Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава премахването на незаконни постройки на къмпинг "Якото място"

Снимка: Община Царево

Проверка на къмпинг "Якото място" установи неизпълнение на заповед за премахване на незаконен обекти, съобщават от Община Царево. Незаконни, с влязла в сила заповед за премахване, са както обекти за настаняване, така и и хранителен магазин, и ресторант. За въпросните постройки има издадени заповеди, които не са обжалвани, изтекли са сроковете за доброволно изпълнение и предстои принудително премахване.

На място бяха описани и незаконни обекти, изградени в държавен горски фонд и земеделска земя -  общинска собственост, без съответните документи.

Незаконно е обособен паркинг в имот, който не е на собственика на къмпинга.

Освен констатираните с предходни заповеди около 80 обекта, част от които са обжалвани, на място са установени и изградени междувременно нови незаконни постройки.

Изградена е и незаконна система за отвеждане на фекалните води от "Якото място", които се изливат в природата. От Община Царево посочват, че ще сигнализират  РИОСВ - Бургас.

За поставени на бунгалата локални газови инсталации, които са потенциално пожароопасни, ще бъде сезирана РСПБЗН-Царево, допълват от администрацията.

По публикацията работи: Петя Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мостът в Бургас.

Община Бургас след смъртоносните скокове от моста: Монтирали сме камери, инспектори наглеждат района

"Община Бургас е монтирала камери, а инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" винаги са наглеждали Моста и са помагали на МВР, ако се наложи примерно проверка на документи или задържане. Защото общинските инспектори нямат такива правомощия като истинската полиция.  На Моста също така са поставени спасителни пояси",..

публикувано на 28.06.24 в 15:41

Изграждат улично осветление по пътя Сарафово-Бургас, ремонт и на ул. „Уилям Гладстон“

Продължава изграждането на улично осветление на републиканския път I-9 Сарафово-Бургас, в участъка от пътния възел „Тромпета“ на Северния обход до Гробищния парк, съобщават от Общината. От 01 юли в дните от понеделник до четвъртък, ще се въвежда краткотрайна организация на движение за времето от 09:30 до 15:30 часа. Ще се затваря за автомобили лявата..

публикувано на 28.06.24 в 15:38

Оригинални подправки и рисуване с къна на Индийския шопинг фестивал в Бургас

Индийски ароматни свещи, много подправки и рисуване с кана ви очакват на Флората в Бургас Това са само част от стоките, които могат да бъдат намерени на Шопинг фестивала, посветен на далечна Индия. Второто му изданието в морския град  бе открито днес и ще продължи две седмици, до 14 юли. Българска търговско-промишлена палата е партньор на..

публикувано на 28.06.24 в 14:09
Доц. Светла Далакчиева пред изложбата в музея, която посетителите ще могат да разгледат от днес.

Савани с жирафи, слонове и маймуни: Палеофест в Бургас показва Балканите преди милиони години

"Ще разкажем на какво са приличали Балканите преди няколко милиона години. По това време по нашите земи е имало савани, тук са се разхождали жирафи, слонове, носорози, хищни котки, антилопи, хиени, маймуни." Това разказа по повод откриващия се днес "Палеофест Бургас"  главният уредник на Природонаучния музей в града доц. д-р Светла Далакчиева...

публикувано на 28.06.24 в 14:04
снимката е илюстративна

За трудност при изплащане на пенсиите в срок сигнализира омбудсманът на Бургас

За трудност при изплащане на пенсиите в срок съобщава общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев. Той е получил  жалба, че в първия ден за получаване на пенсиите, 07.06.2024 год. от пощенски клон на ул. “Ст. Стамболов“ № 43,  още в 13.45   часа плащането на пенсиите е прекратено, поради липса на средства. В първият ден, по график  в..

публикувано на 28.06.24 в 12:54
снимката е илюстративна

Стартира нова програма за саниране за 12 общини

Всички сгради в Сливен с енергийни обследвания и технически паспорти могат да кандидатстват по нова процедура за саниране, обявиха от община Сливен. Програмата е свързана със засегнатите от трансформацията в Маришкия басейн, а средствата за саниране на многофамилните жилища се очакват от Плана за справедлив преход. Общо 12 общини са предвидени за..

публикувано на 28.06.24 в 12:17

Затварят улици в района на капаните на Северния плаж заради триатлон

За четвърта година Бургас посреща стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. То ще се проведе на 29 и 30 юни . Арена на събитията ще бъдат Северен плаж, алеята към квартал „Сарафово“ и улица „Поморийска“. За безопасно протичане на..

публикувано на 28.06.24 в 12:08