Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Академика": Залата в Бургас има налично оборудване за провеждане на редица състезания

Кметът на община Бургас Димитър Николов поиска официална информация от изпълнителния директор на „Академика“ Петър Петров във връзка с твърденията, че в зала „Арена Бургас“ липсва необходимото оборудване за провеждането на състезания от международен ранг в различни спортни дисциплини, и че залата не е пригодна за тях.

Полученият днес отговор и приложената документация към него опровергават тези твърдения.

„Залата в Бургас има налично оборудване за провеждане на редица състезания“, се казва в писмото. Всяка част от оборудването е със сертификат от фирмата производител и тези сертификати за международни състезания са приложени в писмото.

Важен факт е, че почти всяка година международните федерации заявяват нови изисквания към оборудването за провеждане на състезания и при необходимост от нови, изисквани от тях елементи, а дружеството има готовност да ги набави в най-кратки срокове.

В момента се извършва шлайфане на части от пода в основната зала, за да се пристъпи към по-бързо монтиране на оборудването, което се съхранява в кашони в зала със СОТ.

От Федерацията по волейбол са заявили пред „Академика", че доставеното оборудване съответства като количeство. След приключване на шлайфането ще се монтират ботушите за волейболните колове и дървената модулна настилка. Единственото, което подлежи на закупуване, са 2 мрежи за волейбол, става ясно още от отговора на „Академика“ до кмета на Бургас.



От дружеството заявяват, че модулната система за лека атлетика също ще бъде сглобена от сертифицирана фирма, а федерацията по лека атлетика ще може да кандидатства за редица състезания.

От федерацията по спортна гимнастика също са изпратили официално становище, че всичко налично отговаря на изискванията.

От федерацията по баскетбол са имали „визуални“ забележки по кошовете, но наличните такива са сертифицирани за международни състезания.

Цялото оборудване ще бъде монтирано и финално одобрено от федерациите, казва в отговора си до кмета на Бургас изпълнителният директор на „Академика“ Петър Петров.

„Залата ще бъде приведена във вид за различни спортни мероприятия във възможно най-кратки срокове“, допълва той.

След разговор с управителя на „Арена Бургас“ става ясно, че досега няма нито една жалба за течове и прокапване по таваните.

Към писмото от изпълнителния директор на „Академика“ до кмета на Бургас са приложени десетки сертификати на оборудването за различните видове спорт, както и писма от федерациите.




По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезателките по водна топка на „Черноморец“ с шампионска титла

Състезателният сезон във водната топка за жени до 17 г. завърши с шампионска титла за Бургас. Спечелиха я състезателките на СКВТ „Черноморец“. Във финалните плейофи възпитаничките на треньорите Петър Йонов и Валентин Мартинов играха за златото, след като по-рано в мачовете от Държавното първенство си извоюваха това право с поредица от победи. В..

публикувано на 28.06.24 в 13:16

В Сливен се провежда международният турнир по акробатика „Стефка Спасова“

Второто издание на Международния турнир по акробатика за купата „Стефка Спасова“се провежда в Сливен.  Турнирът е посветен на голямата сливенска състезателка и треньор Стефка Спасова. Тя е първият световен шампион по акробатика заедно с Калинка Лечева при двойките за жени, които на световното в Москва през 1974 г. стават първи и печелят златото...

публикувано на 28.06.24 в 09:06

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

Турция победи Чехия с 2:1 в последен мач от Група "F" на Евро 2024. Успехът класира турците за осминафиналите като втори в групата с 6 точки, докато чехите останаха на последната позиция с една точки и отпаднаха от надпреварата.  Двубоят в Хамбург предложи много емоции на зрителите, а въпреки героичната си игра чехите, които играха с 10 души от..

публикувано на 27.06.24 в 08:33

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

С приключването на мачовете от група "F" на Евро 2024 стана ясна и цялата схема за фазата на директните елиминации, която ще стартира на 29 юни, събота. Последните двойки, които се оформиха, противопоставят дебютанта Грузия на победителя в група "В" Испания, докато завършилият на второ място в група "F" тим на Турция ще срещне..

публикувано на 27.06.24 в 07:01

Ще имаме 45 спортисти на олимпийските игри

Олимпийската делегация на България за Игрите в Париж ще включва 45 спортисти, съобщи председателят на БОК Стефка Костадинова. "Олимпиадата е каймакът за всеки един спортист. Стискаме палци на младите ни талантливи състезатели да разкрият потенциала си и да постигнат мечтите си. Важното е да не се плашат, да имат самочувствие. Всички ние вярваме, че те..

публикувано на 26.06.24 в 14:17

Отдадоха за 30 години две общински спортни бази в Бургас

Бурни дебати в залата на Общинския съвет в Бургас предизвика отдаването на две спортни бази за безвъзмездно ползване за срок от 30 години. Предложението на кмета Димитър Николов е спортното игрище в бургаския комплекс "Изгрев" да се отдаде на  клуб "Локомотив" - Бургас. Срещу ползването на базата, той обещава инвестиции за не по-малко от 85 835..

публикувано на 25.06.24 в 11:44

Стефка Костадинова награди победителите в детския турнир „Футболни звезди на Бургас“ (СНИМКИ)

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и кметът Димитър Николов наградиха победителите в детския турнир „Футболни звезди на Бургас“. Състезанието се проведе в спортния комплекс „Звездичка арена“ в „Славейков“. Всички отбори получиха купи за своето участие в Международния олимпийски ден, който отбелязваме днес...

публикувано на 23.06.24 в 15:16