Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожарът на Пристанище Запад в Бургас

Снимка: БГНЕС

Изцяло е потушен е пожарът на Пристанище Запад в Бургас, съобщи директорът на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Николаев. Той уточни, че това се е случило преди около половин час. 

В момента се извършва разчистване на терена. 

На място в момента има 3 дежурни екипа на пожарната, за да се предотврати ново запалване. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Национален семинар по полицейска лична защита и самоотбрана ще се проведе в Бургас

Традиционният Национален семинар по полицейска лична защита и самоотбрана за полицаи и военнослужещи ще се проведе в Бургас на 15 юни /събота/   в Спортен център ПМГ “Акад. Никола Обрешков”. Целта е повишаване нивото на служителите от МВР и българската армия по Лична защита за реакции в кризисни ситуации.  Той ще се ръководи от Шихан Тони Петров- 7..

публикувано на 08.06.24 в 17:11

Оставиха в ареста украинеца, обвинен в опит за грабеж от златарско ателие в Бургас

Бургаският районен съд остави в ареста украинеца Ваагн Галустов. Той е обвинен в опит за грабеж от златарско ателие в центъра на Бургас. По време на разследването е установено, че 52-годишният мъж е осъществил и сила чрез електрошоков удар с "тейзър" спрямо продавачката.  Опит за грабеж в центъра на Бургас: нападател стреля с тейзър по..

публикувано на 08.06.24 в 14:27

Районната прокуратура поиска задържането на украинеца, опитал да обере златарско ателие в Бургас

Районната прокуратура в Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо украинския гражданин В. Г., който се опита да обере златарско ателие в морския град. Нападението бе извършено на 6 юни преди обед, когато мъжът влязъл в ателието на централната ул. "Александровска" №69 и стрелял с електрошоково оръжие..

публикувано на 08.06.24 в 11:31

Национален протест срещу убийствата по пътищата e обявен и за Бургас

Национален протест срещу убийствата по пътищата на България е планиран днес в няколко града, сред които е и Бургас -  съобщиха организаторите му от асоциация "Ангели на пътя". В морския град се очаква демонстрантите да се съберат в 12 часа пред Съдебната палата. Пред съдебните палати се очаква да се съберат протестиращи и в  София, Варна, Пловдив,..

публикувано на 08.06.24 в 10:54

Предстои откриване на напълно обновеното затворническо общежитие в Бургас

В Бургас предстои откриване на напълно обновеното затворническо общежитие и на ново преходно отделение, т.нар. half way house, към него. Това съобщават от Министерството на правосъдието.  Служебният министър Мария Павлова и главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов посетиха днес затвора и..

публикувано на 07.06.24 в 15:46

Лаптоп подпали стая в хотел в Слънчев бряг, няма пострадали

Включен в мрежата лаптоп предизвика пожар в стая на 8-ми етаж в хотел в Слънчев бряг, съобщават от полицията.  В стаята не е имало туристи. Няма пострадали други хора.  Сигналът е подаден в 10,25 ч. На място е изпратен един противопожарен автомобил с трима огнеборци.  Нанесени са щети в стаята – опушени стени и стопена част от климатик,..

публикувано на 07.06.24 в 15:44

Започва спешен ремонт на оградата по границата ни с Турция

Спешен ремонт на оградата по границата ни с Турция разпореди Министерският съвет с решение от 6 юни. Неотложните ремонтно-възстановителни дейности по инженерното съоръжение и прилежащия път трябва да приключат до 31 декември 2024 г. Те ще бъдат изпълнявани по съвместен план на Главна дирекция "Гранична полиция" и Сухопътни войски, утвърден от министрите..

публикувано на 07.06.24 в 11:18