Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паркинг на Областната управа в Бургас ще съхранява иззети от полицията коли

Подземният паркинг, собственост на Областната управа в Бургас, е предаден за нуждите на ОДМВР Бургас. Той е разположен на ул. “Дебелт” 3 в Бургас и ще се ползва за съхраняване на луксозни автомобили, иззети като веществени доказателства по досъдебни производства, както и за коли отнети шофирани от пияни или дрогирани водачи.

От полицията припомнят, че през последните месеци бургаските полицаи неутрализираха две организирани престъпни групи, чийто таргет са луксозни автомобили. Крайморската дирекция е и сред челната тройка в страната по иззети МПС от пияни и дрогирани водачи. Към днешна дата са образувани 157 броя досъдебно производство за алкохол и 167 броя за наркотици.

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Токът поскъпва с по-малко от 30% от началото на юли

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от 1-ви юли, съобщи министърът на енергетиката Владимир Малинов на брифинг в Министерството на енергетиката. "АЕЦ Козлодуй" е оттеглила ценовото предложение и след преизчисляване ще предложи по-ниско увеличение, уточни Малинов. "Булгаргаз" също предлага по-малко поскъпване на природния газ през..

публикувано на 16.05.24 в 13:01

Областното състезание „Млад огнеборец“ се проведе на стадион „Лазур“

23-ото областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ се проведе на бургаския стадион „Лазур“ днес. Организатор е на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Победителят ще представлява областта на републиканските състезания от 30 май до 3 юни в к.к. Албена. Младежките..

публикувано на 16.05.24 в 12:50
снимката е илюстративна

Бургас е домакин на областните състезания "Млад огнеборец"

РДПБЗН-Бургас организира областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Дирекцията продължава добрата практика този вид спортни състезания да се провеждат през годините в различни общини. Тази година домакин на двадесет и третото областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” е община..

публикувано на 16.05.24 в 08:36
Арх. Владимир Милков

Камарата на архитектите провежда общото си събрание в Поморие

Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание днес и утре в Поморие. Форумът ще бъде открит от председателя на управителния съвет арх. Владимир Милков. Приветствия към делегатите ще отправят Владимир Крумов, зам.-областен управител на Бургас и Иван Алексиев, кмет на Поморие, които ще бъдат официални гости на събитието. Близо..

публикувано на 16.05.24 в 08:34

Обмислят премахване на част от подземните контейнери в Созопол

Сметосъбирането и паркирането бяха водещите теми по време на традиционната среща с туристическия бранш в Созопол. Сред предложенията на хората бяха ограничаването на по-високите тежкотоварни автомобили в стария град, както и обособяването на градска тоалетна.  Друго предложение беше да се следи повече и да се налагат глоби на нарушителите, които не..

публикувано на 15.05.24 в 21:46

Зърнената реколта в Ямболско ще е значително по-слаба от миналогодишната

Въпреки падналите през последните седмици валежи зърнената реколта в Ямболска област се очаква да е значително по- слаба от тази през миналата година. Състоянието на пролетниците към момента е добро. Продължилото няколко месеца засушаване е попречило за развитието на пшеницата и ечемика, посочи председателят на ямболската сруктура на асоциация на..

публикувано на 15.05.24 в 16:31

Община Сливен отлага изграждането на фотоволтаици

Община Сливен временно отлага инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаици. Това е решено на среща между кмета Стефан Радев и общински съветници, съобщават общината. Идеята за изграждането им стартира миналата година,  като намеренията бяха те да доставят електричество за собствена консумация на общината, с което да се намалят сметките за..

публикувано на 15.05.24 в 15:28