Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 25 май

Снимка: БТА

Трусовете в съдебната система продължават. Хвърчат записи, оспорва се тяхната легитимност, висши магистрати се обвиняват един друг в правене на шоу и манипулации. Случаващото щеше да е забавно, ако не се случваше у нас и е него не бяха намесени хора, пред чиито имена стоят думите „висш“, „главен“ и други подобни. Тоест – това са хората, от които очакваме реформи в съдебната система. Въпреки че, той и Брюксел чакаше, пишеше доклади, пък накрая май се отказа. А междувременно, в ЮАР, по непотвърдена информация, са разстреляли друг човек, от едни други записи - Красимир Каменов – Къро. И той май заедно със семейството му. И май случващото се у нас и това, което рефлектира у нас, никак не отива на държава, която има претенции да е правова, европейска и демократична.

Демокрацията остана в предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Алекс Пенев и с мен, Мариян Иванов

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – след сигнала на учени от БАН, че ядем миди с променено ДНК и с микропластмаса, какво проверява Агенцията по безопасност на храните?

-  И малко по-позитивно, но отново свързано с храната – какъв хляб обича модерният българин и насочваме ли се вече към по-здравословните?

-  В коментарната ни рубрика – в ситуация на безконтролна власт сме – това коментира пред БНР политологът Марая Цветкова

-  Във времето за спорт – защо изостава детско-юношеския волейбол? Коментар на президента на бургаския „Дея“ Александър Маджуров

-  И още в предаването – и служители на НОИ днес излязоха на протест заради обидно ниските заплати

-  Нова спортна площадка има от днес в двора на защитеното жилище за хора с умствена изостаналост в Бургас

-  И днес – време за култура, за вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За 10 дни затварят кръстовището на „Гладстон“ и „Шишман“

За 10 дни затварят кръстовището, образувано от ул. „Уилям Гладстон“ с ул. „Цар Иван Шишман“. Това се налага в ъв връзка с изграждане на водопроводна и канализационна мрежата по ул. „Уилям Гладстон“. Ограничението се въвежда от 14.00 часа днес. Там е въведена временна организация на движението.

обновено на 11.06.24 в 07:16

Без вода на няколко места в Бургаско

До 28 юни ще има спирания на водоподаването във времето от 08:00ч. до 17:00ч. поради ремонт на водопровода в  с. Синеморец.   В Бургас от 11,00 часа до 16,00 часа днес ще бъде спряно водоподаването в района между улиците "Сан Стефано", "Одрин" и " Гладстон". Ще се извършват строително-монтажни работи.  Също днес такива ще има и при..

публикувано на 11.06.24 в 07:15

Жълт код за жега в Бургас и в цялата страна

Жълт код за високи температури издаде Националният институт по метеорология и хидрология за днес и утре, като на места термометърът ще покаже 38-39°. Следобед ще бъде предимно слънчево. Ще се развива купеста облачност и на отделни места в Западна България ще превали и прегърми, сочи прогнозата на НИМХ. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Ще..

публикувано на 10.06.24 в 14:27

БНР - Бургас с грамота "Приятел за 2023 година" от Държавния архив

БНР – Бургас получи грамота „Приятел за 2023 година“ от бургаския Държавен архив. Институцията раздаде традиционните си отличия по повод Международния ден на архивите – 9 юни. Номинации имаше и за читател и дарител за миналата година. Благодарим на общественото радио за подкрепата. Заедно постигнахме много добър резултат в..

публикувано на 10.06.24 в 14:19

"Възраждане" остава втора политическа сила след ГЕРБ СДС в Сливенско

При преброени 66,44% протоколи за народни представители и 66,11% за Европейски парламент в Сливенска област ГЕРБ-СДС е първа политическа сила. За народни представители за партията на Бойко Борисов са гласували 6 867 души или 28,07% от гласоподавателите, а за Европейски парламент 26,23%.  В изборите за Народно събрание Възраждане остават втора..

публикувано на 10.06.24 в 11:58

РИК Бургас с данни към 7 часа: ГЕРБ-СДС запазва преднина от 10%

При 65,81% обработени протоколи РИК Бургас обяви междинни резултати към 7 часа. Подредбата на първите седем политически сили остава без промяна.   ГЕРБ-СДС 26,64% - 17624  гласа Възраждане 16,14% -10674 гласа Коалиция Продължаваме промяната – Демократична България 14,23% - 9412 гласа ПП Има такъв народ 7,84% - 5189 гласа БСП за..

публикувано на 10.06.24 в 07:38

Кметът Тихомир Янакиев даде началото на инициативата "Созопол в стихопейки"

Инициативата  „Созопол в стихопейки“ – част от проект за облагородяване на градската среда, стартира  до фонтана в градската градина на Созопол.  Кметът Тихомир Янакиев постави първите стихове и те са на автора на химна на Созопол Ради Кисьов. Близо 200  автори изпратиха своите произведения за конкурса. Всички, които отговарят на условието..

обновено на 08.06.24 в 14:56