Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикантът Иван Гогов: На Ивановден разбираш колко приятели имаш

Иван Гогов на "Бургас и морето" 2023 година
Снимка: БНР Бургас

На Ивановден ви срещаме с един бургаски музикант, който с гордост носи името си. Познаваме Иван Гогов като част от дуета "Дишо и Иван", който през 2022 година спечели наградата на публиката и третата награда на журито от конкурса „Бургас и морето“ с песента "Преди много луни".

За предаването "Ева в неделя", той сподели, че уважава имения си ден повече от рождения. 


"На рождения ден има една равносметка, всеки следващ, означава, че остаряваш с една година. На Ивановден разбираш колко приятели имаш, когато ти се обадят всички. Аз лично си харесвам името. 176 000 са Ивановците. За съжаление, се раждат все по-малко. В класа на моето внуче, няма нито един Иван. А си спомням, че където и да сме учили, сме били поне 4, 5 Ивановци в клас", коментира бургаският музикант. Той сподели, че нито едно от двете му внучета не носи името му. 

Връщайки се назад, Иван Готов смята, че 2023 година е една от успешните в неговия професионален път. 


"Получих предложение да вляза в редиците на "Горещ пясък". Постарах се да не ги разочаровам. Това, с което ще запомня годината е "Бургас и морето", но вече не като участник, а като един от изпълнителите в "Горещ пясък". През 2023 подгрявахме "Тангра" на празника на Равда. В Несебър подгрявахме "Фондацията" пред близо 30 000 души", сподели Иван Гогов. 

Целите запланувани през новата година включват създаването на видео клип на песента „Преди много луни“, запис на други три парчета и концерт-промоция на творчеството им на пролет. 

Целият разговор за равносметката и поставените задачи за новата година, можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С премиерни заглавия и международно жури идва в Бургас BIFF'24

Международният филмов фестивал Бургас се е превърнал в истински ĸyлтypeн фeнoмeн за своите девет издания. И това лято от 19 до 25 юли морският град ще се превърне в сцена за световното артхаус кино.  Шест премиерни заглавия за България влизат в секцията на пълнометражни филми. Това са: - “Сладки сънища” (Sweet Dreams), реж. Ена Сендижаревич, Нидерландия;..

публикувано на 06.06.24 в 12:18
Кадър от премиерата на Зле опазеното момиче на 7 април 2023 г.

Представят премиерно в Бургас балета „Корсар“

Екзотика, пирати и любов вплита в динамичен сюжет най-новият балетен спектакъл на бургаската опера „Корсар“. Пищни костюми и декор допълват атмосферата на представлението, чиято премиера е тази събота, на 8-ми юни. Заглавието за първи път се поставя на бургаска сцена, коментира хореографът и режисьор на постановката Галина Калчева ,..

обновено на 06.06.24 в 11:05

Бургас е домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал

От 6 до 9 юни 2024 г. Бургас ще бъде домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. В града на поетите ще има четения и професионални срещи на повече от 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти и национални институции от черноморските държави Турция, Грузия, Украйна, Румъния и България. В рамките на трите фестивални дни..

обновено на 06.06.24 в 09:18

Васил Люцканов представя „Третото око на Едип” в Дома на писателя

Най-новият сборник с разкази на журналиста Васил Люцканов носи провокативното  заглавие „Третото око на Едип”. Между кориците на изданието са събрани 16 интересни истории, вдъхновени от Бургас, хората и скритите мисли, които съпътстват всеки един от нас. Независимо дали са явни копнежите и драмите, колкото и прикрити да са, човешката емпатия ги свежда..

публикувано на 05.06.24 в 15:58

Започва МФФ "Атлиманска огърлица" в Китен

От 5 до 8 юни в Морския парк на град Китен, община Приморско, ще се проведе XIII-то издание на Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица 2024“. Той ще се проведе под мотото „Фолклорът - от древност до вечност“, обясни за БНР Бургас основателят и директор на фестивала Златка Ставрева.  „До този момент тези, които са заявили..

обновено на 05.06.24 в 09:43

В Поморие започва 20-ото издание на Международния фестивал за православна музика

20 години от създаването си чества единственият в страната Международен фестивал на православната музика „Света Богородица – Достойно естъ, който започва в Поморие днес. 21 хорови състава от 4 държави ще участват в него. По традиция с литийно шествие с иконата на Света Богородица – Достойно естъ ще започне програмата на фестивала.  Източно..

публикувано на 05.06.24 в 08:44

Министърът на туризма Евтим Милошев посети музея в Царево

Министърът на туризма Евтим Милошев и кметът на община Царево Марин Киров посетиха Общинския исторически музей в Царево. Те имаха възможност да видят златните накити от село Синеморец. Те са открити в един от най-богатите гробове от периода на елинизма в Европа.  Бижутата са принадлежали на жена с висок социален статус.  Живяла е през късната..

публикувано на 04.06.24 в 17:05