Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер е поетичното шоу „Поезия и светлина“

Младежи от театрално ателие „Драма‘s” към Центъра за талантливи деца в Бургас представят отново поетично си шоу „Поезия и светлина“ тази вечер от 19:00 ч. в залата на Държавен Куклен театър.
Спектакълът се поставя за втори път на сцена, поради изключително успешния си дебют. Младите театрали ще представят стихове на едни от най-известните български творци, като Валери Петров, Веселин Ханчев, Дамян Дамянов, Христо Ботев, Атанас Далчев и много други.
Режисьор, художествен ръководител, ментор, учител и приятел на младежите от театралното ателие, е наскоро завърналата се от Англия Елисавета Дачева - режисьор и театрален педагог.
Ели завършва актьорско майсторство в Лондон и се дипломира с отличие като Master of Arts (MA) in Actor Training and Coaching at University of London The Royal Central School of Speech and Drama. „Личните ми страхове, че театърът и поезията са отмиращи, се разсеяха и изчезнаха, когато децата се заеха с проекта „Поезия“. Подборът на стиховете е изключително и само техен. Удивително за мен бе как те припознаха собствените си емоции в поезията, в която ние и поколенията преди нас сме разпознавали чувствата си. Изпълнена съм с огромна надежда, виждайки идващите след нас, да творят, да се преоткриват чрез нашата българска поезия и да създават красота. Елате да ги видите. Спектакълът си заслужава!”, споделя изключителната Елисавета Дачева.
Събитието е изключително подходящо за младежи над 14 г., тъй като голяма част от произведенията са включени в училищната програма и представени по завладяващ начин.
Билетите могат да бъдат закупени предварително от офиса на Център за талантливи деца на пл.„ Атанас Сиреков“№ 4 или на място.

По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Порцеланови уникати от Люксембург гостуват в Бургас

Изложба „Кралско вълшебство от порцелан“ – културното наследство на Люксембург гостува в Културния център "морско казино". Тя представя историята на една от най – малките държави в Европа и единствената в света със статут на Велико херцогство, чрез местен порцелан с изключително качество. Колекцията е на българин, който е от Ловеч, но..

публикувано на 21.02.24 в 09:10

В Лозенец организират през юни „Хоро на буруна“

Още отсега царевското Кметство Лозенец обяви датите на предстоящия II Национален фестивал на танцовите клубове „Хоро на буруна“. Всички любителски клубове за фолклорни танци се очаква да покажат своето майсторство и талант в Лозенец на 28 и 29 юни 2024 г. Целта на фестивала е да популяризира българския танц, музика, култура и бит.  „Да се..

публикувано на 21.02.24 в 08:50

Десислава Минчева представя картини вдъхновени от Намибия

Девствените дюни на Намибия представя в картините си голямата българска художничка проф. Десислава Минчева. Експозицията с живописните пейзажи предстои да бъде открита днес в Бургас. За да предаде величието на природата с въздействащите й цветове, геометрия и нереална красота авторката два пъти е посетила тези места. "Като го видях и..

публикувано на 20.02.24 в 11:21

Първият кастинг за "Бургас и морето" за млади изпълнители ще се състои тази събота

Първият кастинг на Конкурса за млади изпълнители "Бургас и морето" ще се проведе тази събота. Талантливи изпълнители от цялата страна ще покажат най-доброто, на което са способни, а професионално жури ще изслуша и оцени всеки от тях. „Бургас и морето“ на 21-и век ще даде тласък на младите изпълнители Кастингът ще се проведе от 10:00ч. в..

публикувано на 20.02.24 в 10:44

Сбирка за фантасти и прожекции на филми очакват посетителите на бургаската библиотека

Сбирка на Клуб „Тера Фантастика“ към Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ ще се проведе днес от 18:30 часа. Темата е „Връзката между митология и политическа идеология в творчеството на Франк Хърбърт и влиянието на „Дюн“.  Водещ ще бъде Антон Фотев. В петък ще се състои "Историите на невидимите: Късо кино". Първата прожекция е на филма..

публикувано на 20.02.24 в 08:19

Прожектират безплатно за ученици филма „Киберпрестъпност“ в Бургас

Най-новият българския филм „Киберпрестъпност“ ще бъде излъчен безплатно за учениците в Бургас. Прожекцията ще се състои днес от 12.00 часа в Дом на културата НХК. Филмът е част от Кампанията „Пази детето в интернет“. Целта ѝ е да образова децата как да се предпазват от опасностите в интернет. Филмът „Киберпрестъпност“ е базиран на реални събития и..

обновено на 20.02.24 в 07:32

Сливенският симфоничен оркестър ще представи три бутикови концерта

Цикъл от три бутикови концерта ще представят на сливенската публиката музикантите от Симфоничен Оркестър Сливен. Съвместният проект на културния институт и Национална Художествена Гимназия “Димитър Добрович”, е под надслов Камерна музика в галерия "Нова".  Първото събитие “Романтика и съвременност”, ще се състои днес от 18:30ч. в Галерия “Нова”...

публикувано на 20.02.24 в 07:31