Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва изплащане на еднократни помощи на пострадалите семейства в община Царево

2
Снимка: АСП

Агенцията за социално подпомагане (АСП) обяви, че от следващата седмица започва изплащане на отпуснатите до момента 47 еднократни помощи от 1512 лева на пострадалите от наводнението в Царево семейства.

До момента социалните работници са посетили 103 пострадали домакинства. Екипи от експерти продължават обходите и през почивните дни на засегнатите от проливните валежи места в община Царево.

Те съдействат и при подаването на заявления за допълнителна подкрепа до 2500 лв. с цел закупуване на електроуреди от фонд "Социална закрила" (ФСЗ). Ангажимент на общинската администрация е приемането, обработването и изпращането на заявленията към ФСЗ, уточняват от АСП.

Вчера при работно посещение в района на наводненията изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Надя Танева съвместно с министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова се срещна с граждани, чиито домове са пострадали от бедствието.


По публикацията работи: Стефка Бакърджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Венеция Караманова и Детският радиохор

Венец от рози и сакура с Детския радиохор в Долината на розите

Концертът „Венец от рози и сакура“ на  Детския радиохор огласи Долината на розите. Маестра Венеция Караманова беше подготвила програма от български и японски песни, посветени на цъфналите рози и цъфналите вишни. На Амфитеатър „Дамасцена“ прозвучаха пиеси от едноименния албум, който БНР издаде в партньорство със сдружение „Ангелогласно детство“ и..

публикувано на 11.06.24 в 15:20

Предоставят държавен имот за културен дом с площадка в с. Равадиново

Имот държавна собственост се предоставя безвъзмездно на Община Созопол. Той се намира в с. Равадиново на площ от 2890 кв.м. Там ще се изгради нова сграда за културен дом и пенсионерски клуб с  голяма зала за концертни изяви и събрания.  Пространството дава възможност местната администрация да направи облагородяване и детска площадка, като..

публикувано на 11.06.24 в 13:46

Бургаската пожарна е в готовност за пожароопасния сезон

Пожароопасният сезон започна, предстои жътвената кампания, а днес се очакват високи температури. Няколко са местата с по-голяма концентрация на пожари в региона. Началникът на Областната служба по пожарна безопасност и защита на населението - комисар Николай Николаев посочи, че местата, които следят с особен интерес и където има най-много пожари са..

публикувано на 11.06.24 в 12:47

Ремонтират пътя Сарафово - Бургас от „тромпета“ до гробищния парк

Започва ремонт на пътя кв. „Сарафово“ - Бургас в участъка между пътния възел тип „тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк, информират от Общината. Оттам уточняват, че р ехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега е осигурено необходимото финансиране от страна на държавата. Първоначално ремонтните дейности ще се..

публикувано на 11.06.24 в 12:23

Забраняват се автобуси по улица "Мусала" в Поморие

На улица „Мусала“ в квартал „Свети Георги“ – Поморие се въвежда забрана за движение на автобуси, с изключение на тези, които обслужват градския транспорт. Настоящият проект е изготвен след провеждане на обществено обсъждане и при спазване на необходимите законови изисквания. Целта на представената разработка е да се подобри организацията и..

обновено на 11.06.24 в 10:48

В Музикалното училище организират благотворителен базар в подкрепа на 25 - годишния Мартин

Благотворителен базар за книги ще се проведе днес в НУМСИ ”Проф. Панчо Владигеров” . Проявата е в подкрепа на Мартин Чернаев. 25-годишният Мартин е от Бургас. Той е диагностициран с онко-хематологично заболяване. Лечението му е възможно единствено в Турция и се провежда от декември миналата година, но средствата, които са нужни са непосилни..

публикувано на 11.06.24 в 08:37

КЕВР обсъжда цените на тока и парното от 1 юли

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъжда цените на тока и парното от 1 юли. Преди седмица от регулатора съобщиха предложенията за поскъпване със средно с 1,4% на електроенергията и за поевтиняване на топлоенергията с 8,4% за страната. Според прогнозата в доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране, най-голямото увеличение на..

публикувано на 11.06.24 в 08:13