Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мигрантският натиск на фокус на среща между кметове, полиция и прокуратура (ВИДЕА)

Кметовете на Камено, Бургас и Карнобат
Снимка: БНР Бургас

"Мигрантският натиск и всички тези камикадзета притесняват бургазлии." Това коментира кметът Димитър Николов преди срещата на представителите на прокуратурата с кметовете и полицията. Той е категоричен, че местната власт ще окаже пълно съдействие на гранична полиция с технически средства и със заграждения във връзка с КПП-та, които са изградени на входно-изходните артерии на града. 

"Продължаваме да слагаме видеонаблюдение на места, които се оказват от МВР. Ще търсим отговор на въпроса как ние можем допълнително да съдействаме", каза Николов. 

Той коментира и че е притеснен от инцидентите по пътищата, свързани с високата скорост, дрогирани и пияни шофьори, които застрашават сигурността на жителите. 

Според кмета на Карнобат Георги Димитров, третокласният път, който свързва Община Средец и Карнобат се използва от мигрантите, за да излязат на АМ "Тракия". 

"Този път освен за мигранти, за друго не става. Очаква се сериозен ремонт. Не са останали без работа службите на МВР. Миналият месец бяха над сто човека. Те не искат да останат в общината, няма и какво да правят."

Кметът на Карнобат коментира и че на срещата с полицията и прокуратурата ще коментират темите за овладяването на битовата престъпност, незаконната сеч, нерегламентираните сметища. 

Кметът на Камено Жельо Вардунски отново призова да се възстанови районното полицейско управление там. 

"Не виждам защо закриха това управление. Когато работеше, престъпността в Камено спадна, това се отчита. Превенцията също е важна, не трябва да се чака да се увеличават престъпленията. Криминално проявените са се обявили против, но 7/8 от жителите искат възстановяването му. И престъпността и мигрантите ги притеснява."

Вардунски информира, че мигрантските канали са се пренасочили през село Желязово. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гледат мярката на Живко Ковачев, обвинен в притежание на наркотици

Съдът потвърди мярката задържане под стража за Живко Ковачев, обвинен в притежание на високо рискови наркотични вещества с цел разпространение и участие в престъпно сдружение. Искането на адвоката му Димо Гочев за по-леката мярка домашен арест не беше уважено от съда. Според прокурора, има реална опасност лицето да се укрие. Трима са..

обновено на 14.06.24 в 15:47

Задържаха мъж за шофиране с 3.37 промила алкохол край Камено

34-годишен мъж е задържан за шофиране след употреба на алкохол, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка при обхода в село Трояново, община Камено. Установено е, че той е шофирал с 3.37 промила алкохол. Мъжът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. 

публикувано на 14.06.24 в 09:40
Снимката е илюстративна.

Мъж е с опасност за живота след инцидент с електрическа тротинетка

Мъж е с опасност за живота след инцидент с електрическа тротинетка, съобщават от полицията.  29 - годишният мъж от Средец се е движел в района на кръстовището между улиците „Братя Миладинови“ и „Димитър Юруков“.  При преминаване през гумен ограничител на скоростта, той е катастрофирал. Мъжът е с наранявания по главата и в кома, с опасност за живота. В..

публикувано на 14.06.24 в 09:29

Верижна катастрофа на входа на Бургас

Верижна катастрофа между три автомобила и два микробуса  е станала на входа на Бургас, съобщиха от полицията. Те са се движили в посока от квартал „Ветрен“ към центъра на града. Причината е рязко спиране на едно от превозните средства малко преди кръговото кръстовище.  Няма пострадали, нанесени са само материални щети. Към..

публикувано на 13.06.24 в 15:45

Промени в движението по ул."Княз Борис I " на 16 юни

Снимки на филмова продукция в града променя движението по ул. „Княз Борис I“  на 16.06.24 г. /неделя/. От 06:00 до 07:00 часа тя ще бъде затворена  от  ул. „Генерал Гурко“, в участъка от бул. „Стефан Стамболов“ до ул. „Христо Ботев“ /подземната улица/, от 07:10 до 08:20 часа - кръстовището ул. „Княз Борис“ с ул. „Шейново“ и от 08:30 часа до 09:45 часа –..

публикувано на 13.06.24 в 15:04

Полицаи подсигуряват нормалния трафик при ремонта на пътя Сарафово - Бургас

Пътна полиция ще подсигурява нормалния трафик по  пътя Бургас – „Сарафово“ в ремонтиращия се участък между пътния възел тип „Тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк. Оттам призовават  водачите към съобразяване с полицейските разпореждания, търпение, непредприемане на рискови маневри, както и конфликтни ситуации при преминаване на ремонтиращата се..

публикувано на 13.06.24 в 11:18

Англичанин блъсна с триколка ирландска туристка в Слънчев бряг и избяга

38-годишен английски турист, придвижващ се електрическа триколка в к.к. "Слънчев бряг" е блъснал  63-годишна ирландска туристка, съобщават от полицията. Тя е настанена за лечение в болница в Бургас с фрактура на глезена, без опасност за живота.  След допускане на пътния инцидент, англичанинът напуснал местопроизшествието и не е тестван за..

публикувано на 13.06.24 в 09:55