Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболният Черноморец загуби като гост от Академик Пловдив

Снимка: start-photo.bg

Баскетболният Черноморец загуби като гост от Академик Пловдив в 13-ия кръг от редовния сезон на НБЛ. Резултатът е 82:87. Драматични последни секунди и тройка с фаул на Александър Милов решиха мача, а Васил Евтимов бе дисквалифициран пет секунди преди края.  

Бургазлии са с по 6 победи и загуби до момента. В първите си мачове от новата календарна година Академик отново ще бъде домакин – този път на Ямбол, а Черноморец ще гостува на лидера Рилски спортист. Пловдивчани завършват 2022 година с актив 3-9 и се отлепиха от дъното на класирането, където засега остава Шумен.

Мачът беше оспорван от самото начало, като през цялата първа част домакините имаха лек превес и след нея водеха с 27:20. На моменти в началото на втората четвърт разликата стана двуцифрена, но преди почивката Черноморец стигна до обрат. В крайна сметка след едно полувреме Академик имаше крехка преднина при 48:45. 

Темпото се запази и след подновяването на играта, като минималният аванс на пловдивчани се запази и след 30 минути резултатът беше 64:60 в тяхна полза. В началото на заключителната десетка Черноморец взе водачеството и остана напред дълго, преди да се стигне до равенство – 79:79 по-малко от минута преди края. Александър Милов и Мунис Туту размениха по тройка, като Милов бе фаулиран и вкара и наказателния удар, за да изведе Академик с точка напред при 83:82. При 16 секунди до края и притежание за гостите Туту проби и пропусна, а след борбата Бачев бе фаулиран. Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов реагира на липсата на отсъдено нарушение, след което получи две технически нарушения и бе дисквалифициран, а преди да напусне залата хвърли едно рекламно пано на терена и един стол зад скамейката на отбора си. В оставащите секунди крайният резултат просто беше оформен.

Васил Бачев завърши с 21 точки и 9 асистенции за победителите, 14 вкара Джейлън Минет, а Александър Милов допринесе за победата с 12 точки и 5 борби.

За Черноморец Георги Боянов завърши с 26 точки и 7 борби, 23 плюс 11 асистенции и 5 борби записа Мунис Туту, а 14 отбеляза Кинг Револушън.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Селекционерът на Германия призова нацията да подкрепя отбора си

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман призова нацията да подкрепя докрай футболистите, докато домакините се готвят да открият Евро 2024 тази вечер срещу Шотландия. "Искам да се обединим като нация и да подкрепяме германския национален отбор, включително и на стадиона. Това е изключително важно. Трябва да използваме по всякакъв начин домакинското..

публикувано на 14.06.24 в 22:05
Финалът е на 14 юли в Берлин

Пълна програма на Евро 2024

Отборът на Германия открива Евро 2024 с двубой срещу Шотландия тази вечер. Мачовете от груповата фаза ще се играят в три часови пояса - 16:00ч., 19:00ч. и 22:00ч. Осминафиналите ще се провеждат в 19:00ч. и 22:00ч., а полуфиналите и финалът ще са в 22:00ч. Всички часове са в българско време. Финалът на първенството е на 14 юли в Берлин.  Пълна..

обновено на 14.06.24 в 21:59

През уикенда в Бургас - състезания по джет, уиндсърф, плуване, вдигане на тежести и тенис на маса

Стартът на Джет шампионата на България е в Бургас. Плаж "Крайморие" е домакин на първия кръг от Националния шампионат този уикенд - 14-16 юни. Инициативата и организацията е на местния клуб „Акватракс“ и Община Бургас. Сили ще премерят над 50 състезатели от България, Румъния и Гърция в различните категории. Водещ на състезанието ще бъде най-успешният..

публикувано на 14.06.24 в 16:12

Сувенирна топка на Христо Стоичков ще бъде разиграна на благотворителен търг в Бургас

22 отбора от пет държави ще се включат на 14 и 15 юни в Спортен комплекс "Славейков" в традиционния благотворителен турнир по футбол, в подкрепа на децата на загинали служители на МВР. Турнирът е част от спортния календар на Община Бургас и Международната полицейска асоциация (ИПА). Международното участие включва два отбора от Румъния, и по един от..

обновено на 14.06.24 в 16:02

Бургаска двойка по спортна акробатика e републикански шампион

Републиканската титла грабна смесена двойка по спортна акробатика на "Нефтохимик 2011" - Бургас. Вилиана Костадинова и Кристиян Манолов се завърнаха от Държавния индивидуален шампионат в Горна Оряховица и с три златни медала във всички комбинации. Младата двойка с личен треньор Гергана Денева, помощник треньор Мария Гайдарджиева и хореограф Диана..

публикувано на 14.06.24 в 15:56

Първото издание на плувен маратон „Царево“ ще се състои на 13 юли

Горещ спортен уикенд очаква туристи и местни в Царево през юли. Първото издание на плувен маратон „Царево“ ще се състои на 13 юли, съобщиха от общината. Мястото е пристанище „Мичурин“. Плувният маратон е ще е част от събитието „Царево спортува“, което ще се проведе между 12 и 14 юли. Спортният уикенд предвижда и много..

публикувано на 13.06.24 в 15:25

Кметът Димитър Николов награди шестима бургаски спортисти

Кметът Димитър Николов награди шестима бургаски спортисти за постигнатите успехи по време на участията им в международни състезания. „Гордея се с вашите успехи и високо ценим усилията и труда, които влагате. Вие носите гордост и чест за нашия град. Ще се стремим да ви помагаме и подкрепяме и в тренировките и в участието на големи национални и световни..

публикувано на 13.06.24 в 15:23