Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски борци спечелиха медали от Държавното първенство за момчета

Бургаски борци, възпитаници на Спортното училище "Юрий Гагарин" спечелиха медали от Държавното лично първенство за момчета.

Шампионатът се проведе през уикенда в Горна Оряховица. Петте момчета се състезават за клубовете "Бургас" и "Черноморец свободна борба".

Клуб "Бургас" заслужи 3 отличия в класическия стил. Денис Вели е вицешампион в кат. 85 кг. Бронзови медали взеха Раян Михов до 62 кг и Георги Маринов до 68 кг.

"Черноморец свободна борба" си има своите двама медалисти. Сребърен е Петър Александров в кат. над 85 кг. Георги Иванов спечели бронзов медал при 48-килограмовите.

На шампионата в Горна Оряховица за отличията в двата стила спориха над 500 борци от цяла България, което направи първенството максимално оспорвано и атрактивно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Баскетболистите на "Черноморец" надиграха "Спартак"

Баскетболният „Черноморец“ се пребори за бронза в родното първенство. В зала „Бойчо Брънзов“ бургазлии надвиха плевенския „Спартак“ в трети решителен мач от серията за 3-4 място. Срещата завърши при резултат 87:72 за домакините. В края на сезона „Черноморец“ страдаше от липсата на основни играчи, сполетяни от контузии, но тимът записа под..

публикувано на 28.05.24 в 10:32

Яхт клуб "Черноморец" спечелиха медали на регата в Балчик

От 24 до 26 май в Балчик се проведе традиционната регата "24 май ", която е валидна за определяне на националните отбори по ветроходство на България.  При тежки метеорологични условия - силен и поривист вятър, се проведоха 8 гонки .  Най-малките състезатели на Яхт клуб "Черноморец" Бургас спечелиха няколко медала. Анна Кононова в третото..

публикувано на 27.05.24 в 08:32

Нефтохимик е шампионът на АОГ Бургас

Футболният „Нефтохимик“ спечели последния си мач в АОГ Бургас срещу Ропотамо с 2-1 снощи и завърши първенството с шампионската титла. "Зелените" доминираха през целия мач, но двата гола паднаха едва пред второто полувреме. Точни бяха Пламен Николов и Алекс Попов. Гостите отбелязаха от дузпа в последните минути на мача. По време на награждаването..

публикувано на 26.05.24 в 08:16

Бургаско момче е в единайсетте най-добри на България при елитните групи

Играчът от ФК "Звезденбург" Ангел Тодоров попадна в идеалния отбор на елитните групи при U15. Той е роден през 2009 г. и е започнал от 4-годишен в детски футболен клуб "Звездичка", на 12 години преминава в ФК "Звезденбург" и е продукт изцяло на двата бургаски клуба, като негов треньор е Георги Цъцаров. От 2 години е проектонационал и в момента действащ..

публикувано на 24.05.24 в 16:05
Матей Казийски

Матей Казийски открива Beach Arena Burgas на 1 юни

В Бургас официално ще бъде открито съоръжението за спорт на открито BEACH ARENA. То се намира след Северния плаж, до паркинга и алеята към Солниците. За атрактивното събитие в Бургас пристига световната волейболна звезда Матей Казийски.  Той ще очаква всички почитатели на плажа сутринта за демонстративен гейм по плажен волейбол, както и обучителна..

публикувано на 23.05.24 в 17:20
Диана Николова, Бийч Тенис Бургас

Международен отборен турнир по плажен тенис ще се проведе на 1 и 2 юни в Бургас

Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис. Той ще се проведе в две отделни категории – PRO и AMATEURS. Всеки отбор ще се състои от 10 до 12 души, от които минимум две мъжки двойки, една женска и една двойка от ветерани с възраст 50 + години.  Диана Николова,..

обновено на 21.05.24 в 12:18

Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза

Хандбалният "Фрегата" победи отборът на “Осъм” в Ловеч. Момчетата на тандема Добрев/Радев бяха изключително мотивирани за постигане на задължителната победа след като в първия мач от серията допуснаха загуба за бронза в първенството. Мачът в Бургас стартира ударно за гостите, които поведоха с 0:2 и 1:3 до седмата минута. Но в рамките на следващите 12..

публикувано на 20.05.24 в 14:12