Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наша гордост:

Девет шампионски титли за бургаски джу джицу състезатели от Балканското в Баня Лука

Централен полицейски карате джу джицу клуб – Бургас се е представил със 17 участници


Девет шампионски титли за Централен полицейски карате джу джицу клуб – Бургас от престижно състезание  в град Баня Лука, Босна и Херцеговина. Там се проведе  17 – тото отворено Балканско първенство за деца по джу джицу и Световна купа от 16 до 18 септември, това съобщи ръководителят на клуба сенсей Венилин Русинов:

Много силно състезание с много голяма конкуренция! Броят на състезателите в националния ни отбор беше 35, от пет клуба в страната, като нашите участници бяха 17, от 6 до 18 годишна възраст. Ние успяхме да спечели 9 златни и множество сребърни и бронзови медали. Девет титли е изключително голямо постижение, ние имаме шампиони във всички възрастови групи. Гордея се с всеки един от състезателите, защото те се справиха блестящо, играха силно и тактически изпълниха всяко едно указание!“  


В първенството са участвали над 900 състезатели от 22 държави от Европа. Те са се представили в дисциплините дуо, файтинг и не ваза. За първи път на това първенство са участвали и деца на възраст 6 – 7 години.

За състезателите от Централния полицейски карате джу джицу клуб - Бургас  предстои през октомври участие в турнир в Пловдив, Национална купа на България на 22 октомври в Бургас и Световна купа в Абу Даби през ноември.

повече може да чуете в звуковия файл:

Ето класиранията на състезателите от ЦПКДК - Бургас: 
Първи ден: 
1 място : Ванеса Стоянова - файтинг, Мелиса Дачева - файтинг,  Чавдар Русинов - файтинг, Мелиса и Чавдар - дуо 
2 място: Павел Петков- файтинг,  Михаела Агафонова - файтинг,  Петър Стоянов - файтинг,  Михаела и Красимир - дуо
3 място: Жанет Ишкиева - файтинг, Анастасия Едрева - файтинг 
4 място: Иван Патриков - файтинг 
5 място: Димитър Цанев - файтинг,  Даниел Минчев - файтинг,  Красимир Димитров - файтинг

Втори ден: 
1 място: Мартин Стамов - файтинг,  Ванеса Стоянова и Иван Патриков - дуо, Чавдар и Красимир - дуо, Мелиса и Михаела - дуо 
2 място: Дани Карадимов - файтинг, Ники Киров - файтинг, Анастасия и Мартин - дуо, Иван Патриков и Петър Стоянов - дуо, Чавдар и Мелиса - дуо 
3 място : Иван Събев- файтинг, Ники Киров - файтинг,  Фатме Дачева - файтинг
5 място: Алекс Кандур




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Признаха плуването на Цанко Цанков по Дунав за рекордно

Две седмици след историческото плуване на Цанко Цанков от 120 километра без спиране в река Дунав, днес сутринта постижението беше официално ратифицирано от авторитетната Асоциация за световни рекорди (OWR). От организацията изпратиха на Цанков сертификат за автентичност и поздравления за успеха на 19 септември. В него пише, че плуването е било по..

публикувано на 04.10.24 в 14:59
Антон Коджабашев

Федерацията по вдигане на тежести обяви фалит

Българската федерация по вдигане на тежести е подала документи в съда за обявяване на несъстоятелност. Причината са големите дългове на Федерацията, съобщи БГНЕС. Българските щангисти, които спечелиха два медала на Олимпийските игри в Париж - златен и бронзов, са без финансиране от началото на годината, макар че ръководството на централата бе сменено и..

публикувано на 04.10.24 в 08:14

Баскетболистите на "Тунджа" играят днес срещу "Берое"

Баскетболен клуб „Тунджа“ - Ямбол стартира сезона в Националната баскетболна лига срещу отбора на „Берое“ - Стара Загора днес, от 19:00 часа. Ямбол е домакин в тази среща, но мачът ще се играе в зала „Общинска“ в Стара Загора, поради ремонта на спортна зала „Диана“. От ръководството на ямболския клуб съобщиха, че ще има безплатен..

публикувано на 03.10.24 в 07:50

Община Сливен подновява безплатните тренировки по плуване за деца

Отчитайки интереса, Община Сливен, съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/, подновява тренировките по плуване за периода от 1 ноември 2024 г. до 30 април догодина в общинския басейн. Целта на програмата е да се уплътнява свободното време на децата, като им се предоставят безплатни..

публикувано на 02.10.24 в 08:45

Нощно бягане ще се проведе довечера в Бургас

За седма поредна година Софийски планински клуб организира благотворителното бягане "Светулки RUN". Тази година събитието ще се проведе в София, Пловдив, Бургас и Плевен. През изминалите 6 издания са събрани и дарени над 40 000 лв.  Каузата тази година е насочена към събиране на средства, които ще бъдат разделени в подкрепа на Фондация..

публикувано на 01.10.24 в 13:47
Мартин Стоев

Мартин Стоев си тръгна от Нефтохимик 2010

Нефтохимик 2010 и треньорът Мартин Стоев се разделиха днес по взаимно съгласие, съобщават от бургаския волейболен клуб в понеделник.  Клубната легенда Иван Станев ще застане начело на отбора от новия сезон.  "Благодарим на Стоев за работата му и му пожелаваме успех. Тимът ще бъде воден от символа на ВК Нефтохимик 2010 Иван Станев, който досега бе..

публикувано на 30.09.24 в 13:25

Волейболистите от "Дея" надиграха "Локомотив Авиа" с 3:1 гейма

Отборът на „Дея волей“ (Бургас) записа втора победа на турнира от Черноморските игри във Варна. Тимът надигра „Локомотив Авиа“ (Пловдив) с 3:1 гейма в срещата изиграна днес. Във вчерашния ден бургазлии се наложиха над „Добруджа 07" от Добрич с 3:0.  Това означава на 99%, че бургазлии печелят турнира. В последния мач утре "Дея" ще..

публикувано на 29.09.24 в 22:15