Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тестват Националната система за ранно предупреждение и оповестяване в 11 часа

Снимката е илюстративна
Снимка: МВР

Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване ще се проведе днес от 11 часа. Ще бъдат задействани сирените в градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив,  Русе, Смолян, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец, Шабла, в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй“, както и в обектите с интегрирани към националната система местни системи за оповестяване. 

Излъчваните национални сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани и от гласова информация.

Тестът ще бъде за оповестяване при въздушна опасност.


По публикацията работи: Петя Михова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БФБ: Утре пилотна идея ще бъде избрана за бъдещ проект в Бургас

Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) и Мюнхенския университет „Лудвиг Максимилиан“ организират втори уъркшоп за устойчивото бъдеще на Бургас в рамките на научния проект EmpowerUs, финансиран по програма на Хоризонт Европа. Събитието ще се състои в Регионална библиотека "Пейо Яворов" в  Бургас на 30-ти ноември (четвъртък), от 10:00 до 14:00. По..

публикувано на 29.11.23 в 13:09

Пътуваме до Антарктида с фотографиите на професор Христо Пимпирев

Изложба „Антарктида – непознатата южна земя”, съвместно организирана от Българския антарктически институт и Филиал Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в партньорство с Община Бургас, ще запознае бургазлии с очарованието и тайните на ледения континент.  Експозицията ще бъде достъпна за разглеждане от 1 декември – Световният ден на..

публикувано на 29.11.23 в 12:26

Бургаските хора с увреждания с тържество за своя специален ден

Бургаските хора с увреждания и потребители на социални услуги подготвят с помощта на Общината тържество за своя специален ден. Те ще се изявят с танци, песни, рецитации. Това събитие е важно за хората с увреждания и техните семейства. Те винаги се радват на гости и публика, така че всеки е добре дошъл на 4 декември, понеделник, от 13.30 часа, в Зала 1..

публикувано на 29.11.23 в 12:16

ЮИДП Сливен залеси над 1000 декара

„Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен изпълнява проект, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз.  Той е за  „Подобряване природозащитното състояние на горски природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги, предоставяни от горите, чрез..

публикувано на 29.11.23 в 11:17

КНСБ организира национален протест на 14 декември (ОБНОВЕНА)

КНСБ започва срещи с парламентарно представените партии за повишаване на доходите в конкретни сфери. Първата среща е с депутати от ГЕРБ и ще започне в 11:30 часа в Народното събрание.  Федерациите в културния сектор към КНСБ вече обявиха, че на 6 декември организират протест под мотото „Народ без култура е народ без бъдеще“.  Проектът за бюджет..

публикувано на 29.11.23 в 08:33

Тестват днес BG-ALERT в цялата страна

Днес ще бъде задействан националният тест на системата за мобилно известяване при извънредни ситуации и бедствия - BG-ALERT. Потребители на всички оператори с мобилни устройства,  поддържащи технологията Cell Broadcast ще получат съобщения във времето между 12:00 и 12:30 часа. Те ще бъдат придружени със звуков сигнал и ще могат да се спрат от..

публикувано на 29.11.23 в 07:48

ВиК Бургас с предупреждение за спиране на водата днес в Сарафово

За спиране на водоподаването днес за бургаския квартал Сарафово, предупреди още вчера ВиК Бургас. От 09:00 до 17:00 часа няма да има вода в Сарафово, Летището, както и за фирмите „Керамика“, „ВРОМОС“, „Геотон“, „Металснаб“ и бензиностанция ШЕЛ. За посоченото време ще се извършват строително-монтажни дейности, след което водоподаването ще бъде..

обновено на 29.11.23 в 07:43