Основната цел на храненето по Зоната е здравословният начин на живот и регулирането на хормоните. Това каза за БНР-Бургас Катина Герова, един от посланиците на хранителния режим и създател на сайта www.kakvodaqm.bg. Зоната не е диета, с която да свалим няколко килограма, това е начин на хранене, който „подрежда“ хормоните в тялото:
„Това, което прави Зоната, е да балансира хормоните. Когато хормоните в тялото ни са балансирани, поддържаме една добра кръвна захар и оттам имаме много добър имунен отговор на възпаленията. Защото възпаления в тялото ни протичат непрекъснато. Малко хора го осъзнават това. Но непрекъснато се случват и тялото ни дава някакъв отговор, за да ги излекува“, каза тя.
Режимът съществува повече от 30 години, създаден от д-р Бари Сиърс.
Най-важното при храненето по режима на Зоната е правилното комбиниране на видовете храни, добави Катина Герова. Хората трябва да научат кои храни за въглехидрати, кои – протеини и кои – мазнини, посочи тя.
„Една чиния образно трябва да я разделим на три и да имаме от трите групи храни. Да кажем протеините – това са яйца, сирене, кашкавал, меса, риби. Добрите, хубавите въглехидрати идват от плодове, от зеленчуци и от бобови растения. По-лошите въглехидрати идват от теста, сладкиши, всичко със захар, брашна, спагети и всичко, което е производно. И оризът, и картофите също спадат към тази града“, допълни тя.
Мазнината може да дойде от авокадо, ядки, зехтин или маслини, добави Катина Герова. Като лесен вариант на измерване на точните количества тя даде пример – протеин-колко дланта ни, въглехидрат- колко юмрука.
Цялото интервю можете да чуете в прикачения файл.
12 напълно роботизирани сонди плуват в Черно море събирайки различна информация за Института по океанология към БАН. Виолета Слабакова от института обясни, че предаваните данни са общодостъпни. "Информацията, която събира Арго сондата е изключително полезна, защото ни дава прогнози въз основа на които може да вземем по-адекватни решения за Черно море...
Абитуриентски рокли и костюми от 60-те години на миналия век до съвременни образци представиха учениците от новозагорското средно училище „Христо Ботев“ по повод юбилея на училището – 165 години Класно училище. Модното дефиле на учениците бе озаглавено „Разходка във времето“, а над 50 настоящи възпитаници минаха по червения килим пред..
Успехът в "Стани богат" е комбинация от знания и късмет. Това сподели пред БНР-Бургас секретарят на Община Созопол Янко Костадинов, който спечели 3 000 лева от шоуто. Той обяви, че ще дари част от сумата за благотворителна кауза. Без да се замисли той знаеше, че Шошони, Кроу и Юта са индианиски племена, а комиксовият герой, който не носи..
Сливен днес се превърна в притегателно място на ретро возила от близкото и далечно минало, съобщиха от общината. Дванадесетото издание на инициативата събра на „Ритейл парк“ 215 колекционери на стари автомобили, мотоциклети и велосипеди от цялата страна, включително един представител от Румъния. Заместник-кметът Стоян Марков беше сред..
С модно ревю на цветни тоалети с вплетени живи цветя бе открито 40-тото юбилейно издание на Националната изложба „Флора-Бургас“. Над 100 са участниците тази година. Изложението представя най-доброто в сферата на цветарството, флористиката и ландшафната архитектура. Началото на цветния празник даде посланикът на Австрия у нас нейно..
Пролетна чорба от коприва представиха днес в Етнокухнята на бургаския музей на улица "Славянска" 69. Кулинарната демонстрация направи лично директорът на музея д-р Милен Николов. Рецептата е от котленския край. Показани бяха стъпките за приготвянето на чорбата, необходимите съставки и кулинарните тънкости, които правят супата от коприва питателна и..
Николай Пеев отбеляза 100 –я си рожден ден. Сред най-близките си, с любимия официален костюм и в любимо заведение. Освен подаръци от деца, внуци, правнуци и роднини, бившият офицер от гранични войски получи поздравление и подарък от кмета Димитър Николов, който му пожела крепко здраве и бодър дух. На 100 години има много неща, които не се променят..
12 напълно роботизирани сонди плуват в Черно море събирайки различна информация за Института по океанология към БАН. Виолета Слабакова от института..