Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През март ОУ"Найден Геров“ в Бургас чества 98 години от създаването си

2
Снимка: ОУ“Найден Геров“

Тази година бургаското основно училище „Найден Геров“ ще отбележи 98 години от създаването си. Вече е готова празничната програма, сподели за БНР Бургас директорът Лазар Налбантов. През настоящата година предстои подновяване на актовата зала и на ВиК канализацията в учебното заведение, която вече е много амортизирана и е на 60 години. 

„Предстоят много нови неща за училището. През месец март ни е патронният празник на ОУ„Найден Геров“, отбелязваме 98 години от създаването на това учебно заведение. Ще има много тържества, много открити уроци, както и с различни други инициативи, с които ще отбележим този наш празник, а той ще бъде една подготовка за наближаващата 100-годишнина на нашето училище. 


Учениците са общо 600, от първи до 7 клас. Даваме една много добра подготовка по общообразователните предмети. Ние сме на едни от водещите позиции по резултати от НВО в 4 и 7 клас, което може да ни радва. Наши ученици се приемат в Търговска гимназия, в езиковите гимназии в града. 

Повече от 7 години училището е преминалр на едносменен режим на обучение. Осигурили сме кабинети и класни стаи. Имаме нужда от подобряване на материалната база, защото училището ни е старо, както вече споменах на 98 години. Имаме различни сгради, които се нуждаят от ремонт. Имаме нужда и от подновяване на училищната канализация, която е вече над 60-годишна. Изработихме проект, а сега през януари започва изцяло смяна на на канализацията. През 2023 година съвместно с ФК„Звездичка" изградихме едно ново футболно игрище, което отговаря на съвременните спортни стандарти„“

Лазар Налбантов допълни още, че предстои да се кандидатства по национална програма, която ще позволи да се обнови и малкото игрище в основното училище. Така то ще се превърне в съвременна спортна среда за учениците. 

Чуйте повече в интервюто. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Панорама на образованието започва в Сливен

Панорама на образованието ще се проведе днес в Сливен. На нея ще бъдат представени местни профилирани, професионални гимназии и средни училища, които ще извършват прием след 7 клас.   Във форума са поканени да участват Инженерно-педагогическият факултет и Колеж - Сливен към Техническия университет - София и Филиалът в Сливен на Медицинския..

публикувано на 26.06.24 в 09:02

Документите за факултет по фармация в Бургас вече са в Агенцията за оценяване

В Националната агенция за оценяване и акредитация днес са входирани документите, с които стартира процедурата за създаване на факултет по фармация в университет “Проф. д-р Асен Златаров”. Това съобщи на страницата си в социалната мрежа кметът Димитър Николов. "На Еньовден направихме важна крачка за висшето образование! Да си пожелаем..

публикувано на 24.06.24 в 17:01

Безплатни курсове за деца по компютърно програмиране в Бургас

Безплатен курс по програмиране със Scratch се организира в Бургас за ученици от 6 до 12 години – „Coding Kids Burgas“. И тази година курсът ще се проведе в лятната ваканция в периода: 08.07.2024 - 28.07.2024. „Чрез „Coding Kids Burgas“ имаме амбицията да запалим любопитството на младежите към технологиите, да им помогнем да усвоят нови умения и да ги..

публикувано на 24.06.24 в 14:12

Министър Цоков подкрепи създаването на открито зелено пространство в бургаски ВУЗ

Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков подкрепи създаването на открито зелено пространство, предназначено за изнесени обучения занятия в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Министърът е посетил ВУЗ-а по повод Шестата научно-практическа конференция „Образование за бъдеще – приемственост и перспективи“ и Майсторски клас..

публикувано на 24.06.24 в 10:44

Гимназията за романски езици в Бургас с два одобрени проекта по Еразъм +

През настоящата учебна година ПГРЕ „Георги Сава Раковски“ започна работа по нов образователен проект, насочен към ръководния и преподавателския екип на гимназията, съобщават от Община Бургас.  Дейностите ще бъдат реализирани съвместно с ICT, Aspect Occitanie, Polytech Nantes, PPA Business School Paris, Université de Versailles - партньори от Франция и..

публикувано на 21.06.24 в 11:33

Над 59 000 седмокласници в страната на НВО по математика

Над 59 000 седмокласници се явяват на Национално външно оценяване по математика.  Изпитът ще започне в 9 часа и ще се проведе в 1665 училища в странатa. Tестът съдържа 23 задачи, както миналата година. Промяна обаче има в две от задачите в първия модул. Там всички 20 задачи ще са с избираем отговор, за разлика от миналата година, когато 18 бяха с..

публикувано на 21.06.24 в 08:15

Просветното министерство публикува верните отговори от изпита по БЕЛ за 7 клас

Подробен преразказ по произведението "Изборът" на Кристин Димитрова и съставяне на теза по цитат от разказа "Една българка" на Иван Вазов. Това бяха две от общо 26 задачи, с които трябваше да се справят седмокласниците на национално външно оценяване по български език и литература.  Министерството на образованието и науката публикува на сайта си..

публикувано на 19.06.24 в 16:31