Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоинспекцията в Бургас с предписание към кметовете за почистване на сметища

снимката е илюстративна
Снимка: БНР Бургас

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас издаде предписания на 13-те общини в област Бургас за почистване на незаконни сметища, информираха от институцията. 

До 26 април 2023 кметовете трябва да идентифицират замърсените терени в съответната община и да изготвят график за почистването им. Трябва да се набележат и краткосрочни и дългосрочни планове за организация и контрол с цел ликвидиране на старите и недопускане възникването на нови замърсявания. 

След тази дата, експерти на РИОСВ Бургас ще извършат проверки за изпълнението на дадените предписания. При установяване на замърсявания на терени в съответната община, ще бъдат предприети административнонаказателни мерки в обхвата на Закон за управление на отпадъците.

Предписания са дадени и на Агенция пътна инфраструктура  Бургас.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обявена е обществена поръчка за саниране на 30 блока в Бургас

Община Бургас обяви обществена поръчка за саниране на 30 многофамилни жилищни сгради. Те са в комплексите Меден рудник, Изгрев, Славейков и Лазур. Прогнозната стойност на поръчката, без включен ДДС, е  64 535 107,83 лева . В обхвата на поръчката са включени проектиране, строителство и авторски надзор. 22 от блоковете са в к-с "Меден рудник" - б л...

публикувано на 07.07.24 в 10:40

Рекорден брой участници в благотворителния плувен маратон организиран от "Онкоболни и приятели"

160 са участниците, които ще се включат в благотворителния плувен маратон, който се организира от сдружение „Онкоболни и приятели“. Броят им е най - голям досега в седемгодишното провеждане на инициативата и двоен в сравнение с миналата година. Участниците ще бъдат превозени с две корабчетата до остров „Св. Анастасия“. О където ще е старта на плуването..

публикувано на 07.07.24 в 07:30
Фрагмент от спектакъла „Един от нас“, посветен на интеграцията на хора от аутистичния спектър, по сценарий и под режисурата на Камелия Славейкова.

Фондация ще посредничи за професионалната интеграция на хора с аутизъм

Нужни са законови промени, за да могат хората с аутизъм и конкретно с Аспергер да работят. Посредничество и подкрепа в намирането им на работа е една от целите на  фондация“ "Аутизъм. Съдействие за професионална интеграция-АСПИ". Неин учредител е Камелия Славейкова, която е родител на дете с Аспергер, затова и отблизо познава проблемите на..

публикувано на 06.07.24 в 16:11

63 са гнездата на белия щъркел в община Сливен

Стабилна остава популацията на белия щъркел в Сливенско. Това сочи статистиката, след като Община Сливен отново се включи в Международното преброяване на белия щъркел. На всеки 10 години, в над 40 страни по света, се провежда мащабното природозащитно събитие. Първото преброяване на белия щъркел е организирано през 1934 г., България се..

публикувано на 06.07.24 в 15:15

Поставят 2919 нови лампи в община Поморие

Проектно предложение на Община Поморие получи одобрение за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. То е за „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – Покана 2“ и е за инвестиции в системи за външно изкуствено осветление в населените места Козичино, Лъка, Горица, Страцин, Бата, Косовец, Белодол, Александрово,..

публикувано на 06.07.24 в 08:38
Снимката е илюстративна

Над 150 коли ще участват в ретро парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе днес в Бургас. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на  Сдружение авто мото-клуб "Ретро".Събитието ще започне  от 10 и ще продължи до 14 часа в отсечката от Пантеона към Флората. Ученици от гимназиите по..

обновено на 06.07.24 в 08:34

Община Созопол няма просрочени задължения

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев представи отчет на изпълнението на бюджет 2023г. Това е първият бюджет, изготвен от общината след приключване на процедурата по финансово оздравяване. Той е приет с решение № 1127 на редовно заседание на Общински съвет на 19.09.2023 г.  „Общината предложи балансиран бюджет, който изпълни на 84%.“, каза..

публикувано на 05.07.24 в 16:39