Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Червен код за горещини, температури до 42°

Червен предупредителен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 4 области - Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград. За останалите области на страната в сила е оранжев предупредителен код за горещини.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Температурата на морската вода е 27°
По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Да пътуваш с автобуса срещу 4 лева за шест месеца?

За интернет измама, свързана с картите за градския транспорт, предупредиха от Общината. Във Фейсбук страница се предлага билет с валидност от шест месеца за всички линии на „Бургасбус“. Цената е малко под 4 лева. От общинския превозвач призовават хората да не се подлъгват. Мнимата фейсбук страница се нарича „Обществен транспорт Бургас“...

публикувано на 23.08.24 в 13:48

МРРБ финансира изграждането на пет нови обекта в община Несебър

Финансират изграждането на пет нови обекта в община Несебър. Това са: и зграждането на подземен паркинг в Несебър, ремонтът на улица „Резвая“ в с. Равда, създаване на спортни игрища с огради, осветление и паркинг в Свети Влас, ново улично осветление на велоалея от кк „Слънчев бряг“ и изграждане на осветление на голямо игрище с изкуствена настилка до..

публикувано на 23.08.24 в 12:13

Община Бургас спря планираните за днес в "Славейков" взривни дейности

За днес бяха предвидени дейности по извършване на взривни работи на сградата на пазар Пиргос. Тя се намира  до жилищни сгради и покрития басейн в комплекс „Славейков“. Това искане не е уважено от Община Бургас.  Оттам информират, че в представената документация има пропуски. Главният архитект на общината е изразил становище, че територията е гъсто..

публикувано на 23.08.24 в 11:25
Габриела Руменова

Можем ли да се предпазим от опасна стока закупена през китайски сайтове

Южнокорейско изследване показва, че токсични вещества се съдържат в продукти, продавани през най-използваните от потребителите и в България сайтове за китайски стоки. Това коментира за БНР Бургас Габриела Руменова, създател на онлайн платформата „Ние потребителите“. По думите ѝ все повече държави основателно се замислят за рисковете от масовото..

публикувано на 23.08.24 в 11:25
Черноморски обикновен делфин - Delphinus delphis ponticus

Първият морски резерват у нас ще е от Созопол до Царево

"Грийнпийс България" започна кампания "Живо Черно море" и има предложение да се създаде първият у нас изцяло морски резерват, с основна цел да се опази екосистемата и да се защитят биологични видове, които са на изчезване. Проектът е за резерват "Маслен нос", изцяло морска акватория, ще обхваща навътре в морето от Созопол до Царева, 570..

публикувано на 23.08.24 в 10:38

Временна реорганизация на движението на автомобили в Царево

Днес от 8:30 до 11 ч. ще бъде затворен за движение участъкът от кръстовището на ул. „Михаил Герджиков“ и ул. „Пенека“ до кръстовището на ул. „Крайморска“ и ул. "Тракия". Това съобщи Община Царево. Затварянето се налага поради извършване на неотложен ремонт на сградата на Районен съд Царево.  За този период може да се използва алтернативния маршрут в..

обновено на 23.08.24 в 08:39

Продължава гасенето на пожара между боляровските села Крайново и Голям Дервент /ОБНОВЕНА/

И днес продължава овладяването на пожара между ямболските села Крайново и Голям Дервент, който пламна вчера следобед. В дейностите ще се включат 12 противопожарни автомобила, както и горски служители и доброволци.  „ Продължава гасенето във вътрешността на пожара. Няма опасност за населени места. Пожарът се развива в труднодостъпна местност -..

обновено на 23.08.24 в 08:34