Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес, 27 ноември

Концерт - спектакълът "Кральо Портальо" гостува в Бургас

Негов автор е певицата Нина Николина

Бургас е част от турнета на концерт - спектакълът "Кральо Портальо". Негов автор е певица Нина Николина, която ще отведе малки и големи на едно приказно пътешествие в света на българския фолклор.

Змейове, тенци, самодиви и юнаци са малка част от вълшебния свят, който ще се разкрие пред публиката. Игри като „Бели пеперудки“ и „Кральо Портальо“ са отдавна останали в едно време без смарт устройства. Красотата на народните песни, предания и обичаи обаче е неоспорима и привлича малки и големи по света.

Представлението, кръстено на едноименната народна игра „Кральо Портальо“, е интерактивно преживяване за деца над 6 години, в което малките зрители научават различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки и обичаи.

В света на народното творчество спектакълът ще потопи зрителите с гласа на Нина Николина и актьорите Георги-Маноел Димитров и Димитра Попова. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Концерт - спектакълът "Кральо Портальо" е днес от 17:00ч. в Клуб “Модерен театър”.


По публикацията работи: Стефка Бакърджиева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ