Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари и пациенти карат колело благотворително в инициативата Велотон

Снимка: БГНЕС

Комплексен онкологичен център - Бургас, с подкрепата на Община Бургас за пореден път организират благотворителната инициатива Велотон -съвместно каране на велосипеди на лекуващи, пациенти и техните близки. Събитието ще се проведе на 24 септември от 11:00 часа.
Маршрутът на ВЕЛОТОН-а е от 5 км. с начало-Корпус 3 на КОЦ-Бургас, край-Пантеона и Морската градина. Предвидени са медицинско осигуряване и полицейски ескорт. За всички участници ще има тениска с логото на кампанията. Предоставени са и 20 общински велосипеда.
Събраните средства от серията “Спортувай с мисия с КОЦ- Бургас ”, ще се използват за закупуването на апаратура за онкоболни пациенти, които стават част от дарителски кампании.
Събитието е част от поредицата “Спортувай с мисия с КОЦ- Бургас и е под патронажа на актрисата Гергана Стоянова.
По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Белодробната болница в Бургас

Безплатни прегледи за туберкулоза в Белодробната болница на Бургас

Седмица на отворените врати ще се проведе в  Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – СБАЛПФЗ - Бургас. Идеята е  превенция и контрол на туберкулозата.  Затова и в  периода от днес до 21 юни 2024 г. от 10.00 до 16.00 часа  ще се извършва  скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета и  консултации.  На..

обновено на 17.06.24 в 08:50
Снимката е илюстративна

Безплатни прегледи за туберкулоза в Ямбол

Безплатни прегледи и изследвания за туберкулоза ще се извършват от днес до петък в белодробното отделение  на ямболската болница  „Свети Пантелеймон“.  Прегледите ще се извършват  от днес до  21 юни, от 12:00 до 15:00 часа, уточняват от лечебното заведение. Изследванията  е в рамките на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в..

публикувано на 17.06.24 в 08:43

Искат заплатите на медиците да се вържат към средната заплата в страната

Лекарският съюз ще постави пред новата власт искането си за обвързване възнагражденията на медиците със средната работна заплата в страната. Досега това ставаше на база предоговаряне на колективния трудов договор.  Той обаче изтече през април, а нов все още няма. На фона на буксуващите преговори между болнични директори и синдикати, от..

публикувано на 17.06.24 в 08:30

В Бургас отличиха кръводарители

В Световния ден на безвъзмездния кръводарител регионалната структура на БЧК в Бургас и Отделението по трансфузионна хематология към областната болница отличиха 20 дарители, които са били активни миналата година. Направените кръводарявания за 2023 година са 8400.  Хирургично излекуваните пациенти, за които са използвани кръвни продукти са 3932,..

публикувано на 14.06.24 в 13:10

Акция за безвъзмездно кръводаряване организират в Ямбол

Акция за безвъзмездно кръводаряване организират днес в Ямбол областната структура  на Българския Червен кръст и Кръвния център в областната болница. Инициативата е по повод Световния ден на безвъзмездния кръводарител , който се отбелязва на 14 юни.  Желаещите да дарят кръв могат да го направят от 9 до 13 часа в Кръвния център. Възрастовата граница е..

публикувано на 14.06.24 в 08:43

Три деца в УМБАЛ Бургас спешно се нуждаят от кръводарители

Три деца, настанени в УМБАЛ Бургас, се нуждаят от големи количества кръв за преливане. Две са в тийнейджърска възраст, а едното - на 4 години. И при трите причината не е инцидент, а заболявания и операции, които налагат спешно кръвопреливане. Отделението по трансфузионна хематология на болницата е осигурило нужните количества както от собствени..

публикувано на 07.06.24 в 11:13

Избраха Илко Илчев за управител на МБАЛ - Поморие

Илко Тодоров Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“ ЕООД.  Той е определен въз основа на резултатите от проведените етапи на конкурсната процедура от комисия, с Решение №145/28.03.2024г. на Общински съвет – Поморие, съобщи Община Поморие.  До момента Илчев заемаше временно тази длъжност. 

публикувано на 03.06.24 в 12:41