Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТФ "Петлите" с първо място на фестивал в Прага

Снимка: Община Бургас

Танцова формация "Петлите" участва в Международен фестивал в Прага, където представи Бургас и страната.

В двата танца, изиграни пред публика и жури, се включиха 20 деца и младежи. Освен първо място на Фестивала, най-малкият танцьор получи награда за най-атрактивен участник. 

Ръководителят на "Петлите" Георги Димитров, получи награда за цялостен принос за дейността на формацията. Групата си тръгна и с награден фонд за участие в Хърватска. 

След Фестивала в Прага групата ще се подготви за новия Концерт-спектакъл "Танцът е магия" , който ще се представи в девет града по Българското Черноморие.


По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мери Бойс Бенд с концерт за рождения ден на остров Света Анастасия

Концертът на Мери Бойс Бенд на остров Света Анастасия ще бъде истинско морско приключение. На 15 август (четвъртък), навръх 10-тия рожден ден на най-популярната туристическа дестинация в България и имения ден на Мери, групата ще изпълни най-големите си хитове. На живо ще прозвучат любими песни от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“, „Дългият път..

публикувано на 28.06.24 в 13:41
архив

Ясни са групите, които ще свирят на Джулай морнинг в Бургас

Бургаският концерт на Джулай морнинг ще се проведе до Моста с начало в 20 часа на 30 юни, информират от Общината. Както всяка година, ще бъде осигурена дежурна медицинска помощ и воден спасител, охрана и дървен материал, с който компаниите да си запалят свой огън, около който да се съберат. Входът за концертите е свободен. За доброто музикално..

публикувано на 28.06.24 в 13:35

"Тайният оркестър" с концерт на "Солинария" в Созопол

Произведения от световната класика са подготвили музикантите от „Тайният оркестър“ за четвъртото издание на младежкия арт фестивал „Солинария“. Новосформираният камерен оркестър е съставен от млади музиканти, лауреати на множество национални и международни конкурси и фестивали, разказва диригентът Николай Стоев.  "За фестивала "Солинария сме ви..

публикувано на 28.06.24 в 11:57

Магията на хоровото пеене във фестивала "Нека да е лято..."

Бургас е домакин на Втория национален хоров фестивал с международно участие. Инициативата за тридневното събитие е на читалище „Фар 1946“ и се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас и Министерството на културата. Откриването е от 18.30 в дома на НХК. 9 хорови състава с над 150  изпълнители пристигат в Бургас за фестивала, който се..

обновено на 28.06.24 в 11:21

В Поморие ще се проведе театралният фестивал „Сцена край морето”

За шестнадесети път в Поморие ще се проведе Детско-юношеският куклено-театрален фестивал „Сцена край морето”. Културното събитие се осъществява под патронажа на кмета Иван Алексиев, с финансовата подкрепа на Община Поморие, и отново ще привлече театрални школи от цялата страна, провокирайки любопитството на зрители от всички възрасти.  Сцената на НЧ..

публикувано на 28.06.24 в 08:57

ФТА „Никола Гинов“ с голям концерт за 50-годишния си юбилей

Фолклорният танцов ансамбъл „Никола Гинов“ при Младежкия културен център - Бургас, с художествен ръководител Димитър Гинов, ще зарадва своите почитатели с концерт. Днес (28 юни) от 20:30 часа на сцената на Летен театър - Бургас ще се проведе спектакълът „Старини“ по повод 50-годишния юбилей на състава, за който билетите вече са в продажба на касата на..

обновено на 28.06.24 в 08:31

Представят културата на Тибет в Бургас

Събития, свързани с културата на Тибет, ще бъдат организирани в Бургас, съобщават от Общината. Те ще се проведат  от 6 -ти до 8 -ми юли.  В Бургас ще пристигне делегация от Фондацията за хималайска култура, която включва: Лобсанг Фънтсок, председател на Фондацията, трима монаси, близки до Далай Лама и десет автентични танцьори. Те ще представят..

публикувано на 27.06.24 в 16:36