Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 13 април

Снимка: gotvach.bg

Петък е, нека да погледнем оптимистично. Стига сме се мъчили с въпроса как ще ни управляват и кой точно. Все пак, заради това избрахме 240, да се товарят те с тези тревоги. Ето и обещаното оптимистично – МВР връща колата на неин собственик, пише „24 часа“. И ето подробности:

„Сагата започва в далечната 2008 г. Тогава Чонгов купува колата с нотариално заверен договор и я регистрира в КАТ, декларира я пред данъчните органи. Година по-късно тя е иззета заради образувано досъдебно производство, че на неустановена дата, на неустановено място, неизвестен извършител е заличил идентификационния номер, а колата е била предмет на престъпление, но не е ясно кой е извършителят. Разследването е било спряно, заради неустановяване на извършителя на нарушението. За първи път през 2011 г. собственикът иска от прокуратурата да му върне автомобила, но получава отказ. От 2015 г. "Тойота"-та се ползва като служебен автомобил от директорите на ОД на МВР (в Благоевград). През октомври м. г. собственикът за втори път си иска колата от прокуратурата и пак получава отказ. Обжалва го пред Районния съд в Гоце Делчев, магистратите отменят прокурорската постановление и разпореждат колата да се върне на Димитър Чонгов. В началото на октомври той внася искане до прокуратурата, на основание съдебното решение, да си получи колата обратно, но му отговорили, че определението на съда е изпратено на ОДМВР - Благоевград за изпълнение. Оттогава досега собственикът още не си е получил колата. Преди година пък Чонгов получил 9 електронни фиша за налагане на глоби за превишена скорост и шофиране без сключена задължителна застраховка през 2015 и 2021 г. на обща стойност 2400 лв., когато той не бил ползвател на колата. От полицията днес обясниха, че са предприели действия да върнат колата на собственика“

Получи се малко дълго, но елементите от тази история са важни, защото се чудите къде е оптимизмът. Ами, можеше да му наложат запори за тези превишени скорости. Можеше и с органите на реда да си има вземане – даване. В смисъл – повече от това, което е имал досега. Можеше и въобще да не му върнат колата. Можеше, през това време, с нея да се извършат други неясни престъпления, в неясно време и да го тикнат зад решетките. Така че, нека гледаме оптимистично. Ето, днес дори не е петък, но така се усеща.

А това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – със Стефан Генчев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Как да боядисаме яйцата с естествени бои и къде да намерим по-евтино агнешко за празника – в темата ни днес

-  В коментарната ни рубрика – за българите от Турция, за които се сещаме основно на изборите. Какво бъдеще очакват те са родината си?

-  След 17 ч. - за първи път Бургас е включен в цифровия хъб на Европейската мрежа за подкрепа на бизнеса. Той предоставя услуги, които са безплатни, а до момента има над 70 бургаски компании, които са се регистрирали.

-  И още – за „С бетон на море“ или новия филм за Черноморието

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вероятността от пожари е по-голяма в западната част на Странджа

В западната част на Странджа, общините Болярово и Средец вероятността от горски пожари е по-голяма и има нужда от по-специално внимание, смята Владимир Димитров от сдружение "Зелена Странджа". Останалата част от планина е по-влажна и там рядко се случват пожари. Според него обаче държавата не прави достатъчно, за да превантира пожарите у нас.  "..

публикувано на 26.06.24 в 13:00
Кандидат-студенти на изпит.

Таксите в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се увеличават с до 50 лева

Увеличение с 50 лева на годишните такси за обучение в повечето бакалавърски специалности на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ предвижда проект за решение на Министерския съвет за таксите за кандидатстване и обучение в държавните ни университети и висши училища. В специалности с пренасищане на пазара на труда с кадри – като „Икономика“ – е..

публикувано на 26.06.24 в 10:49

Кв. Русалка в Свети Влас ще е без вода до 15 часа

До 15 часа ще бъде спряно водоподаването в кв. Русалка в Св. Влас, съобщават от водното дружество в Бургас. Там се работи по свързване на ВиК връзки. В Бургас без вода от 9 до 17 часа са живущите на ул. "Гладстон" в участъка между ул. "Самуил" и ул. "Княз Борис" и на ул."Любен Каравелов" в участъка между ул. "Гладстон" и ул. "Шейново" . Там се..

публикувано на 26.06.24 в 09:34

Затварят части от ул. „Чаталджа“, ще се работи нощем

Във връзка с изграждане на промишлен водопровод под ул.„Чаталджа“ и необходимостта от прокопаване на улицата, от община Бургас информират, че в пет вечери ще бъдат затваряни участъци от нея. На 26 юни няма да се движат превозни средства в отсечката от ул. „Осогово“ до ул. „Мургаш“.  На 27 юни се затваря зоната от ул. „Мургаш“ до ул. „Ген. Вл...

публикувано на 26.06.24 в 09:17

Дадоха зелена светлина за изграждане на две кръгови кръстовища в Меден рудник

Общинският съвет даде зелена светлина за изграждане на две нови кръгови кръстовища в жк "Меден рудник". Съветниците одобриха изменение на регулационните планове на зона „А“ и зона „Д“ и регулационния план на Промишлена зона „Юг – запад“, за да може да се обособяват новите съоръжения. Първото кръгово кръстовище ще бъде на пресечката на бул. „Захари..

публикувано на 25.06.24 в 16:43

Сливенско училище получи химн като дарение от „Музикаутор“

Сливенското основно училище „Христо Ботев“  получи училищен химн като дарение от организацията на музикалните автори и издатели „Музикаутор“.  Сертификатът за притежание бе връчен от Генералния директор на БНР Милен Митев на тържествена церемония в Народния театър „Иван Вазов“. В третото издание „Светилник 2023/2024: И мойте песни все ще се четат!“ се..

публикувано на 25.06.24 в 16:24
Снимката е илюстративна

Община Поморие напомня: Изтича срокът за плащане на местните данъци

Срокът за плащане на първа вноска за данъка върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данъка върху превозните средства изтича на 30 юни 2024 г, информират от Община Поморие.  След тази дата на неплатените в срок налози се начислява наказателна лихва до деня на окончателното им заплащане. Собствениците и ползвателите на недвижими имоти,..

публикувано на 25.06.24 в 15:59