Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вера Шандел: Моята Едит Пиаф е светла, весела и влюбена в живота

Концерт - спектакълът е тази вечер в клуб "Модерен театър"

Вера Шандел ще се превъплати в Едит Пиаф тази вечер в Бургас. Певицата заедно с Ангел Заберски трио канят на концерт-спектакъла „Живот в розово“, за да преживеем Париж, френската култура и „La Joie du Vivre“ или „Радостта да се живее“, чрез любовта, изпята в песните на Пиаф.

„Избрахме спектакълът да се каза така, защото нейния живот е обагрен от любовта. Това е силата, която я е движила в трудния й живот – вярата и любовта. Певицата преминава през него по един ни лек начин и това е избора, който прави всеки човек. Тя е изключително светла, весела и върви напред! Нейното правило е в името на щастието да не съжалява за нищо! “, каза Вера Шандел.

Концерт – спектакълът е написан и режисиран от Марияна Арсенова и с него се  отбелязват  30-годишнината на франкофонията в България и 60-годишнината от смъртта на Едит Пиаф.

„На концерта в София присъства и френския посланик и той ни поздрави за музикантския ни поглед към френските шансони, сподели, че много му харесва нашата интерпретация на Едит Пиаф! Тези две наши участия в столицата и в Бургас всъщност са предпремиери на премиерата, която престои в Париж на 11 декември. Там ще бъдем под патронажа на Министерството на външните работи, за да представим франкофонията у нас!“, сподели още изпълнителката.

Вера Шандел, съпровождана от триото Ангел Заберски – аранжимент и пиано, Димитър Карамфилов – бас, Стоян Янкулов – Стунджи - барабани, ще разкаже и пее за една слънчева Пиаф, обичаща живота, музиката и любовта тази вечер / 29 ноември/ от 20 часа в клуб „Моден театър“.  

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът за училищен театър на испански език започва днес в Бургас

В Бургас ще се проведе XXIV-ият Национален фестивал за училищен театър на испански език. Той се организира от 28 февруари до 1 март от отдел „Образование“ към Посолството на Испания в България. В него ще вземат участие ученически групи от 25 училища от цялата страна. Театралният фестивал е културно и образователно събитие с голям отзвук в..

обновено на 28.02.24 в 13:54

4 златни медала за брейк виртуозите от “Бляк Стайл Скуад”

Призови места в първото състезание от календара на Българска Брейк Федерация за 2024 г. и квоти за World Breaking Kidz спечелиха състезателите на  спортен клуб „Бляк Стайл Скуад“ с треньор Христо Андонов. Брейк-виртуозите трябваше да премерят сили с около 100 от най-добрите състезатели в страната.  Бургаският клуб спечели общо 4 златни медала, 2..

публикувано на 28.02.24 в 13:47

Ясни са финалистите в конкурса за млади изпълнители „Бургас и морето“

Ясни са музикантите, които продължават към финалния етап на конкурса за млади изпълнители „Бургас и морето“, съобщават от Общината. Това са  Дарина Маркова, Кристиана Кирилова, Кристиан Грънчаров, Максим Ялнъзов, Мария Великова, Натали Ангелова, Соня Вангелова, Теодора Велева и групите "Scarlet Clouds" и "Fifth Hour". Десетки изпълнители се явиха..

публикувано на 28.02.24 в 13:17

Отлага се спектакълът на Камелия Тодорова „Моят глас“

Поради внезапно заболяване, обявеното за днес, 28.02.2024 г., от 19.00 ч. в зала „Тончо Русев“ на Културен дом НХК - Бургас представяне на авторския музикален спектакъл „Моят глас“ на Камелия Тодорова се отлага. Това съобщават организаторите на събитието. Новата дата за събитието в град Бургас ще бъде обявена допълнително.

публикувано на 28.02.24 в 12:41

Историческия музей в Бургас представя "Капризите през Античността"

По повод осми март в археологическата експозиция на РИМ-Бургас ще се представи изложбата: „КАПРИЗИТЕ ПРЕЗ АНТИЧНОСТТА. ПОГЛЕДНИ ОГЛЕДАЛОТО“ . От древността до днес, огледалата са едни от най-често използваните тоалетни принадлежности. През хилядолетията за изработването им са прилагани различни техники и са ползвани разнообразни..

публикувано на 28.02.24 в 12:16

Бургаският държавен архив пази снимки и документи, свързани с поета Христо Фотев

БНР-Бургас отбелязва 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“. В нея са включени изложба, музикално - поетичен спектакъл и поредица от подкасти със спомени за твореца. БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред Морското Казино В..

публикувано на 28.02.24 в 10:30

"Дамски гамбит"-изложба комплимент към жените художнички

Над 30 художнички от цялата страна участват в изложбата "Дамски гамбит" в Бургас. Форматът е прощъпулник и е комплимент към нежния пол в професията, поясни председателят на Дружеството на бургаските художници Добрин Вътев: "Даваме поле за изява на дамите да представят своите търсения и виждания без ограничения. Жанровете са разнообразни, но..

обновено на 27.02.24 в 15:15