Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на траур в община Елхово

Снимка: БНР Бургас

Кметът на община Елхово Петър Киров обяви 9 ноември за Ден на траур в памет на загиналия при престрелка край границата 32- годишен полицай Петър Бъчваров.

Той беше смъртоносно ранен вечерта в понеделник, при опит да спре влизането на нелегални мигранти в България, в района на село Голям Дервент.

32- годишният младши инспектор Петър Бъчваров беше убит по време на обход на преградното съоръжение на българо-турската граница.

Заедно със свой колега- военнослужещ, те се натъкват на пробив в оградата. Куршумът е изстрелян от Турция.

Разследването на трагичния инцидент продължава.

Турските власти са задържали двама души, а България очаква информация за разпитите им и покана в разследването да се включат и наши експерти.

От окръжната прокуратура в Ямбол е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт на длъжностно лице.

Към момента няма яснота дали съдебният процес ще бъде гледан в България.

В памет на младши инспектор Петър Бъчваров днес националният флаг на всички общински сгради в Елхово ще бъде свален наполовина. Посмъртно той ще бъде награден с почетния знак на МВР.


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Момиченце напусна само детска градина в Бургас, жена го върна

Момиченце от детска градина в Бургас бе намерено само в двора на учебното заведение и върнато от случайна жена.   Тя самата публикува в социалните мрежи снимка на детето, водейки го за ръка. По думите й момиченцето плачело и търсело майка си. Жената го върнала обратно в градината, малко преди детето да излезе от входната врата на..

публикувано на 11.06.24 в 18:13

Температури от 37-38 градуса на сянка измериха в Ямбол

Температурите в Ямболско достигнаха в следобедните часове 37-38 градуса на сянка. От Центъра за спешна медицинска помощ не отчитат повишен брой повиквания, заради горещините, но съветват да се избягва престоят на слънце. Централните улици опустяха, а малкото престрашили се да излязат избягват да се покажат на слънце. „Много е горещо, юни..

публикувано на 11.06.24 в 16:46
Венеция Караманова и Детският радиохор

Венец от рози и сакура с Детския радиохор в Долината на розите

Концертът „Венец от рози и сакура“ на  Детския радиохор огласи Долината на розите. Маестра Венеция Караманова беше подготвила програма от български и японски песни, посветени на цъфналите рози и цъфналите вишни. На Амфитеатър „Дамасцена“ прозвучаха пиеси от едноименния албум, който БНР издаде в партньорство със сдружение „Ангелогласно детство“ и..

публикувано на 11.06.24 в 15:20

Предоставят държавен имот за културен дом с площадка в с. Равадиново

Имот държавна собственост се предоставя безвъзмездно на Община Созопол. Той се намира в с. Равадиново на площ от 2890 кв.м. Там ще се изгради нова сграда за културен дом и пенсионерски клуб с  голяма зала за концертни изяви и събрания.  Пространството дава възможност местната администрация да направи облагородяване и детска площадка, като..

публикувано на 11.06.24 в 13:46

Бургаската пожарна е в готовност за пожароопасния сезон

Пожароопасният сезон започна, предстои жътвената кампания, а днес се очакват високи температури. Няколко са местата с по-голяма концентрация на пожари в региона. Началникът на Областната служба по пожарна безопасност и защита на населението - комисар Николай Николаев посочи, че местата, които следят с особен интерес и където има най-много пожари са..

публикувано на 11.06.24 в 12:47

Ремонтират пътя Сарафово - Бургас от „тромпета“ до гробищния парк

Започва ремонт на пътя кв. „Сарафово“ - Бургас в участъка между пътния възел тип „тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк, информират от Общината. Оттам уточняват, че р ехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега е осигурено необходимото финансиране от страна на държавата. Първоначално ремонтните дейности ще се..

публикувано на 11.06.24 в 12:23

Забраняват се автобуси по улица "Мусала" в Поморие

На улица „Мусала“ в квартал „Свети Георги“ – Поморие се въвежда забрана за движение на автобуси, с изключение на тези, които обслужват градския транспорт. Настоящият проект е изготвен след провеждане на обществено обсъждане и при спазване на необходимите законови изисквания. Целта на представената разработка е да се подобри организацията и..

обновено на 11.06.24 в 10:48