Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

платена публикация
Манол Тодоров: Образованието в Бургас се развива с добри темпове

Бургас е една от малкото общини, която не само няма закрити училища, а дори с всяка изминала година, над 200 нови ученици се вливат в бургаските учебни заведения. Това коментира бившият съветник от „Български възход“ Манол Тодоров, който бе член на комисията по образование и спорт в отиващия си Общински съвет на Бургас.

"Нашата комисия беше най-консенсусната и винаги докладните записки, които сме гласували, са били изцяло в полза на образованието в общината. Работим с добри темпове на развитие. Разкрихме нови паралелки, нови корпуси на училища. Имаме два университета и два филиала, което в началото на мандата не беше факт. Ще има и нови специалности, със сигурност."  
Манол Тодоров е категоричен, че когато се говори за образование, не може да има партийно разделение. 

"Може да се помисли още за фонда на сградите. Ясно е, че липсват сгради, имаше много остра нужда от този нов корпус на ПМГ, направихме първите стъпки в този мандат.  Според мен, основното, което може да се надгради е изграждането на нови корпуси, на нови стаи. Решихме и проблемът с Английската и Немската, бяха разделени двете училища."

Бившият общински съветник настоява, че е ред да започнат ремонти и на физкултурните с