Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 15 април:

Снимка: БГНЕС

Днес е Велика събота, правят се последни приготовления за светлия празник. Тези, които не са успели да ​​боядисат и украсяват яйца, могат да го направят и днес. Страстната седмица завършва с Възкресение Христово.


Темите в предаването ни днес:

- Инвеститор ще изгражда производствен комплекс за елементи на водородната индустрия в Равнец;
- Ремонтират единственото училище в Болярово;
- Ще има ли в Крайморие ново училище?
- Какво мислят анкетираните от нас бургазлии за новите депутати?
- Живко Табаков ще участва в местните избори;
- Бургазлията Антон Партаалев, част от сдружение „Пещерно спасяване“ с разказ за наградата и спасителните акции в Турции;
- Говорим и за филма „С бетон на море“;
- Художникът Владимир Николов остана без дом;
- Колко ще ни излезе като стойност трапезата за празника?
- Разказваме и как се боядисват яйца с естествени багрила;
- 40 реставрирани икони се показват за първи път в галерия „Петко Задгорски“;
- Мина Кръстева с книга за манастирите;

Започваме веднага след новините в 09:00 часа, водещ е Свобода Атанасова, а тонрежисьор Ваня Желева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Анекс към КТД на здравните работници бе подписан в Бургас

В Бургас се подписа анекс към колективния трудов договор на здравните работници. Документът дава по-добри условия за месечните трудови възнаграждения на служителите  в здравеопазването. С по-високи фиксирани суми се увеличават работните заплати на медицинските сестри в самостоятелните детски ясли, в яслените групи към детските градини и в здравните..

публикувано на 05.06.24 в 15:45
снимката е илюстративна

Одобрени са близо 9,3 млн лв по програмата за украинската помощ

Одобрени са близо 9,3 млн лв по програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна. Хотелиери и украинци на протест в "Сл. бряг" заради забавени плащания Министерският съвет прие Решение за одобряване на помощ на кандидатите по Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в..

публикувано на 05.06.24 в 15:19

Ученици от Айтос са републикански шампиони по пожароприложен спорт

Oтбopът „Орел 160” пpи CУ „Никола Й. Вапцаров ” град Айтос cтaнa peпyблиĸaнcĸи шaмпиoн пo пoжapoпpилoжeн cпopт.  Областното състезание „Млад огнеборец“ се проведе на стадион „Лазур“ Учениците спечелиха три златни медала. Два в диcциплините – “Бoйнo paзгpъщaнe нa cъcтeзaтeлнa пътeĸa” и “400 м щaфeтнo бягaнe c пpeпятcтвия”, както и един за..

обновено на 05.06.24 в 14:28
снимката е илюстративна

АПИ: Стартира основният ремонт на пътя с. Росен - Ясна поляна

Стартира основният ремонт на 21,4-километровия път от село Росен до Ясна поляна, съобщават от АПИ. Участъкът ще се рехабилитира от пътния възел с второкласния път Бургас – Царево, до селата Росен и Веселие и завършва след село Ясна поляна. Инвестицията е за над 30 млн. лв. и средствата са от републиканския бюджет. Третокласният път е дублиращо трасе на..

публикувано на 05.06.24 в 14:25

В Бургас стартира проект в подкрепа на хора с редки заболявания

В Бургаска област има близо 20 хиляди семейства на хора с редки заболявания. Броят им със сигурност е по-голям, защото не всички пациенти с такива болести са направили генетични изследвания. Това каза днес при представянето на новия проект в града Анелия Атанасова – експерт по социални дейности в Българската хънтингтън асоциация. От създаването..

публикувано на 05.06.24 в 13:45

ВиК: Спирания на водата в Синеморец ще има до 28 юни

Спирания на водата ще има в Синеморец от днес до 28 юни във времето от 8 до 17 часа, съобщават от ВиК – Бургас.  Причината е извършването на ремонт на водопровод.

публикувано на 05.06.24 в 12:04

Нова зона за детски игри и отдих е изградена в КТК "Ченгене скеле"

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ се разшири с атрактивна зона за детски игри и отдих, посветена на морската флора и фауна, както и на рибарския занаят. За целта Община Бургас подготви проект, с който за част от дейностите осигури външно финансиране от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Вложени са и общински средства...

публикувано на 05.06.24 в 10:31