Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани ще протестират днес на кръговото кръстовище до КАТ в Бургас

Втори протест на жителите на бургаските квартали „Лозово“ и „Долно Езерово“ ще се проведе днес от 11.00 ч. в района на кръговото кръстовище на КАТ. Причина за недоволството им е изпълнението на Интегрирания воден проект за област Бургас. 
 През седмицата се проведе среща между жителите на двата квартала, областния управител, директорът на ВиК дружеството и представител на фирмата изпълнител. Въпреки обещанията, че до края на октомври дейностите ще завършат, хората отново ще излязат на протест. 
Исканията им са за ремонт на ул. „Одрин“, проверка на качеството на изпълнението на проекта, финансиран с европейски средства. Хората настояват и за изграждане на нова пътна настилка и тротоари на местата, на които са извършвани ремонтните дейности. 

По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

148-та година от бунта по време на Априлското въстание отбелязват в Бояджик

В ямболското село Бояджик днес ще бъде отбелязана  148-та година от въстаническия бунт. Неговото потушаване е сред най-кръвопролитните събития от Априлското въстание.  Пред паметника на Априлци, издигнат в края на селото, ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат поднесени венци и цветя от наследници  на  участници в бунта. Въстанието в Бояджик е..

публикувано на 17.05.24 в 08:51

Бургас ще отбележи Деня на геноцида над българския народ по време на османското иго

17 май се отбелязва в Бургас като Ден на геноцида над българския народ по време на османското иго, съобщават от Общината. Това е факт след решение на Общинския съвет в града. Мястото за поклонение пред паметта на загиналите е  Българово. Програма 11:30 часа Заупокойна молитва в храм „Св. Атанасий“,  отслужена от отец Захарий 11:50 часа..

обновено на 17.05.24 в 08:43

Водата ще бъде спряна днес в няколко части на Бургас

Водата ще бъде спряна днес в няколко части на Бургас, съобщават от ВиК. Причината е извършването на строително-монтажни дейности.  Вода няма да има от 9.00 часа до 16.00 часа в района около болница "Сърце и Мозък", както и в част от к-с Лазур - улиците "Поморие", "Васил Петлешков", "Велико Търново", "Поп Грую" и "Юрий Венелин".  Поради възникнала..

публикувано на 17.05.24 в 08:15

Държавата даде имот на Приморско за градски парк

С решение на правителството Община Приморско получава държавни имоти в гр. Приморско.  Те са с обща площ 14 012 кв. м и ще бъдат използвани за изграждане на общински градски парк с алеи за озеленяване и места за отдих, зони за спорт (игрища) и фитнес съоръжения на открито, открита сцена за културни събития, детски съоръжения и площадки за игра,..

публикувано на 16.05.24 в 17:02

Сътрудничеството между Министерството на туризма и морските летища беше обсъдено на среща днес

Министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с д-р Франк Кванте – глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa "Фpaпopт Tyин Cтap Eъpпopт Meниджмънт" AД, опepaтop нa Лeтищe „Bapнa“ и Лeтищe „Бypгac“.  „Знам и оценявам високо ролята както на „Фрапорт“ АД, така и Вашата лична, в развитието на туризма у нас.“, каза министър Милошев по време на срещата. Д-р..

публикувано на 16.05.24 в 16:46

Обмислят премахване на част от подземните контейнери в Созопол

Сметосъбирането и паркирането бяха водещите теми по време на традиционната среща с туристическия бранш в Созопол. Сред предложенията на хората бяха ограничаването на по-високите тежкотоварни автомобили в стария град, както и обособяването на градска тоалетна.  Друго предложение беше да се следи повече и да се налагат глоби на нарушителите,..

обновено на 16.05.24 в 15:40

С благотворително четене събират средства за сдружение "Онкоболни и приятели"

Благотворително литературно четене на авторската стихосбирка „Обич за народа“ ще се проведе на 18 май – събота, от 18:00 часа в Културен дом НХК.  Входът е свободен. Целта на дарителската кампания е да се подпомогне Сдружение „Онкоболни и приятели“. Автор на стихосбирката „Обич за народа“ е Стамат Стойчев, който е и организатор на благотворителната..

публикувано на 16.05.24 в 14:36