Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем социални услуги преминават към Община Бургас


7 социални услуги в Бургас ще станат част от общата социална инфраструктура на Общината. Това посочи зам.-кметът Йорданка Ананиева. 6 от услугите са създадени и финансирани до този момент по различни оперативни програми, а „Дневният център за подкрепа на деца с увреждания и на техните семейства“ (с приоритет аутистичен спектър) е на външен доставчик. Тези услуги вече ще се финансират от общинския бюджет, чрез средства, предоставени от държавата. 

„Разликата е, че това дава устойчивост на услугите. Докато бяха в период на оперативна програма, тези услуги се предоставяха с определен лимит. Сега, след като са държавно делегирана дейност, те се подчиняват на Закона за социалните услуги. Към тях ще бъдат насочвани хора по Закона за социалните услуги. Ще можем да бъдем по-гъвкави, да приемаме повече хора, да предоставяме повече услуги, включително и мобилни. Ще можем да задоволим повече потребности на наши граждани“,  обясни Ананиева.

7-те социални услуги ще преминат към Община Бургас от 1 октомври. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе! Бургас посрещна Великден пред храма

Христос Воскресе!  Стотици бургазлии се стекоха пред катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий".  Представители на бургаското православно духовенство отслужиха Пасхална служба в храма. Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа.  Службата бе излъчвана на живо на две видеостени пред храма, за да може всички..

публикувано на 05.05.24 в 00:57

Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас

Представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започва в 23:30 часа.  Службата ще бъде излъчвана на живо на две видеостени, които ще бъдат разположени пред храма, за да може всички присъстващи да бъдат съпричастни..

публикувано на 04.05.24 в 14:15

Пуснаха обществена поръчка за пътни ремонти в Малко Търново

Обществена поръчка е обявена за „Извършване на текущи ремонти на участъци от общинска пътна и уличната мрежа на територията на община Малко Търново“. Прогнозната стойност е около 670 000 лв.  В рамките на обществената поръчка са предвидени дейности по текущо поддържане и ремонт за участъци от общинска пътна и уличната мрежа на територията на община..

публикувано на 04.05.24 в 13:50

Продължава благотворителната кампания за най-стария ямболски храм

Благотворителната кампания за спасяването на най-стария ямболски храм – „Св. Троица“ ще продължи и през следващите месеци, обявиха от църковното настоятелство. От началото на годината за ремонт на храма са събрани близо 10 хил.  Кампанията за спасяването на храма започва през 2017 годна и до момента са събрани около 130 хил. лева, като с тях е започнат..

публикувано на 04.05.24 в 12:00

В Ямболско багрят яйцата днес

В много от селата в Ямболско се е запазила традицията великденските яйца да се боядисват не на Велики четвъртък, а днес - на Велика събота.  В четвъртък, по-възрастните жени отивали сутринта на черква, за да не пропуснат Великия маслосвет и оставяли боядисването на яйцата за събота. Баба Маринка от село Ботево си припомня вече отдавна забравен начин за..

публикувано на 04.05.24 в 11:00

Работилница за боядисване на яйца организират и в авиомузея

Малки и големи любители на авиацията, Авиомузей Бургас ви очаква днес, за да се насладите на разходка из летателните апарати в музея, както и да посрещнем заедно най-светлия християнски празник - Великден. Сред десетте самолетни експоната ще може да разгледате и да се запознаете с историята на легендата Ту -154, както и  Ан - 12 с..

публикувано на 04.05.24 в 10:05

Яйца от екзотични птици боядисват в Зоопарк Бургас

За Великденските празници и в Зоопарк Бургас има специална празнична програма за посетителите. Там ще бъде представена н ай-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България. Експозицията е постоянна и всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове. Едни от най-красивите са тези на..

обновено на 04.05.24 в 09:51