Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама софиянци са задържани след полицейски проверки в Созопол и Бургас

Снимка: ОДМВР Бургас

Двама софиянци са задържани след две полицейски проверки в Созопол и Бургас през уикенда, съобщават от ОДМВР. 

При първия случай в студио, разположено в созополски комплекс, са намерени: 53 гр. кокаин, 30 гр. MDMA, 125 гр. канабис, 40 розови на цвят хапчета, както и банкноти с общ номинал 4 530 лв., 50 евро и 100 долара.

Жилището е било обитавано от 44-годишен криминално проявен софиянец. Той е задържан за срок до 24 часа. 

При втория случай, служители от сектор "Специализирани полицейски сили" спрели за проверка лек автомобил със софийска регистрация. Автомобилът е управляван от 49 годишен софиянец. Той е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като дрегерите отчели положителна проба за употреба на канабис. 

Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Той е задържан е за срок до 24 часа, като автомобила е иззет. 

По време на огледа на автомобила, в багажника му е открита и иззета пластмасова декоративна бутилка, съдържаща канабис с тегло около 20 грама. След извършено претърсване на обитаваната от 49-годишния мъж хотелска стая, като са намерени и иззети три буркана с канабис от два, един и половин литър, като и сумата от 22 940 лв. Общото количество на иззетата трева е около 300 гр.

Софиянецът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Подменят пътни знаци в Ямболска област

Започна подмяната на липсващи и увредени пътни знаци по републиканската мрежа в Ямболска област. През есента се очаква и ремонт на магистралата в района на Ямбол и Сливен. Мащабната подмяна на пътните знаци  се очаква да приключи преди началото на зимния сезон, уточни директорът на Областното пътно управление в ямбол инж. Галин Костов...

публикувано на 22.06.24 в 17:31

Откриха в Пловдив изчезналото момче от Бургас

12-годишният Данаил Костадинов от Бургас, който от седмица е в неизвестност, е намерен в Пловдив, съобщиха преди минути от полицията. Детето е в отлично физическо и психическо здраве. В момента то пътува към Бургас и до два часа ще бъде в морския град. По данни на полицията до преди година момчето и майката са живели в..

обновено на 22.06.24 в 15:49

Мотоциклетист пострада при катастрофа в Айтос

37 –годишен мотоциклетист пострада при катастрофа на айтоската улица „Хаджи Димитър“, съобщават от полицията. Той е ударен от 19-годишен шофьор с опит зад волана от 1 г. и 6 месеца.  Той е извършвал ляв завой, когато е отнел предимството и е блъснал движещия се по пътя с предимство към кръговото кръстовище мотоциклет. Той е с фрактура в областта..

публикувано на 21.06.24 в 10:32

Задържаха мъж, нападнал жена в района на Северния плаж в Бургас

33-годишен мъж е задържан за нападение над жена, съобщават от полицията. Инцидентът е станал в района зад сградата на клуб "Уинд сърф" до Северния плаж. 52-годишната жена е хранела бездомни котки, когато е била нападната. Мъжът й е нанесъл няколко удара с юмрук в лицето. Той има и други криминално прояви до този момент.  Пострадалата жена е получила..

публикувано на 21.06.24 в 08:46

Мъж уби жена и се самоуби в Бургас

Мъж е убил жена в парк "Изгрев"в Бургас.Деянието е станало към 18 часа. Сигнал е подаден от гражданин, който намерил в района на близката църква дете на 4 години. То обяснило, че родителите му са се скарали и го изоставили. В същото време е открита жена зад църквата, която е била в безпомощно състояние, цялата в кръв.Имала е прободна рана във врата,..

публикувано на 20.06.24 в 21:09
На 30 януари 2024 г. Софийският апелативен съд наложи най-тежките мерки за неотклонение

Съдът отказа да пусне на свобода Красимира Трифонова

Софийският градски съд отказа да пусне на свобода бившия дипломат Красимира Трифонова. Тя е обвинена, че в съучастие с дъщеря си - Габриела Савова, е убила по особено жесток начин Пейо Пеев. Тялото на мъжа, който е съпруг на Савова, беше намерено в края на януари в опожарена кола на Витоша, а съдебно-медицинска експертиза установи, че той е бил удушен..

публикувано на 19.06.24 в 16:18

Пиян водач на каруца предизвика катастрофа с кола край Кошарица

Трима души пострадаха при катастрофа между лек автомобил и каруца до село Кошарица.  Инцидентът е станал след 21 часа на 17 юни, съобщава ОДМВР.  30-годишният водач на каруцата е употребил алкохол. Дрегерът е показал 1,72 промила алкохол. Той не е пропуснал правомерно движещата се лека кола, управлявана от 56-годишен пловдивчанин.  От удара..

публикувано на 19.06.24 в 09:46