Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокурор е задържан в Равда за неадекватни действия на бензиностанция

Снимка: БНР

Прокурор от Районната прокуратура в Несебър е задържан във видимо неадекватно състояние на бензиностанция в района на Равда.

Сигналът за инцидента е подаден рано тази сутрин.

Прокурор Методи Велков се е държал арогантно с пристигналите на място полицейски служители.

Той е отказал проби за алкохол и наркотици. 

Задържан е за 24 часа, а след съгласуване със Софийската градска прокуратура предстои евентуално повдигане на обвинение.


Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийската градска прокуратура, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов:

"Рано тази сутрин е подаден сигнал от служители на бензиностанция в района на Равда за това, че виждат човек, който е в неадекватно състояние, а управлява автомобил. По дадения сигнал колегите са реагирали много бързо и адекватно. Отиват на място! Човекът се държи доста буйно, непристойно и арогантно, отказва да даде проба както за алкохол, така и за наркотици. Става ясно, че това е прокурор от териториалното отделение в Несебър, който е към Районна прокуратура Бургас. Поради това, че се е държал непристойно и арогантно към момента той е задържан. Съгласувано е с градската прокуратура в София и предстои материалите да се докладват и, евентуално, да му бъде повдигнато обвинение".

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Мъж загина след тежка катастрофа между автобус и каруца

Мъж на 64 години е загинал тази сутрин при тежко пътно произшествие между сливенските села Малко Чочовени и Гавраилово. Автобус на градския транспорт е ударил каруца, следствие на което управляващият каруца е загинал.  Загинал е и коня.  Вторият возещ се в каруцата е леко пострадал. Прегледан е, но е отказал лечение. Пробата за употреба на..

публикувано на 11.10.24 в 11:01

Край пътя от Раково до границата с община Котел вече е почистено

Община Сливен почисти растителността по пътния участък след село Раково до границата с община Котел, съобщих оттам.  В момента се извършват такива дейности от връх Българка до село Раково. Очаква се те да приключат следващата седмица. Преди това бяха почистени храстите по пътя от гимназията по текстил в Сливен до връх Българка.  Премахването на..

публикувано на 11.10.24 в 08:39

Апелативен съд - Бургас: Димо Минев остава за постоянно в ареста (ОБНОВЕНА)

За постоянно остава в ареста обвиняемият Димо Минев, който беше задържан по случая с разкритата наркоферма в каменското село Винарско. Това реши Апелативният съд в Бургас, след като Минев обжалва мярката, определена от Окръжния съд и поиска да бъде пуснат под домашен арест, защото не е отглеждал той канабисовите растения.   Общата стойност на..

публикувано на 10.10.24 в 13:00

Двама са задържани за източване на гориво от Лукойл

Двама мъже са с повдигнати обвинения и с мярка "задържате под стража" за срок от 72 часа след като са били хванати в момент на прехвърляне чрез маркучи на гориво от газовоз на Лукойл към микробус пригоден за съхранение и превоз на пропан - бутан. Случаят е станал на отбивка до разклона за с. Миролюбово. Един от задържаните е  шофьорът на специалния..

публикувано на 10.10.24 в 12:54

Сарафов: Имам необходимите решения на всеки от актуалните проблеми

"Имам необходимите решения на всеки от актуалните проблеми". Това заявява номинираният за главен прокурор Борислав Сарафов в позиция, изпратена до БТА. "След почти година и половина като изпълняващ функциите на главен прокурор днес получих номинацията на трима от членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет в процедурата по избор на..

публикувано на 10.10.24 в 12:30

Предложиха Борислав Сарафов за главен прокурор

Кандидатурата на Борислав Сарафов за главен прокурор беше внесена на последното възможно заседание на Висшия съдебен съвет. Предложението бе направено от Стефан Петров, Пламен Найденов и Светлана Бошнакова. Петров посочи като мотиви професионалните и нравствени качества на Сарафов. По думите му той има управленски опит, знание и опит в правото,..

публикувано на 10.10.24 в 09:54

Товарен автомобил се заклещи в скалите край Царево

Товарен автомобил е пропаднал днес следобед в скалите между между "Попския плаж" и "Арапя" край Царево. Сигналът за инцидента е получен в 15 часа в полицията в Царево.  Автомобилът е управляван от 40-годишен мъж от Китен, който при движение на заден ход пропада в пролука в скалите и след преобръщане се заклещва. Това затруднява спасителните дейстния по..

публикувано на 09.10.24 в 20:00