Диана Фъртунова е родена в София, но от години живее в Бургас. Завършила е предучилищна педагогика и логопедия. . Работила е във редица вестници и като журналист в телевизия СКАТ. Пише стихове още от ученическите си години. Член на Бургаския филиал на Съюза на свободните писатели в България и на Съюза на българските журналисти. Издала е няколко книги има множество литературни награди.
Тя се увлича и от рисуване, от декупаж и от кулинария.
"Имам щастието, да имам художествено алелче в гена, защото моята баба рисуваше много хубаво, а майка ми беше архитект, а там се приема с рисуване, големият ми син наследи това. Той също завърши архитектура, в монета е дизайнер на компютърни игри, така че беше неизбежно и аз да посегна към четката. С рисуването и аз се занимавах в детството си, но после живота ми тръгна в друга посока и съвсем забравих за него. В края на миналата година се видях със свободно време и се чудих какво да правя и реших отново да опитам! Взех си платна и акрилни бои, с които преди не бях рисувала, тогава използвах темпера и акварел и ми стана забавно!"
Диана разказа, че обича да рисува времето - като часовник, като бързане, бавене, като абстрактно понятие. А като човек, който живее край морето рисува и лодки, платноходки, риби. Тя обича да рисува и кулинарни риби – веяни, чирузи.
повече може да чуете в звуковия файл:
Кулинарията е другата й страст. За нея готвенето е предизвикателство и в него тя много обича да експериментира:
"Винаги съм обичала да готвя и съм го правила с удоволствие. Открих кулинарията като изкуство. Аз не обичам да готвя по рецепти. Винаги добавям нови продукти, по друг начин презентирам храната. Дори една и съща гозба всеки път я правя по различен начин, в зависимост от това какво имам в хладилника!
Изпитани рецепти от журналистката Диана Фъртунова може да чуете в звуковия файл:
Световноизвестният клоун Паоло Нани пристига в България за турне в четири града със своето улично представление „Джекил на лед“. Бургаската публика ще може да го види на 27 септември от 18:00 ч. на сцена „Охлюва“ в Морската градина. Входът е свободен, а сладоледът – безплатен. Преди спектакъла, от 17:30 ч., със свое шоу ще се включи и Ивомир..
Оксана Желяпова е родена в град Кишинев в смесено семейство на молдовка и българин и с корени от град Твърдица, район Тараклия в Молдова. Тя е юрист по образование. Българските й корени са от Сливенския район и местния град Твърдица. Бесарабската българка спечели титлата „ Мисис България Вселена 2022“, като каузата, с която участва е да..
България влезе в Гинес с най-голямата кучешка торта в света. Тя бе представена в София. Автор е д-р Костадин Шанков, ветеринарен лекар и специализиран кучешки готвач. Организатор и рекордьор е най-голямата верига зоомагазини у нас . Тортата е с размери –2 на 2 метра и тегло точно 305,8 кг. Приготвена е изцяло от натурални продукти, отговарящи..
10 години от преобразуването си в културен център отбелязва петвековният Безистен в Ямбол. Днес и утре в средновековната сграда и пространството около нея ще бъдат открити изложби, арт-ателиета и концерти. Отбелязването на 10 -те години от трансформирането на емблематичната за Ямбол сграда на Безистена от покрит базар в културен и..
Зоопарк Бургас вече е дом на двойка червенокоремни тамарини, познати още като белоусти, заради шарката около муцуната им. Това са първите екземпляри от този вид, които могат да бъдат видени у нас, и тяхното присъствие е атракция както за посетителите, така и за любителите на екзотичната природа. Миниатюрните маймунки впечатляват със своето..
Сини рози, букет с артишок, екзотични цветя – това са само малка част от творческите вдъхновения на бургаската флористка Веселина Михайлова. Характерно за букетите и аранжировките, които прави е спонтанността, нестандартната идея и богатите съчетания на растенията. За Веси цветята са живот. Тя разговаря с тях и им пее, защото за нея те..
Морският град отново събра жители и гости за традиционния фестивал „Сладкото чудо на Созопол“, посветен на местната созополска дамга. На площад „Кулата“ местни майстори-сладкари показаха своите умения и пазени с години семейни рецепти. Сред тях беше и телевизионният кулинар шеф Иван Звездев, а голям интерес предизвика участието на..