Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В четвъртък авиомузеят в Бургас празнува рожден ден с вход свободен

Снимка: БНР Бургас

Авиомузей Бургас става на 6 години в деня, когато празнува българската гражданска авиация. На този ден се е осъществил първият граждански полет в България. Той е бил между София и Бургас.

По случай празника Авиомузей Бургас ще посреща посетителите с вход свободен за 10-те си самолетни експоната. На територията му ще може да се разгледа единственият останал в България Ан-12 с интерактивната изложба “Летящият човек”. Ще се разкаже и историята на легендата Ту-154. А с очила за виртуална реалност посетителите ще могат да се качат на истински самолет и да полетят над Бургас.

Посетителите на музея ще видят изложба от различни видове безпилотни летателни апарати – дронове. Rosie Creative Art design ще очаква малките авиатори да творят авиационни чудеса. Авиомоделистите от "Клуб по авио и ракето моделизми" към Общински детски комплекс - Бургас, с ръководител Георги Янев, ще покажат изложба на различни радиоуправляеми летателни апарати. 

Програмата ще продължи с любимата бургаска група „Горещ пясък“. А специални гости ще бъдат „Ментализъм шоу“ на Диян Костадинов и неговият балет, които ще подарят забавление и магия.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Седем подвижни урни са сформирани в Бургаско

Седем подвижни избирателни секции са сформирани в Бургаска област за изборите  за членове на Европейския парламент и за народни представители. Решенията за разкриването им е публикувано в сайта на Районната избирателна комисия.  Три подвижни урни има в община Бургас, а по една има В общините Поморие, Руен, Карнобат и Сунгурларе.  До 25 май в..

публикувано на 09.06.24 в 08:40

Председател на СИК се отказа в последния момент

Председателят на 31-ва СИК в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" се отказа от задълженията си. За казуса още от четвъртък била уведомена Районната избирателна комисия. Секретарят и зам-председателят на секцията нямат готовност и желание да заемат председателското място, а в секцията продължава да се гласува.  Не особено голяма е активността около някои от..

публикувано на 09.06.24 в 08:34

Проблем с машина за гласуване в една секция в Сливен

С проблем с една от машините започна и изборния ден в Сливен. Във всички останали секции изборният ден е започна безпроблемно, съобщи говорителят на РИК Сливен Галя Хачатурян. Няма жалби за нарушения . Проблемът е с избор на машина в 145 секция. "Към настоящия момент техникът установява какъв е техническият проблем. Вероятно става въпрос за проблем с..

публикувано на 09.06.24 в 08:15

756 изборни секции в Бургаско, в 595 има и машини за гласуване ( ОБНОВЕНА)

Изборният ден е започнал навсякъде в Бургаско точно в 7 часа и без проблеми. Явили са се всички членове на СИК - ове, няма и технически проблеми с нито една машина за гласуване, съобщи председателят на РИК - Бургас  Фани Семерджиева. В Бургаска област 362 885 души имат право да гласуват на парламентарните избори, а с близо 10 хиляди по-малко са..

публикувано на 09.06.24 в 08:10

В 236 секции гласуват в Ямболско

В 31 МИР – Ямбол са сформирани са разкрити 236 секции, като има четири подвижни урни и четири в болниците. С машини ще може да се гласува в 155 секции, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). Най-много са секциите в община Ямбол – 101, а най-малко са в крайграничната община Болярово – 20. В община Тунджа секциите са 49, в общините..

публикувано на 09.06.24 в 07:40

В област Сливен се гласува в 298 секции

В Сливенска област в 298 секционни избирателни комисии ще се гласува за Народно събрание и Европейски парламент. Право на глас за национален парламент имат 171 387 гласоподаватели, а за Европейски парламент 164 117.  В 248 секции ще има възможност да се гласува с машина и с хартиена бюлетина, обяви говорителят на РИК Галя Хачатурян и съобщи,..

публикувано на 09.06.24 в 07:20
Васил Вълчев, генерален консул в Истанбул

Всички 166 избирателни секции в Турция вече са запечатани

Всички 166 избирателни секции в Турция вече са запечатани успешно и са готови за утре, съобщи за БНР генералният консул на страната ни в Истанбул Васил Вълчев. Подготовката на изборите в Турция протича спокойно, благодарение на опита натрупан при предходните пет вота за Народно събрание от 2021 година насам, обясни Васил Вълчев: "Не очаквам да има..

публикувано на 08.06.24 в 20:20