Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диана Ковачева е новият директор на ОУ "Братя Миладинови" в Бургас

Диана Ковачева

Диана Ковачева е новият директор на Основно училище "Братя Миладинови". Тя беше представена тази сутрин на колектива от началника на Регионалното управление на образованието Петя Петрова в присъствието на председателите на двете синдикални организации, след като преди дни предшественичката ѝ Снежа Любомирова подаде оставка в резултат на напрежение в колектива.

Директорката на ОУ "Братя Миладинови" подаде оставка

Ковачева има 14-годишен управленски опит като директор на Обединеното училище в кв. Горно Езерово. Тя става временно изпълняваща длъжността в "Братя Миладинови" до избирането на титуляр след конкурс, какъвто има правото да обяви единствено министърът на образованието. Пред БНР - Бургас Петя Петрова прогнозира, че това ще се случи до края на годината. След това Ковачева ще се върне в предишното си училище, което през това време ще бъде ръководено от нейна заместничка.

"Благодарих на госпожа Любомирова, подарих на нея и на Ковачева съответно бяло и червено цвете и пожелах на всички да бъдат единни, да бъдат заедно. Помолих госпожа Ковачева да сложи цветето в учителската стая и да не разпорежда на никой специално да го полива, за да бъде грижата за него колективно дело" - каза Петрова пред БНР - Бургас.

Конкурсите за директори в други 16 бургаски училища са на финалната права. Днес се провеждат последните интервюта с кандидатите, след които ще бъдат определени и титулярите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ДГ "Златното ключе" отпразнува 40 години от създаването си (ГАЛЕРИЯ)

С шествие от площада пред общината започна празника на детската градина "Златното ключе", която отбеляза 40 години от създаването си. Под аплодисментите на бургазлии, водени от духов оркестър, деца и педагози преминаха през централната улица "Александровска" до площад "Тройката", където се състоя пищен концерт-спектакъл. Областният управител проф...

обновено на 16.05.24 в 14:37

Бургас ще е домакин на образователен форум, една от темите е изкуственият интелект

Национален форум EduBurgas е инициатива на РУО-Бургас и Община Бургас, която има за цел да създаде пространство за диалог между образователните експерти и заинтересованите страни за промотиране на иновации в българското училище и повишаване качеството на образованието. Второто му издание „Вдъхновители на образователни трансформации“ е посветено на две..

публикувано на 16.05.24 в 13:31

Утре сутрин теглят въпросите за матурата по БЕЛ измежду 4 млн. варианта

13 000 учители са ангажирани с матурите, каза служебният Министър на образованието Галин Цоков. 50 200 са учениците, които са зрелостници.  Всичко е готово за провеждането на матурите. Изпитните въпроси за матурата по БЕЛ утре са 41 и ще се генерират утре сутрин измежду 390 000 варианта, ако се включи темата за "Есе" или "Интерпретативно съчинение" –..

публикувано на 16.05.24 в 13:21

3 385 зрелостници от Бургаска област ще се явят на матура по български език

3 385 зрелостници от Бургаска област ще се явят утре на матура по български език и литература. Началото е в 8.30 часа, но учениците трябва да са 30 минути по-рано и да носят лист и химикал, както и документ за допускане до изпит. Петя Петрова, началник на Регионалното управление на образованието посочи, че изпита ще е в 47 училища с 803..

публикувано на 16.05.24 в 11:00
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Синдикати и университети организират протест, правителството им обеща 39 млн. лева

Синдикатът "Висше образование и наука" към КНСБ  обяви, че организира на 20 май в София пред Министерството на финансите протест на представителите на университетите, НИМХ, БАН ,Селскостопанската академия и други синдикални организации. Причината е, че обещаното   увеличение на заплатите във висшите училища и научните институции не..

публикувано на 15.05.24 в 15:49
Снимката е илюстративна

Организират шествие на бургаските абитуриенти

Организират шествие на бургаските абитуриенти, съобщи кметът Димитър Николов в социалните мрежи. Тази година ще бъдат изпратени 2200 абитуриенти. Парадът на зрелостниците ще е на 23 май в 19.00 часа и ще бъде предвождан от представителния Бургаски духов оркестър. С шествието ще се даде възможност на младите хора и техните семейства също да..

публикувано на 15.05.24 в 15:47

Болярово изпраща тържествено 13 абитуриенти на 23 май

Тринадесет са момчетата и момичетата, които завършват успешно тази година Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово. На 23 май от 18:00 часа те ще бъдат тържествено изпратени, а абитуриентският бал ще е в ресторант в Болярово. И тази година по предложение на кмета на община Болярово Христо Христов беше отпуснато финансово стимулиране за всички..

публикувано на 15.05.24 в 11:34