Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците от ОУ „Васил Априлов“ със спектакъл в двора на Етно кафене и музей

Учениците от ОУ „Васил Априлов“ ще представят истински спектакъл в 18.00 ч. днес, в двора на Етно кафене и музей.

Събитието е част от поредицата „Пролетна Етно палитра“. В него ще вземат участие учениците от 1 до 7 клас от бургаското училище, а програмата е изключително разнообразна. На сцената ще се изявят вокална група „Априлски звънчета“ и вокално студио „Славееви гласове“ с ръководител Жасмина Дерменджиева.

В спектакъла ще се включат и балетна школа „Вдъхновение“ с хореограф Габриела Стефанова. Тя ще представи танца „Баронеси“. Очакват ви и малките дами от мажоретен състав „Звездни момичета“ с ръководител Бояна Бочева.

Фолклорно участие ще има клуб „Българско и родно“ към ОУ „Васил Априлов“ с ръководител Екатерина Драгиева. Танцов ансамбъл „Златен пламък“ ще покаже своите умения под ръководството на Николай Цветков.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес влиза забрана за строителството в Царево, Ахтопол и Созопол

Забрана за извършването на строителни и монтажни дейности ще бъде въведена от днес (15 май) в Царево и Ахтопол. Заповедта е подписана от кмета Марин Киров с оглед нормалното протичане на туристическия сезон.  След 1 юни няма да могат да се извършват строителни дейности и в землищата на Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово. Изключение се допуска..

обновено на 15.05.24 в 12:28

Обновиха още една знакова сграда в центъра на Бургас

Завърши ремонта с фасадна реставрация на стара частна сграда на бургаската ул. „Александровска“. Това става възможно  с административното съдействие на Общината и чрез осигуреното финансиране на Министерството на културата. През 2022 г. стартира серия от процедури за спасяване на старите къщи в централната част на Бургас, информират от Общината...

публикувано на 15.05.24 в 11:46

Бургас ще отбележи Деня на геноцида над българския народ по време на османското иго

17 май се отбелязва в Бургас като Ден на геноцида над българския народ по време на османското иго, съобщават от Общината. Това е факт след решение на Общинския съвет в града. Мястото за поклонение пред паметта на загиналите е  Българово. Програма 11:30 часа Заупокойна молитва в храм „Св. Атанасий“,  отслужена от отец Захарий 11:50 часа..

публикувано на 15.05.24 в 11:25

ИАРА зариби Гребен канал - Ямбол

Близо 7000 рибки бяха пуснаха във водата на Гребен канал - Ямбол, съобщи Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Служителите от сектор "Рибарство и контрол" - Стара Загора" с териториален обхват Ямбол, присъстваха на зарибяването. Рибките са от вида шаран с тегло 150 грама.   Зарибителният материал беше дарен от фирма и е с..

публикувано на 15.05.24 в 09:36

Ще има отново фермерски пазар в Сливен

Пореден фермерски пазар на местни производители от региона организира Община Сливен. Той се планира за 25 май пред сградата на Общината. И този път предвиденият максимален брой шатри е 15. Желаещите да се включат с продукция, могат да го направят в срок до петък - 17 май, включително, съобщи Община Сливен. 

публикувано на 15.05.24 в 09:21

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир в помощ на приюта за кучета

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир. Средствата от продажбата на билети ще отидат за Общинския приют за безстопанствени кучета в града. Инициаторите са единадесетокласниците от Немската езикова гимназия "Гьоте", а в инициативата им ще се включат и ученици от английска "Гео Милев", природо-математическата "Акад. Никола..

обновено на 15.05.24 в 08:38

В Сливенска и Бургаска област по АМ „Тракия“ има различни ограничение за МПС

Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщава, че движението на автомобили по АМ„Тракия“ трябва да се извършва с повишено внимание в област Сливен, от км 268 до км 271 в посока Бургас. Причината е монтажни дейности на мрежа за птици. Ограничена е аварийната лента, а участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът за приключването е до 17 май.  Също до петък..

публикувано на 15.05.24 в 07:50