Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Върнете ни улицата" скандираха недоволни жители на жк "Славейков"

Близо 70 жители на бургаския комплекс „Славейков“ се събраха на протест заради забавени повече от година ремонтни дейности на улици поради неспазени срокове по проект за подмяна на водопровод и канализация. Прах, кал и разбит асфалт търпят хората, които излизат за пореден път на протест. Представители на ВиК-а дружеството, строителната фирма изпълнител на проекта и община Бургас се срещнаха с тях. 

Повече от година се забавя проекта за подмяна на канализацията и водопровода в комплекс „Славейков“ край блоковете от 15-и до 22-и, 71 и 72,както и 113 и 114. Протест под надслов „Върнете ни улицата“ събра жителите на комплекса.

"От година и половина това са едни адски прахоляци, разбиване на колите и просто не знам всеки път ли така трябва да се събираме на протести, за да се случат нещата.

... Ние сме държава в ЕС, с претенции, с една улица да не можем да се справим.

... Работата е спряла, няма никакви ремонтни дейности.

...Година и половина търпим. Ние си плащаме данъците".

Стоян Арабаджиев –представител на ВиК-а обясни пред простиращите:

"Работната програма на строителя беше забавена, трябваше да бъде ревизирана, оттам срокове за изпълнение на обекта се проточиха. И затова беше това голямо забавяне от година и няколко месеца. Мисля, че към настоящият момент се работи на три групи. До два  месеца ще запечатаме износващия слой и проблемите ще бъдат отстранени"

Пред екипа ни Стоян Арабаджиев пое ангажимент:

"Ремонтът на улицата ще приключи до два месеца като ще бъде положено асфалто-бетонното покритие, което е завършващия слой на уличната настилка" 



По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сагата с „Кораба“ в Поморие: Ще се обособи единствено зелен кът

В Поморие се проведе 18-о извънредно заседание на Общинския съвет. Единствената точка в дневния ред бе докладната записка на кмета Иван Алексиев относно поделянето на пространството около „Кораба“ в центъра на морския град. ОбС-Поморие не прие проекта за изменение на ПУП за мястото „Кораба“ С пълно мнозинство общинските съветници..

публикувано на 11.10.24 в 17:53

За седмица затварят част от бургаската ул. „Чаталджа“

Във връзка с реконструкция за подмяна на ВиК мрежата, от 09.30 часа на 12.10.2024 г. – събота, до 17.00 часа на 20.10.2023 г. - неделя, се въвежда временна организация на движението на ул. „Чаталджа“ - в участъка от ул. „Ген. Владимир Вазов“ до кръговото кръстовище с бул. „Тодор Александров“.  Движението на автомобили ще се осъществява еднопосочно от..

публикувано на 11.10.24 в 17:12

Започва гласуването за отличието "Лекар на Бургас" за 2024

В Деня на Свети Йоан Рилски и професионален празник на българския лекар – 19 октомври, ще бъдат връчени Годишните награди „Лекар на Бургас“. Те се присъждат в знак на признателност за труда, всеотдайността и професионализма на всички лекари на Бургас, посветили живота си на медицината и на призванието да се грижат за здравето на хората.  Всеки, който..

публикувано на 11.10.24 в 17:08

платена публикация
Националната образователна кампания „Пресичам безопасно с TEDI” гостува в Бургас

За пета поредна година националната образователната кампания „Пресичам безопасно с TEDI” гостува в Бургас . Домакин на събитието бе ОУ „Антон Страшимиров, където първокласници придобиха ценни знания от представители на Главна дирекция „Национална полиция“. Техен верен спътник в уроците бе и мечето TEDI. Кампанията има за цел да..

публикувано на 11.10.24 в 13:51

Плочки с клинопис на 3 хил. години от Вавилон са експонирани в Бургас

„Гласовете на Вавилон: Клинописни плочки от изгубената цивилизация“ е името на най - новата изложба, която можете да видите през следващите месеци в бургаския Археологически музей (ул. “Ал. Богориди” 21). Ценните експонати са предоставени от Исторически музей - Котел. Глинените плочки с клинопис от 6-ти век пр. хр. са дарени на библиотеката-музей в..

публикувано на 11.10.24 в 13:43

Задържаха двама за грабеж на пари, лични документи и телефон в Бургас

Двама криминално проявени мъже са задържани за грабеж на пари, лични документи и мобилен телефон от 51-годишен бургазлия. Случаят е станал  около 20.00 ч в района на автогара "Запад".  На потърпевшия са нанесени няколко удара, след което му отнели чантичка с лични документи, мобилен телефон и сумата от 2 700 лв.  По случая са проведени множество..

публикувано на 11.10.24 в 10:21

Обсъждат проект за определяне на минималната заплата

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на правителствено постановление за определяне на минималната работна заплата за страната от 1 януари 2025-а година.  Документът предвижда размерът й да е 1077 лева вместо досегашните 933 лева. Заседанието е насрочено за 11 часа. По предложението няма консенсус между синдикатите и..

публикувано на 11.10.24 в 08:49