Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес, 12 март:

Играят "Две калинки с цветни перелинки" в Кукления театър

Спектакълът „Две калинки с цветни перелинки“ ще бъде представен днес в Бургаския куклен театър. Това е първата премиера за тази година. Той е за най – малките и е въз основа на популярната детска песничка, съобщи директорът на Театъра Христина Арсенова:

„Режисьори са Мая и Митко Димитрови. Те са едно театрално семейство, които работят заедно. Пиесата е цялата в стих. Сценограф е Емилияна Тотева, а композитор е Петко Манчев. Мисля, че ще се получи едно много хубаво детско представление, което ще се радва на голям успех!"  


Историята разказва, че две калинки с цветни перелинки, зъзнейки от студ в тревата, искат пролетта да дойде незабавно. Но пролетта я няма, не идва, бави се. Отчаяни, калинките не се спират пред нищо, опитвайки се преждевременно да предизвикат нейната поява. С помощта на градинаря Дидо, те разбират, че за да се сбъдне желанието им трябва търпение, защото за всяко нещо си има точно определено време.

Участват актьорите Гергана Либова, Калин Зафиров, Делян Кьосев. Спектакълът се играе днес /12-ти март/ от 11 часа в залата на Кукления театър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

55-ото издание на „Славееви нощи“ започва от днес в Айтос

Почти 200 танцьори и изпълнители се включват тази година в 55-ото издание на Националните фолклорни празници "Славееви нощи" в Айтос . Събитието се провежда от днес до неделя в Парк „Славеева река“. Откриването е тази вечер от 20 часа , каза секретарят на народно читалище Васил Левски, Цветелина Драгиева: „В рамките на празниците..

публикувано на 14.06.24 в 13:32

Киноваканция започва в Бургас

Фестивалът за ново българско кино "Киноваканция" отваря врати за трети път в Бургас. Прожекциите на ленти с награди от двата големи фестивала „Златна роза“ и „Златен ритон“ ще са в Дома на НХК. През последните години новото българско кино доказва своя подем, а Бургас се налага като предпочитаната дестинация за неговото снимане и..

обновено на 14.06.24 в 08:58

Мюзикълът „Здравей! Как си приятелю?“ ни пренася на терасата в Морската градина на Бургас

Бургас е първата спирка от турнето на музикалния театър с мюзикъла „Здравей! Как си приятелю?“. Правим го като жест към бургазлии, защото действието в спектакъла се развива именно тук, в морската градина, каза директорът на музикалната институция Еделина Кънева. 23 песни на Стефан Диомов разказват историята. Идеята идва на оперната прима..

публикувано на 14.06.24 в 09:00

Националните фолклорни празници "Славееви нощи" започват в Айтос

Националните фолклорни празници "Славееви нощи" започват днес в Парк Славеева река в Айтос. Събитието се провежда от 1968 година по инициатива на композитора Филип Кутев, роден и израснал в Айтос.  Фолклорните празници се провеждат в рамките на три дни. Конкурсите ще се проведат на 15 и 16 юни, от 10.00 часа, на откритата сцена в парк „Славеева..

публикувано на 14.06.24 в 08:30

Странджанският певец Стойко Василев с концерт в Дома на НХК

С голям концерт  странджанският певец Стойко Василев  ще отбележи 30-тата си годишнина.Събитието ще бъде на 8 юли от 28 часа в Дома на НХК.   Специални гости, които ще се включат в спектакъла, са -  Янка Рупкина, Галя Гильова, Милка Андреева, Лазар Налбантов, Станка Пейчева, Никола Данданов, Стоян Ганчев, Костадин Михайлов, Катя Георгиева, Стойко..

публикувано на 13.06.24 в 14:10

Дискусия с критика Елица Матеева ще се проведе в Бургас

Дискусия с критика Елица Матеева ще се проведе в Бургас като част от съпътстващата програма на Международния филмов фестивал. На 21 юли (неделя)  от 11 часа в   КЦ „Морско казино” тя ще говори за това какво  представляват манифестите за кино, кой е последният от тях и имат ли смисъл? Матеева ще разкрие к акво е „Догма 95“ – техническо ограничение..

публикувано на 13.06.24 в 13:02

Обявиха песните за "Бургас и морето"

Ясни са песните, които ще чуем на тазгодишното издание на Националния конкурс "Бургас и морето". Той ще се проведе на 28 юли, неделя, в Летния театър. 10 са песните, които ще прозвучат на големия финал на конкурса в края на юли. Те са селектирани от 10-членна комисия, в която личат имената на композитора Стефан Диомов, певицата Тони Димитрова..

обновено на 13.06.24 в 11:55