Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Талантлив и успешен:

Андрея Мирчев - тенор, кулинар и младеж с реалистични мечти

Той е влюбен в класическата музика, в свободното си време слуша и джаз и релаксираща музика



Тенорът Андрея Мирчев и от Пловдив. Израснал е в семейство на дългогодишни артисти в местната Държавна опера.Като дете, майка му го е водила по репетиции, както се случва с всички деца на артисти. От петгодишен се докосва до магията на оперния театър. Първото му професионално стъпване на сцената е на шест години, когато изпълнява ролята на сина на Пинкертон от операта „Мадам Бътерфлай“ с режисьор Якта Кара: 

"Моята майка е Валерия Мирчева от Пловдивска опера, тя също се е изявявала на бургаска сцена. Преди 7 години реших, че искам да се занимавам с оперно пеене. Мой педагог е Петър Данаилов, който ми преподава и ме изгражда като певец и като човек, за което съм му много благодарен, както и на моята майка и на хората, които ми помагат да вървя по нелекия път на оперен певец."


Младият тенор за сега е имал главно концертна дейност в България, Германия, Испания. Той споделя, че класиката докосва сърцето му, чрез нея може да изрази много повече, отколкото с други стилове, защото обхваща всички видове емоции – любов, страдание, омраза, щастие. Той знае, че просперитетът на класическите изпълнители е по-труден, защото бягат от комерсиалното, но това е неговият избор  С много работа, опит и добри напътствия той е готов да продължи напред.

свободното си време обичам да слушам джаз и релаксираща музика. Много обичам да спортувам - бягам, занимавам се с конна езда и стрелба. Харесва ми да се разхождам и да гледам картини, както и да се подготвям за новите си роли, за да бъда по - добър и по - добър. Кулинар съм! Много обичам италианската, испанската и индийската кухни, но най - вече българската. Няма нищо по - хубаво от пилешката супа и пълнените чушки с месо, защото за един тенор без месо не е добре работата!"

Андрея споделя, че си поставя реалистични мечти. Той иска да се изгради като добър певец и истински артист и да допадне на публиката. Казва, че обича трудностите, защото ако е лесно не е интересен живота.  

повече може да чуете в звуковия файл: 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

Флора Бургас 2025: Над 100 участници, цветни арт инсталации и богата програма

Над 100 участници ще покажат своите умения в сферата на цветарството, флористиката, ландшафтната архитектура, ботаниката и всичко свързано с отглеждането на растителност, поддръжка на градината и арт труд в  40-то издание на Национална изложба на цветя "Флора" Бургас.  Цветното изложение започва на 26 април и ще продължи до 6..

публикувано на 22.04.25 в 10:10

Стефан Илчев посрещна Великден във Виена

Един от най-обичаните родни таланти - Стефан Илчев посреща Възкресение във Виена. Причината – завръщането му към оперното пеене. В австрийската столица роденият в Бургас изпълнител черпи опит от извора за новата си роля в операта „Веселата вдовица“. Въпреки че е завършил оперно пеене, той е от хората, които обичат постоянно да се развиват...

публикувано на 20.04.25 в 14:35

Чаровният модел Ваня Маринова вече е майка

Чаровният модел и управител на модна агенция Ваня Маринова от седмица вече има ново амплоа – на майка. Първородната й дъщеричка Доника дойде на бял свят на 7-ми април в София, с тегло 2 килограма и 990 грама и ръст 50 см.   „Не знам дали ще се занимава с мода, но има манекенски размери“, пошегува се бургазлийката. Първите орисници..

публикувано на 20.04.25 в 13:40

Ути Бъчваров за великденската трапеза и ценностите на празника

Освен смирението и вярата, трапезата също се е превърнала в ключова за Великден. По какъв начин можете да превърнете блюдата за неделния ден в истинска наслада за сетивата? Коя е най-лесната рецепта за козунак и какво още може да сготвим? Готвачът и шоумен Ути Бъчваров съветва: „ Най-лесната рецепта за козунак е да намерите..

публикувано на 18.04.25 в 14:00

Болница за риби и подводен робот - част от ученическите проекти по роботика

Как да опазим морското дъно показват ученически проекти по легороботика. Специализираният фестивал се проведе уикенда в Бургас с участието на ученици от 18 населени места в страната. Своебразните домакини от ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“ участваха с два отбора. Проектът на четвъртокласниците показва различните зони на океана. Подобно бе и участието на..

публикувано на 14.04.25 в 11:30

Ради Вълканова и нейният свят на цветята

Радослава Вълканова е един от най – известните флористи в Бургас.  Тя разказва, че работата й с цветя е започнала случайно, но после се е превърнала в професия. Това, което прави, за нея е предизвикателство и я вълнува и днес. Работата й никога не е скучна, защото и дава възможност да реализира различни идеи и винаги да бъде различна...

публикувано на 13.04.25 в 14:00

Цветница е - традиции и обичаи на празника

Цветница е подвижен християнски празник, който се отбелязва както в православната, така и в католическата и протестантската църкви една седмица преди Великден, в неделята след Лазаровден.  На този ден в църквата се отслужва молитва и се благославят върбови клонки. Те се раздават на вярващите и всеки ги отнася до дома си за здраве. Пак за здраве се..

публикувано на 13.04.25 в 08:00