Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имениците се увековечиха в обща снимка на Никулден

Десетки именици се събраха пред сградата на общината в Бургас за традиционната си обща снимка за спомен на Никулден. И тази година те получиха отличителните си морски шалчета и значка. Инициативата е на кмета Димитър Николов, който също се включи в общия кадър. Най-малкият именик, който позира пред обектива бе на 1 година и 20 дни, а най-възрастният на 76 години. За празника имениците споделиха:

"Най-хубавият празник! Първо, че предстоят коледни празници, второ, че сме си бургазлии. Именичка си имаме. Тя се роди на Никулден, но по старому"

"Много важен празник. Не само аз и внукът ми е Никола. Ние идваме вече от осем години на тази снимка. Пазим си всички снимки, още от момента, в който го създадоха това традиционно събиране".

Тази година бургаската традиция бе привлякла и много именици от други градове да се включат в нея. Всички участници във фотоса ще могат да си вземат безплатно копие от историческия кадър за спомен от Туристическия информационен център срещу Часовника.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изгоряха 75 дка с пшеница край Русокастро

Около 17.00 ч. в понеделник, в района между каменските села Русокастро и Ливада, в близост до пътното платно е започнал огън, който бързо се разпространил към близките ниви с пшеница, съобщи Областната дирекция на полицията. На място са започнали гасителните действия с три трактора и две цистерни вода от с. Русокастро. Към тях се е присъединил и един..

публикувано на 12.06.24 в 09:22

"Жълт" код: В 10 области дъжд и гръмотевици, в 12 - жега

"Жълт" код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 10 области на страната за днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София - област и Шумен. За други 12 области е обявен жълт код за опасно..

публикувано на 12.06.24 в 09:04

Ремонтират пътя Сарафово - Бургас от „тромпета“ до гробищния парк

Започва ремонт на пътя кв. „Сарафово“ - Бургас в участъка между пътния възел тип „тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк, информират от Общината. Оттам уточняват, че р ехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега е осигурено необходимото финансиране от страна на държавата. Първоначално ремонтните дейности ще се..

обновено на 12.06.24 в 07:53

Момиченце напусна само детска градина в Бургас, жена го върна

Момиченце от детска градина в Бургас бе намерено само в двора на учебното заведение и върнато от случайна жена.   Тя самата публикува в социалните мрежи снимка на детето, водейки го за ръка. По думите й момиченцето плачело и търсело майка си. Жената го върнала обратно в градината, малко преди детето да излезе от входната врата на..

публикувано на 11.06.24 в 18:13

Температури от 37-38 градуса на сянка измериха в Ямбол

Температурите в Ямболско достигнаха в следобедните часове 37-38 градуса на сянка. От Центъра за спешна медицинска помощ не отчитат повишен брой повиквания, заради горещините, но съветват да се избягва престоят на слънце. Централните улици опустяха, а малкото престрашили се да излязат избягват да се покажат на слънце. „Много е горещо, юни..

публикувано на 11.06.24 в 16:46
Венеция Караманова и Детският радиохор

Венец от рози и сакура с Детския радиохор в Долината на розите

Концертът „Венец от рози и сакура“ на  Детския радиохор огласи Долината на розите. Маестра Венеция Караманова беше подготвила програма от български и японски песни, посветени на цъфналите рози и цъфналите вишни. На Амфитеатър „Дамасцена“ прозвучаха пиеси от едноименния албум, който БНР издаде в партньорство със сдружение „Ангелогласно детство“ и..

публикувано на 11.06.24 в 15:20

Предоставят държавен имот за културен дом с площадка в с. Равадиново

Имот държавна собственост се предоставя безвъзмездно на Община Созопол. Той се намира в с. Равадиново на площ от 2890 кв.м. Там ще се изгради нова сграда за културен дом и пенсионерски клуб с  голяма зала за концертни изяви и събрания.  Пространството дава възможност местната администрация да направи облагородяване и детска площадка, като..

публикувано на 11.06.24 в 13:46