Българският кулинарен виртуоз Петър Бъчваров, по-известен като Ути, споделя за любимото си традиционно зимно ястие - свинското със зеле. Той разкрива рецепта, с която ястието да бъде наистина вкусно и запомнящо се.
"Едно от любимите ми ястия е свинското с кисело зеле. Но зелето трябва да премине през няколко етапа, преди да бъде използвано. Препоръчително е свинското месо да бъде домашно. Човек не трябва да се стреми да обръща внимание на феноменалните гурме ястия. Аз лично съм привърженик на комбинацията между добри приятели и уникални продукти, които придават този незабравим зимен вкус" , добави още Ути Бъчваров.
"Най-важната подправка за всяко ястие, не само за зимните, е добрата компания, която да те прави щастлив.", сподели Ути Бъчваров в предаването "Радио Айляк", който заявява, че дори черният пипер да му е фаворит, няма как една трапеза да е пълна без близки и роднини, с които да се изпие чаша хубаво вино.
Пълната рецепта за вкусно свинско месо със зеле, както и значението на "храна за душата", може да чуете в звуковия файл:
Димитровска питка с ябълка, баница с агнешки дреболии, страджански зелник и хлебчета с бекон и карамелизиран лук бяха част от изкушенията в първия фестивал на хляба "Българщина" в Бургас. Той се проведе в двора на Гимназията по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" и е посветен на големия християнски празник Димитровден. Инициативата е на фондация "Евгени..
Димитровска питка с ябълка, Странджански зелник, хлебчета с пушен бекон са част от печивата, които ще бъдат представени на провеждащия се в Бургас фестивал на хляба „Българщина“. Освен учениците на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в кулинарното изложение участие ще вземат и членове на Тракийското дружество „Екзарх Антим..
Фотоизложбата „Айтос в обектива на миналото“ ще бъде открита в навечерието на празника на града – Димитровден. На 8 пана са представени снимки и картички, които показват облика на Айтос от края на XIX и през XX век. Колекцията е събирана в продължение на 7 години. Нейни създатели са Ангел Тодоров и Богдана Железова. „Идеята е на..
Ученици от ОУ „Климент Охридски“ в Бургас завършиха днес своите морски картички. Те, заедно с посланията за едно по-чисто море, ще бъдат изпратени на деца от Русе за Международния ден на Черно море - 31 октомври. Инициативата "Морето и децата" се провежда за девета поредна година от НЧ "Изгрев 1909" в Бургас разказа неговият секретар Кристина..
В навечерието и навръх празника на Сливен – Димитровден, жителите и гостите на града ще могат да се повозят на ретро автобус от модела „Икарус“. Инициативата е на Сдружение „Исторически градски превози“ с подкрепата на Община Сливен. Освен носталгично преживяване, инициативата има и благотворителна цел. Идеята е да се предложи едно по-различно..
Останки от параход са открили преди две години край Созопол учените от Центъра за подводна археология. По първоначални данни плавателния съд има вероятност да е потънал преди близо два века. Той в момента е на дълбочина от 8 метра, пред плаж Харманите, обясни д-р Найден Прахов, директор на института. Корабът е много засегнат от бурното море, но..
В Ахелой завърши поредният тренировъчен лагер на всички участници в предстоящата 34-та Българска антарктическа експедиция. Тя ще потегли на 7 ноември от Варна. Ще се изпълняват 20 научни проекта, от които 6 са ръководени от екипи на чуждестранни партньори. Командирът на базата „Св. Климент Охридски“ Камен Недков представи задачите, които..
Димитровска питка с ябълка, баница с агнешки дреболии, страджански зелник и хлебчета с бекон и карамелизиран лук бяха част от изкушенията в първия фестивал..