Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ заседание на Общинския съвет в Бургас

Новият общински съвет в Бургас се събира  на второ заседание. Сесията е от 9 часа в Дома на нефтохимика. 

След като юристът Михаил Хаджиянев бе избран за председател на местния парламент, сега предстои да бъдат определени неговите заместници. Днес ще бъдат избрани още членове и ръководство на постоянните комисии към Общинския съвет. 

Очаква се да бъде представена и декларация по инициатива на общинския съветник Георги Манев, с която той иска отстраняването на областния управител Пламен Янев. Поводът е изказването му по време на първото тържествено заседание, с което според Манев, той е направил политическо внушение за нелигитимност на местния парламент, заради ниска избирателна активност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Директорът на БНР връчи награда на конкурса "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена"

За XI-ти път в Бургас бяха връчени наградите в Международния филмов и литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Конкурсът е част от програмата на Младежкия фестивал „Приятелството - смисъл и спасение".   Преди церемонията по награждаването, бе представен емоционален спектакъл. Над 300 ученици от..

публикувано на 01.06.24 в 19:42

"Алеф" награждава победителите в литературния конкурс "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена"

 На официална церемония Център „Алеф” ще награди победителите в XI-ия Международен литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Церемонията е от 18 часа в Културен дом НХК. БНР е медиен партньор на събитието.  Стойността на човешкия живот и цената, която нашите предци са били готови да платят за неговото..

обновено на 01.06.24 в 15:09
Община Сливен

Работилници по стъклопис и грънчарство очакват децата в Сливен на 1 юни

Множество работилници по стъклопис, грънчарство, плъстене, правене на сапуни и други очакват децата на Сливен в центъра на града по случай Деня на детето 1 юни. На централния площад „Хаджи Димитър“ ги очакват и безплатни надуваеми съоръжения. Началото на детските забавления ще бъде дадено в 12.00 часа по обяд.  За по-големите организаторите са..

публикувано на 01.06.24 в 08:49
Снимката е илюстративна.

Бягане с благотворителна цел ще се проведе днес в Бургас

Бягане с благотворителна цел ще се проведе днес в Бургас. Организаторите са 5KM RUN. Стартът и финалът ще са до Пантеона в Морската градина.  Зам.-директорът на УМБАЛ - Бургас д-р Светослав Тодоров също ще се включи в инициатива "Инициативата е тяхна, всяка година я правят. Тази година са се спрели на нашата болница и на нашите детски отделения...

публикувано на 01.06.24 в 08:41
Снимка: Архив

Богата програма за Деня на детето в Бургас

На първи юни община Бургас организира на няколко места в града празнични прояви по повод Деня на детето. Първата започва в 9.00 и ще продължи до 20.00 часа.В Авиомузея ще се проведат арт работилнички за рисуване и хартиени самолети.  От 10.00 часа в пространството на читалище  "Асен Златаров 1940" стартира инициативата "Заплетени чудеса", тя..

публикувано на 01.06.24 в 08:29
Община Болярово

Детски фолклорен събор "Върбова свирка свири" в Болярово

24 -ото издание на Националния детски фолклорен събор "Върбова свирка свири" ще се проведе  днес  в крайграничната община Болярово. За участие са записани близо 500 деца от цялата страна, гост на събора ще е и вицепрезидентът Илияна Йотова. В рамките на събора е и конкурсът "С песните на Елена Граматикова", а целта на неговите организатори е..

публикувано на 01.06.24 в 07:50

В Сливен започна фестивал за децата от квартал "Надежда"

Доброволци от 5 държави – Франция, Великобритания, Германия, Румъния и България, организират двудневен фестивал за децата от квартал „Надежда“ в Сливен по случай 1 юни Деня на детето. Учители, университетски преподаватели, студенти и ученици забавляват децата с игри, спорт, музика, представления и танци.  В шатрите, разположени в градинката до жп..

публикувано на 31.05.24 в 17:21