Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Царево пренасочват парите от зарята за значима кауза

Царево ще посрещне новата 2024-та година без заря, информират от общинската администрация. От там отбелязват, че зарята и пиротехническите средства са вредни за животните, а могат да са опасни и за хората. 
В същото време, разходите за организиране на заря са в сериозен размер и е редно да бъдат изразходвани за друга кауза – помощ на хора в нужда, ремонт на общински жилища, за общински приют за бездомни животни или друг смислен проект,  като например облагородяване на пространството около детската градина в  Ахтопол. 
От администрацията призовават още всички, които са решили да се забавляват със заря или пиротехнически средства, да бъдат внимателни към природата, животните и към себе си и своите близки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен започва подаването на заявления за прием в първи клас

Община Сливен напомня, че от днес започва подаването на заявления за прием в I клас за учебната 2024/2025 година, а срокът за записване след първото класиране се удължава до 6 юни. До края на юни ще се извършат три класирания. Свободните места за кандидатстване ще бъдат обявени до 12 часа днес, a от 13 часа системата ще бъде отворена за регистрация..

публикувано на 20.05.24 в 09:17

Ремонтират ул. „Константин Величков“ в Бургас в понеделник

Временна организация на движението на автомобили ще бъде въведена днес,  от 08:00ч. до 17:00 ч. по бургаската ул. „Константин Величков“, в района на бл. 20 в ж.к. „Лазур“, съобщават от Общината. Причината е  извършването на строително-ремонтни дейности по пътната настилка. Лентите за движение по улицата ще бъдат затваряни на етапи. Преминаването на..

обновено на 20.05.24 в 07:42

Избрани са двамата кандидати за митрополити на Сливенската епархия /ОБНОВЕНА/

Знеполския епископ Арсений и Мелнишкия епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели за надпреварата за митрополит на Сливенска епархия. За Арсений са гласували 26 души, а за Герасий 25, обяви наместника на сливенския митрополит и председател на изборната комисия Варненския митрополит Йоан. Петима души са подписали протокола от избора с..

обновено на 19.05.24 в 17:10

Дарителска кампания осигурява 1 500 прегледа за профилактика на рак на гърдата в 5 области в страната

Ротари клуб „София“ провежда кампания „С теб сме“, чиято цел е профилактика за рак на гърдата на жени от  населени места без болнично заведение или отдалечени от медицински центрове. За последните години в България се регистрират над 4000 случая годишно. Профилактиката на това заболяване е изключително важна, защото при навременно..

публикувано на 19.05.24 в 16:00

Отново избори за Сливенски митрополит днес

В Сливенска епархия днес предстоят отново избори за митрополит, след касирането им през февруари. Днес 42 епархийски избиратели ще трябва да изберат между шест достоизбираеми епископи. Между тях не е кандидатурата на спорния епископ Иеротей.  Изборният ден ще започне с литургия в храма „Св. Димитър“ в Сливен. Около 11.30 се очаква избирателите да..

публикувано на 19.05.24 в 07:05

Затворници овладяват агресията чрез дихателни техники

„Свобода зад решетките“ е специална програма за занимания на затворници с йога и дихателни упражнения. Тя се реализира напълно безплатно в страната чрез обучени инструктори, част от  международната хуманитарна и благотворителна организация „Изкуството да живееш“.  Един от тях е Константин Драгов. Той е национален координатор и първият..

публикувано на 18.05.24 в 16:33

Над 200 души се събраха днес на традиционния събор в село Камен връх

Над 200 души се събраха днес на традиционния събор в село Камен връх. Отбелязват се  222 години от основаването на селището, 90 години от преименуването му и 153 години от построяването на православния храм „Свети Атанасий", припомни кметът на община Болярово Христо Христов, който отправи поздравления към кметския наместник Красимир Бодуров и към..

публикувано на 18.05.24 в 14:18