Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "Опърничавите" с безплатна прожекция в НХК

От 19 часа в една от залите на НХК е безплатната прожекция на филма на Геогри Костов „Опърничавите”. Атрактивната лентата от 2019 година ще предложи на почитателите на българското кино впечатляващи сцени, в които героите попадат – често на ръба между живота и смъртта. Спиращи дъха високи скорости, въздушни каскади са само част от преживяванията, през които преминават.

Зад създаването на „Опърничавите“ стоят пилотът и писател Младен Стоянов и режисьорът Георги Костов. И двамата тази вечер ще се срещнат с публиката в Бургас. Инициативата се реализира с партньорството на Община Бургас и започна с представяне на филма „Останалото е пепел” на 5 септември.

В екшън лентата „Опърничавите“ преуспелият Андрей (Симеон Лютаков) се завръща в България и иска да се наслади на натрупаното си с дългогодишен труд богатство. Морската му идилия обаче е нарушена от появата на красивата и арогантна Анелия (Анастасия Левордашка), която едновременно го привлича и дразни.

Това поставя началото на екстремно приключение за Андрей, което заплашва да разбие иначе подредения му до идилия живот. Двамата с Анелия навлизат все по-дълбоко в морето от емоции и жестоката неприязън, която изпитват един към друг. Но границата ме

Екранната химия между главните актьори Анастасия Левордашка и Симеон Лютаков проличава още в първите минути на филма, което съвсем естествено довежда до неговия голям успех в киносалоните. В актьорския състав влизат още Станислав Яневски, познат с ролята си на Виктор Крум в поредицата за Хари Потър, и певицата Диона.


По публикацията работи: Калина Енчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

55-ото издание на „Славееви нощи“ започва от днес в Айтос

Почти 200 танцьори и изпълнители се включват тази година в 55-ото издание на Националните фолклорни празници "Славееви нощи" в Айтос . Събитието се провежда от днес до неделя в Парк „Славеева река“. Откриването е тази вечер от 20 часа , каза секретарят на народно читалище Васил Левски, Цветелина Драгиева: „В рамките на празниците..

публикувано на 14.06.24 в 13:32

Киноваканция започва в Бургас

Фестивалът за ново българско кино "Киноваканция" отваря врати за трети път в Бургас. Прожекциите на ленти с награди от двата големи фестивала „Златна роза“ и „Златен ритон“ ще са в Дома на НХК. През последните години новото българско кино доказва своя подем, а Бургас се налага като предпочитаната дестинация за неговото снимане и..

обновено на 14.06.24 в 08:58

Мюзикълът „Здравей! Как си приятелю?“ ни пренася на терасата в Морската градина на Бургас

Бургас е първата спирка от турнето на музикалния театър с мюзикъла „Здравей! Как си приятелю?“. Правим го като жест към бургазлии, защото действието в спектакъла се развива именно тук, в морската градина, каза директорът на музикалната институция Еделина Кънева. 23 песни на Стефан Диомов разказват историята. Идеята идва на оперната прима..

публикувано на 14.06.24 в 09:00

Националните фолклорни празници "Славееви нощи" започват в Айтос

Националните фолклорни празници "Славееви нощи" започват днес в Парк Славеева река в Айтос. Събитието се провежда от 1968 година по инициатива на композитора Филип Кутев, роден и израснал в Айтос.  Фолклорните празници се провеждат в рамките на три дни. Конкурсите ще се проведат на 15 и 16 юни, от 10.00 часа, на откритата сцена в парк „Славеева..

публикувано на 14.06.24 в 08:30

Странджанският певец Стойко Василев с концерт в Дома на НХК

С голям концерт  странджанският певец Стойко Василев  ще отбележи 30-тата си годишнина.Събитието ще бъде на 8 юли от 28 часа в Дома на НХК.   Специални гости, които ще се включат в спектакъла, са -  Янка Рупкина, Галя Гильова, Милка Андреева, Лазар Налбантов, Станка Пейчева, Никола Данданов, Стоян Ганчев, Костадин Михайлов, Катя Георгиева, Стойко..

публикувано на 13.06.24 в 14:10

Дискусия с критика Елица Матеева ще се проведе в Бургас

Дискусия с критика Елица Матеева ще се проведе в Бургас като част от съпътстващата програма на Международния филмов фестивал. На 21 юли (неделя)  от 11 часа в   КЦ „Морско казино” тя ще говори за това какво  представляват манифестите за кино, кой е последният от тях и имат ли смисъл? Матеева ще разкрие к акво е „Догма 95“ – техническо ограничение..

публикувано на 13.06.24 в 13:02

Обявиха песните за "Бургас и морето"

Ясни са песните, които ще чуем на тазгодишното издание на Националния конкурс "Бургас и морето". Той ще се проведе на 28 юли, неделя, в Летния театър. 10 са песните, които ще прозвучат на големия финал на конкурса в края на юли. Те са селектирани от 10-членна комисия, в която личат имената на композитора Стефан Диомов, певицата Тони Димитрова..

обновено на 13.06.24 в 11:55