Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трудови борси и обучения организират по проект сдружения от Бургас и Враца


Трудови борси и обучения за безработни организират по проект сдружения от Бургас и Враца. В рамките на 3 години "Академия за личен успех" ще предоставя и менторски програми за хора, които искат да развиват свой бизнес.

Първата по проекта трудова борса в Бургас предстои на 30 май. Ще се проведе в БСУ съвместно с Бюрото по труда, посочи Николай Николов от сдружение "Верния настойник".

"Очакваме повече от 30 фирми да се включат. Борсата ще е от смесен характер няма да има само туристически фирми. Свързали сме се с някои от кол центровете в Бургас, както и с големи компании. Мотивационното обучение ще се проведе от част от академичния състав на университета", уточни Николов.

Част от обучението е да научат безработните как да пишат правилна автобиография и мотивационно писмо, за да могат по-бързо да си намерят работа.

Повече чуйте в звуковия файл:


По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Созопол подписа споразумение за ремонт на общински път

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев подписа с министъра на МРРБ Виолета Коритарова-Касабова споразумение за изпълнение на общински проект, който е свързан с рехабилитацията на общински път BGS 1213 /III 7908, Присад-Димчево, в участък от село Зидарово до с. Вършило, общ. Созопол. Финансирането е осигурено от държавния бюджет, като обектът е..

публикувано на 21.06.24 в 15:05

Променят програмата"Моят град, моят квартал, моята улица"в Бургас

Програмата "Моят град, моят квартал,  моята улица" преобрази много междублокови и градски пространства в Бургас. Тази година в проектобюджета на общината бяха заложени повече средства за продължение на благоустрояването. В момента се подготвят промени, които бяха обсъдени на заседания на общинските комисии.Предстои тя да се надгради и вече ще се..

публикувано на 21.06.24 в 13:57

Приморско с инфраструктурни подобрения и реклама в чужбина, чака силен сезон

Силен сезон с ръст на туристите очакват в Приморско. Основно в града и в Китен в момента почиват български летовници, но се чакат и гости от Чехия, Словакия, Полша и Германия. За привличането им общината  предприе редица инфраструктурни подобрения и реклама в чужбина, подготвена е и наситена културна програма. Репортаж на Нина Рангелова..

публикувано на 21.06.24 в 08:20

Община Бургас представи на международен форум пилотния си проект за гражданска енергийна общност

Три общини представиха на международен форум своите пилотни проекти за първите граждански енергийни общности. Сред тях е и Бургас, като Общината още в началото на юни обясни пред граждани и фирми, че ще инвестира в изграждането на фотоволтаична централа, която ще бъде поставена върху покрива на плувния басейн "Арена ОЗК". Инициативата за..

публикувано на 20.06.24 в 14:26

Лозенец очаква повече туристи това лято

В края на месеца се очакват повече туристи в Лозенец, сега основно селото се пълни през уикендите. Очакванията са за добър сезон, а цените остават непроменени, каза кметът Женя Гандиева.  На есен започва основен ремонт на сградата на кметството. Културната програма и плажовете са нещо, с което Лозенец привлича хората. "Акага" откриват..

публикувано на 20.06.24 в 11:52

Общинските дружества в Бургас са завършили 2023 г. на печалба

Почти всички общински предприятия в Бургас са завършили 2023 година на печалба. Това става ясно от внесения отчет на дружествата в местния парламент. Изключение има само при бъдещата детска болница „Света Анастасия“. Причината е, че лечебното заведение все още не е построено и не извършва дейност. Най-голяма печалба регистрира Комплексният..

публикувано на 20.06.24 в 08:50

Фестивалът "Биле фест" ще е три дни на остров "Света Анастасия"

Тридневен „Биле Фест“ ще се проведе на остров „Света Анастасия“ тази седмицата. Началото му е в събота /22 юни/ и ще продължи до 24 юни – Еньовден.   Традицията и фолклора ще са в основата на събитията във вълшебния фестивал на билките. Ще има и базар и миди на тенекия, разказа управителят на туристическия комплекс Павлин Димитров:..

публикувано на 20.06.24 в 08:40