Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три национални рекорда бяха подобрени в Бургас

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националният рекорд на 50 метра бруст за жени бе подобрен на два пъти в рамките на днешния ден на Държавното първенство по плуване в малък басейн в Бургас. Състезателката на ПК Спринт Диана Петкова спечели златния медал във финала с време 30.78 секунди и подобри с една стотна постижението на Тея Николова (Черно море) от сериите в дисциплината тази сутрин. Николова постави рекорд с 30.79 в сутрешните пресявки, но Петкова бързо си върна притежанието на рекорда, който владееше преди с 30.98 секунди от световното първенство в Абу Даби преди две години. Николова финишира втора във финала с 30.87 секунди, а трета е състезателката на Спринт София - Камелия Стоименова с 31.91.

Калоян Левтеров направи много силно плуване във финала на 200 метра гръб за мъже, поставяйки нов националния рекорд с време 1:54.01 минути. Състезателят на Спринт София подобри постижението на Мартин Желев от 1:55.18, фиксирано преди 11 години.

Петър Мицин подобри националния рекорд на 400 метра свободен стил за мъже. 18-годишният талант, който е световен рекордьор за юноши в тази дисциплина на 50-метров басейн, спечели финала с 3:42.17 минути и подобри досегашното постижение на Йордан Янчев от 3:42.40 минути, поставено преди четири години в Глазгоу. Янчев остана втори във финала с 3:43.43 минути, а трети е Дейвид Найденов с 3:48.72.

Йосиф Миладинов (Спринт София) извоюва златото на 50 метра свободен стил при мъжете с 21.88 секунди. Втори остана съотборникът му Йордан Янчев с 22.36, а трети е Васил Тушев (Вихрен) 22.82. На 100 метра свободен стил при жените шампионка стана Бояна Кирчева от Черно море с време 56.24 секунди. Втора е 17-годишната Тиана Темелкова (Спринт) с 56.85, а трета е Росина Тодорова (Черно море) с 57.01.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шабан Мустафа с нов успех

Планинският маратонец от Сунгураре, който буквално пробяга света - Шабан Мустафа е с поредна победа, този път е в Португалия на остров Мадейра, където покори през вчерашния ден в планинското бягане връх Пико. Това съобщи самият той във фейсбук.  Европейското състезание е три дни, а още в първия ден Шабан Мустафа спечелен златен медал в 8 км..

публикувано на 11.05.24 в 08:55

Димитър Бербатов откри фотоизложба "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“ /СНИМКИ/

Футболната звезда Димитър Бербатов откри фотоизложбата "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“. Събитието събра фенове и гости. Експозицията е запечатала паметни моменти от житейския път и кариерата на футболиста. Димитър Бербатов коментира: „Това е поредна такава изложба. Целта е, колкото и нескромно да звучи, да опитам..

публикувано на 10.05.24 в 15:03

Бургас е домакин на Държавното първенство по джу джицу 2024

Държавно първенство по джу джицу предстои този уикенд в Бургас. Очакват се отбори от цялата страна, като според организаторите това ще е най – мащабното спортно събитие от този ранг до момента. Състезателите ще се представят в дисциплините „Файтинг“ и „ Дуо“, "Не ваза" ( бразилско джу джицу ) ще се организира в отделно състезание, съобщи..

публикувано на 10.05.24 в 12:40

Баскетболният отбор на ППМГ 11. /12. клас е шампион на България

Баскетболният отбор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ за девойки 11. – 12. Клас спечели шампионската титла на държавните финали от ученическите състезания за юноши и девойки. Финалът, до който възпитаничките на бургаската гимназия достигнаха без загубена среща, се проведе в Търговище. Отборът по баскетбол на ПГРЕ „Георги Раковски“ - Бургас също направи..

публикувано на 10.05.24 в 12:22

Баскетболният "Черноморец" се изправя днес като домакин срещу „Балкан“

Баскетболният "Черноморец" се изправя днес като домакин срещу  „Балкан“  във втора среща от полуфиналните плейофи на Националната баскетболна лига на България при мъжете. Двубоят започва в 19:00 часа в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас. Домакините спечелиха редовния сезон, а в първата фаза на елиминациите отстраниха Левски с 2:0 победи. Балкан..

публикувано на 10.05.24 в 12:08

Димитър Бербатов ще открие фотоизложбата "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“

Футболната звезда Димитър Бербатов ще открие фотоизложбата "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“. Събитието ще се състои днес от 13.30 часа в двора на гимназията. Експозицията е запечатала паметни моменти от неговия житейски път и богатата му кариера на професионален футболист. За тържествеността на събитието ще се погрижат гвардейският отряд и..

обновено на 10.05.24 в 09:24

Италиански клуб покани футболен талант от Бургас - ученик в спортното

Футболен талант от Бургас е поканен на проби в Примаверата на елитния италиански клуб "Салернитана". Иван Анастасов, който още не е навършил 16 години, ще замине в близките дни за Ботуша по покана на мениджъра с опит в откриването на бъдещи звезди Антъни Раво. Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е..

публикувано на 09.05.24 в 17:47