Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

През следващото лято:

Южното Черноморие - екзотична дестинация за испански и португалски туристи

Те харесват топло море, широки плажове и зелена природа

| обновено на 28.09.23 в 08:12Туристи от Испания и Португалия ще почиват през следващото лято на българското Черноморие. За тях страната ни се оказва интересна дестинация с топлото море, широките плажове и зелената природа, това съобщи Борис Момчилов, представител на един от най-големите туроператори за България:  

„От години работим с испанския пазар, но предлагаме обиколни културни турове във вътрешността на страната. За първи път имахме туристи и на българското море. През август имаше семейства с деца, както и почиващи на възраст 40–50 години. Имаше и млади двойки на по 20 години. Те избраха хотели в Слънчев бряг и Обзор.“  

Туристическата фирма отчита успешен сезон. Отзивите на туристите са били като цяло положителни. Плановете за следващата година са да се наблегне на рекламата, като се работи за привличането и на португалски туристи.  

„Испанците обичат да пътуват и затова им организирахме екскурзии по крайбрежието - Созопол и Несебър, до Варна с посещение на археологическия музей и една екскурзия до Пловдив. Догодина ще разнообразим програмата“, добави Момчилов.

Усилията ще бъдат насочени към привличането на повече туристи, като ще бъдат добавени и нови хотели. Ще се наблегне на Обзор като дестинация, защото там испанците харесват по–дивата природа, спокойствието и зеленината.

Работи се за подсилване на рекламата. Испанската фирма е изпратила снимачен екип, който е заснел красиви места по южното Черноморие. Ще бъде изработен рекламен клип, който да представя дестинацията. Очакванията са догодина този пазар не само да се затвърди, но и да се развие. 

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЕВР ще обсъжда с колко да поскъпне природният газ от 1 декември

В Комисията за енергийно и водно регулиране ще бъде обсъдено предложението на "Булгаргаз" природният газ да поскъпне с 8 процента през декември и да се продава за близо 87 лева за мегаватчас. От компанията обясняват, че цената е образувана въз основа на количествата по дългосрочния договор с Азербайджан и от втечнен природен газ, който ще доставят две..

публикувано на 29.11.23 в 07:50

Проектът за бюджет беше одобрен на първо четене на комисия

Проектът за държавен бюджет за следващата година беше одобрен на първо четене от ресорната парламентарна комисия. 13 депутати подкрепиха най-важния финансов закон, а против бяха шестима. Финансовата рамка е разчетена при очакване икономиката да отбележи растеж от 3,2 на сто.  Според министъра на финансите Асен Василев, ако цялата капиталова програма..

публикувано на 28.11.23 в 17:57

Подготвят проект за подобряване на инфраструктура в Индустриалния парк до „Меден рудник“

Община Бургас, заедно с „Индустриалния и логистичен парк “ и дружеството „Овергаз Мрежи“ искат да кандидатстват с проектно предложение за финансиране по Програмата за възстановяване и устойчивост. Целта е изграждане на обслужващата инфраструктура в района на Индустриалния парк до комплекс „Меден рудник“. Докладната записка трябва да бъде..

обновено на 28.11.23 в 11:20

Бюджетната комисия в НС гледа на първо четене финансовата рамка за догодина

Бюджетната комисия в Народното събрание ще разгледа на първо четене финансовата рамка за догодина. Тя е разчетена при дефицит на начислена основа от три на сто, ръст на икономиката от 3,2 % и средногодишна инфлация от 4,8 %. Първоначалният проект на Министерството на финансите претърпя сериозни промени, а вчера президентът Румен Радев декларира..

публикувано на 28.11.23 в 09:22

Затварят за рехабилитация пътя към нефтозавода

Заради извършването на рехабилитация от днес до 12 януари ще бъде затворен за движение на превозни средства в двете посоки общинския път, водещ към Лукойл Нефтохим Бургас. Ограничението е за участъка от кръстовището към улица „Захари Зограф“ - квартал „Долно Езерово“, до кръстовището, водещо към улица „Химик“, квартал „Долно Езерово“ и Бургас.За..

публикувано на 27.11.23 в 17:30

Министерството на туризма предвижда финансиране за маркетингови дейности на общини

Община Бургас иска да кандидатства по Програма на Министерството на туризма за финансиране на маркетингови дейности и реклама на региона. Предложението трябва да бъде одобрено от местния парламент. Максималният размер на финансиране по Програмата за всеки проект е до 200 000 евро, от които 60% са безвъзмездна финансова помощ.  Средствата ще..

публикувано на 27.11.23 в 11:33
Николай Денков

Денков: Бюджет 2024 е много добре подготвен и балансиран

Кабинетът одобри проектобюджета за следващата година. В него е заложен дефицит от 3% на начислена основа. Очакваният растеж на икономиката е 3,2%, а средногодишната инфлация се очаква да достигне 4,8 на сто. Премиерът Николай Денков определи Бюджет 2024 като "много добре подготвен" и "балансиран". С тези думи той откри извънредното заседание на..

публикувано на 24.11.23 в 16:49