Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха шофьор от Украйна с 1.27 промила

Снимка: БГНЕС

Мъж на 34 години от Украйна, със статут на бежанец, живеещ в Свети влас е задържан заради шофиране в нетрезво състояние, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка в района до медицински център в Слънчев бряг.

Отчетено е, че той шофира с концентрация от 1.27 промила алкохол. 

Автомобилът на украинеца е иззет. 

По публикацията работи: Петя Михова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима са задържани, а други двама се издирват за трафик на наркотици

При Специализирана полицейска операция на територията на Бургас, Варна и Стара Загора са задържани 3-ма души, а 2-ма се издирват. Срещу тях са повдигнати обвинения за престъпна група за трафик и разпространение на високорискови наркотични вещества. Разследването на групата е започнало от началото на годината. Организаторът на групата е на 35 години от..

публикувано на 10.06.24 в 16:20

Отцепиха сградата на РЗИ в Бургас заради съмнителен куфар, оказа се с непотребни вещи

Районът около сградата на РЗИ в Бургас е отцепен заради сигнал за съмнителен куфар. Куфарът се намира в нишата на прозорец в близост до централния вход на зданието. Служителите на здравната инспекция и хората, които по това време са се намирали вътре, са евакуирани. На място има пожарни коли и полицаи от Първо РПУ. Отцепеният периметър е на..

обновено на 10.06.24 в 13:23
Снимката е илюстративна

Дете е в бургаската болница, едва не се удави в басейн

6-годишно момченце от Литва е в тежко състояние в болница, след като едва не се удави в хотелски басейн в Свети Влас.  Момчето е извадено от водата от други деца. За инцидента съобщи ОДМВР.  Лекари се грижат за него в отделение „Реанимацията“ на областната болница в Бургас.  То е било отседнало в хотела заедно с 41-годишна си майка. По случая е..

публикувано на 10.06.24 в 08:53

Национален семинар по полицейска лична защита и самоотбрана ще се проведе в Бургас

Традиционният Национален семинар по полицейска лична защита и самоотбрана за полицаи и военнослужещи ще се проведе в Бургас на 15 юни /събота/   в Спортен център ПМГ “Акад. Никола Обрешков”. Целта е повишаване нивото на служителите от МВР и българската армия по Лична защита за реакции в кризисни ситуации.  Той ще се ръководи от Шихан Тони Петров- 7..

публикувано на 08.06.24 в 17:11

Оставиха в ареста украинеца, обвинен в опит за грабеж от златарско ателие в Бургас

Бургаският районен съд остави в ареста украинеца Ваагн Галустов. Той е обвинен в опит за грабеж от златарско ателие в центъра на Бургас. По време на разследването е установено, че 52-годишният мъж е осъществил и сила чрез електрошоков удар с "тейзър" спрямо продавачката.  Опит за грабеж в центъра на Бургас: нападател стреля с тейзър по..

публикувано на 08.06.24 в 14:27

Районната прокуратура поиска задържането на украинеца, опитал да обере златарско ателие в Бургас

Районната прокуратура в Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо украинския гражданин В. Г., който се опита да обере златарско ателие в морския град. Нападението бе извършено на 6 юни преди обед, когато мъжът влязъл в ателието на централната ул. "Александровска" №69 и стрелял с електрошоково оръжие..

публикувано на 08.06.24 в 11:31

Национален протест срещу убийствата по пътищата e обявен и за Бургас

Национален протест срещу убийствата по пътищата на България е планиран днес в няколко града, сред които е и Бургас -  съобщиха организаторите му от асоциация "Ангели на пътя". В морския град се очаква демонстрантите да се съберат в 12 часа пред Съдебната палата. Пред съдебните палати се очаква да се съберат протестиращи и в  София, Варна, Пловдив,..

публикувано на 08.06.24 в 10:54