Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Одобриха проект за нови книги за библиотеката в Малко Търново

Над хиляда и двеста лева ще получи Библиотеката към читалище „Георги Попаянов“ в Малко Търново за закупуване на нови книги. Средствата са осигурени от Министерство на културата по програма „ Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност – 2023 г.”

Лесно е кандидатстването и много библиотеки в страната могат по този начин да обновят фондовете си, съобщи секретарят на малкотърновското читалище Милена Дренчева:

По проекта ще получим 1 211, 20 лв. и ще купим нова литература. Всеки иска нова книжка да чете и вече се търсят много български книги, което е радващо! Интересът е към художествената литератури и наблягаме на нея. Имаме си редовни читатели, които освен, че четат в Интернет електронни книги, продължават да се интересуват и от книжката, която е на хартия.“  

Сумата е достатъчна, защото библиотечният фонд е обновен и в началото на годината със средствата събирани като такси от читателите, добави Милена Дренчева. 

Читалището „Георги Попаянов“ в Малко Търново през следващата година ще стане на 110 години.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Захари Карабашлиев представя новия си роман "Рана" в Бургас

Новият роман на Захари Карабашлиев - "Рана" ще бъде представен днес в Бургас. Срещата с читатели е от 18 часа в книжарницата на улица „Александровска“ 51. Четвъртият роман на писателя засяга много малко познати страници от българската история – периодът на двете Балкански войни и Първата световна война през лични и семейни истории от това..

публикувано на 29.11.23 в 13:38

Публикуваха бургаски автор в британско литературно списание

Стихотворението на бургаската поетеса Наталия Недялкова „От седем зрънца истина“ от новата й книга „Стихоанализа“  е публикувано в едно от знаковите литературни издания „International Times” във великолепен превод на талантливата българска поетеса Десислава Цветкова. И е илюстрирано от настоящия главен редактор на „International Times” Ник Виктор...

публикувано на 29.11.23 в 13:37

„Духът на Бургас“ през погледа на студентите от НХА

Студентите от Националната художествена академия в София, както и колегите им филиала на висшето учебно заведение край морето, подготвиха свои творби за изложбата „Духът на Бургас“. Тя ще бъде открита в навечерието на празника на града Никулден – на 4 декември, понеделник, от 17.30 часа . Мястото е Център за съвременно изкуство и библиотека, етаж 1...

публикувано на 29.11.23 в 12:02

Вера Шандел: Моята Едит Пиаф е светла, весела и влюбена в живота

Вера Шандел ще се превъплати в Едит Пиаф тази вечер в Бургас. Певицата заедно с Ангел Заберски трио канят на концерт-спектакъла „Живот в розово“, за да преживеем Париж, френската култура и „La Joie du Vivre“ или „Радостта да се живее“, чрез любовта, изпята в песните на Пиаф. „Избрахме спектакълът да се каза така, защото нейния..

публикувано на 29.11.23 в 11:53

Тази вечер е поетичното шоу „Поезия и светлина“

Младежи от театрално ателие „Драма‘s” към Центъра за талантливи деца в Бургас представят отново поетично си шоу „Поезия и светлина“ тази вечер от 19:00 ч. в залата на Държавен Куклен театър. Спектакълът се поставя за втори път на сцена, поради изключително успешния си дебют. Младите театрали ще представят стихове на едни от най-известните български..

публикувано на 29.11.23 в 09:29

Виенски блясък, изящни валсове и аристократична атмосфера с „Прилепът“ в четвъртък

Празнична ще бъде атмосферата в залата на Бургаската опера на 30 ноември, от 19:00 часа – със спектакъла на една от най‐обичаните оперети на Йохан Щраус‐син – "Прилепът". Комичната оперетата в три действия привлича и ценителите, и широката публика, с бляскава музика, носеща аристократичен привкус, финеса и лекотата на виенския валс.  В..

публикувано на 28.11.23 в 16:35

Вера Шандел и Ангел Заберски Трио представят слънчевата Едит Пиаф

Вера Шандел и триото на маестро Ангел Заберски ще представят трибют на Едит Пиаф в клуб „Модерен театър”. Те канят публиката да съприживее с тях Париж, френската култура и „La Joie du Vivre“ или „Радостта да се живее“, чрез любовта, изпята в песните на знаменитата певица. „ Програмата, която сме подготвили е с аранжирани песни на..

публикувано на 28.11.23 в 12:47