Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планирани ремонти затварят временно за полети Летище Бургас

Периодът за извършването на ремонтните дейности е от 06:00 ч. на 7 март до 23:59 ч. на 30 март 2024 г.

| обновено на 09.02.24 в 13:11
Снимка: архив

Летище Бургас ще бъде временно затворено за полети през март. Причината са планирани ремонтни дейности. Периодът за извършването им е от 06:00 ч. на 7 март до 23:59 ч. на 30 март. 

"Това са дейности, които са свързани с подготовката ни за летния сезон. Включени са ремонти по настилката на пистата и съответно на светосистемата. Ние като отговорен оператор на Летище Бургас поставяме като основен приоритет безопасността за изпълнение на полетите и за пътниците. Грижим се за осигуряване на инфраструктура, която ще осигури безопасна дейност на Летище Бургас", обясни директорът на аеропорта Георги Чипилски.

Предвижда се подновяване на полетите от Израел и до Летище Бургас от 31 март. Все още обаче не може да се направи прогноза как ще се осъществяват те с оглед на геополитическата обстановка, допълни Георги Чипилски. 

Авиокомпанията Ryanair ще поднови полетите си от и до Бургас от 31 март, като през месец април ще изпълняват тези от: Краков (Полша), Виена (Австрия) и Лондон Лутън (Великобритания), от май месец се подновяват: Каунас (Литва) и Варшава Модлин (Полша), а от началото на юни подновяват и полетите си от: Дъблин (Ирландия), Будапеща (Унгария), Братислава (Словакия), Гданск и Познан (Полша).

Авиокомпания Wizz Air планира да изпълнява 7 маршрута от втората половина на месец юни до: Виена (Австрия), Катовице, Гданск, Люблин, Варшава (Полша), Будапеща и Дебрецен (Унгария). Продължава да се изпълнява и целогодишният маршрут до Лондон Лутън (Великобритания).

"Към края на месец март бихме могли да дадем по-ясна картина, но това, което знаем със сигурност е, че няма да има някакво пренареждане на пазарите. Това, което се установи през последните години е водещата роля на Полша, Великобритания, Чехия, Германия, Словакия и Израел", коментира Чипилски. Той допълни, че все още бясно се възстановява трафикът в сравнение с нивата преди ковид пандемията.   

Продължават да се водят преговори и за осъществяването на полети и до други дестинации. "В момента имаме колеги в Торино, които водят разговори с авиокомпаниите за предстоящия летен сезон", допълни директорът на летището. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Царево с престижна награда за утвърдена туристическа дестинация

Община Царево е отличена с награда за “Утвърдена дестинация за морски туризъм” на форум в София. Той се организиран от списание “Дестинация България” и е посветен на Световния ден на туризма.   ”Царево е общината по Южното Черноморие с най-дълга брегова ивица, 21 плажа, различни преживявания в Лозенец, Царево, Варвара, Ахтопол, Синеморец и..

публикувано на 27.09.24 в 15:40

Пламен Копчев, Сл.бряг: Това лято имахме по-малко туристи от 2023 година

В Световния ден на туризма се опитахме да разберем какъв е бил сезонът в най-големия ни Черноморски курорт „Слънчев бряг“. По думите на Пламен Копчев, председател на Съюза на собствениците в курорта, още отсега започва подготовката за следващия летен туристически сезон, а този е бил с по-малко туристи от лятото на 2023 година.  „По принцип..

публикувано на 27.09.24 в 14:58

Вход свободен днес за музея на остров Света Анастасия и експозицията на Ченгене скеле

Остров Света Анастасия и културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ днес посрещат посетители с вход свободен, съобщиха от Община Бургас. Поводът е отбелязването на Световния ден на туризма - 27 септември.  Тази година остров Света Анастасия отбеляза 10 години от обявяването си за туристическа дестинация, а експозиционните къщички „Тайфа“,..

публикувано на 27.09.24 в 11:00
Мартин Дановски

Финансовото министерство подготвя бюджет с дефицит до 3%

Финансовото министерство подготвя бюджет с дефицит до 3% на начислена основа, потвърди зам.-министър Мартин Дановски. Това е ключов показател от критериите по договора от Маастрихт, необходими за влизането на страната ни в еврозоната.  На въпрос на БНР дали вече има яснота по основните параметри на финансовата рамка за догодина като размер на дълга,..

публикувано на 26.09.24 в 16:32
Зам.-министърът на транспорта К.д.п. Живко Петров

За над 2 млн. лева се модернизира пристанището в Бургас

Два милиона лева са вложени в модернизацията на инфраструктурата на терминали „Бургас Изток 2“ и „Бургас Запад“ на пристанището. Проектът е съфинансиран по Механизма за свързване на Европа (МСЕ), сектор „Транспорт.  Това стана ясно на среща в Международния конгресен център с участието на  заместник-министърът на транспорта К.д.п. Живко Петров и кметът..

публикувано на 26.09.24 в 16:09

Увеличиха туристическия данък в община Несебър

Хотелиери и къщи за гости в община Несебър ще плащат по-висок туристически данък. Увеличението е с 20 стотинки на нощувка и бе гласувано от общинския съвет в града. От бранша смятат, че на този етап ставките не трябва да се вдигат.  Общинската администрация първоначално поиска по-драстично поскъпване , но в зала коригира докладната..

обновено на 26.09.24 в 15:08

Форум за социално предприемачество ще се проведе в Бургас

Форум за социално предприемачество и стартиране на собствен бизнес в България ще се проведе утре, 27 септември в Бургас. В него могат да участват  всички български граждани и бежанците, живеещи на територията на страната. Той се организира от Кариерния център на Фондация „Благотворителна католическа организация Каритас Витания” в..

публикувано на 26.09.24 в 12:30