Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привърженици на Ахмед Доган се събират в Росенец, идват и с автобуси

Снимка: Даниела Костадинова

Десетки привърженици на Ахмед Доган от Бургаска област се събират пред лятното имение, обитавано от него, в парк „Росенец“. Част от симпатизантите пристигнаха на място с автобус. Тук сме, за да защитим нашия лидер, казаха те.


Засилено полицейско присъствие има в района, като на място пристигнаха и коли на жандармерията. Извън имението се намират хората, които се събират тук , за да изразят подкрепата си към Ахмед Доган. Повечето отказват да коментират причините за присъствието си тук, а тези които се съгласиха да говорят казаха:

"С автобуса дойдох, заедно с други представители на ДПС. Не знам какво ще става" 

"Аз съм от Руенско, пристигнах с личен превоз. Тук съм да си направим една разходка и да подкрепим нашия лидер, защото го гонят от жилището. Нека да се разберат по цивилизован начин, а не да се нахлува в жилището му" 

Засега обстановката е спокойна. Привърженици на почетния председател продължават да идват и в момента.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Локализиран е пожарът между "Каваците" и Созопол

Пожарът между къмпинг "Каваци" и Созопол е локализиран. Селскостопанска постройка, покрив на новострояща се сграда, част от широколистна гора, както и голяма територия сухи треви и храсти засегна огнената стихия. 4 часа продължи гасенето на огъня. Пожар гори край плаж Каваци (ОБНОВЕНА) Огънят е обхванал и гориста местност в района на бивше..

обновено на 14.09.24 в 21:20

Пожар гори край плаж Каваци (ОБНОВЕНА)

Изключително сложна остава ситуацията с пожара, разразил се по-рано днес край плаж "Каваци", община Созопол. Горят сухи треви и храсти. Сигналът е подаден около 14:30 часа днес.  Огънят е обхванал и гориста местност в района на бивше подделение на министерството на отбраната. Заради силно задимяване е затворен вътрешния път свързващ Созопол с..

обновено на 14.09.24 в 17:15

ДПС на Доган с две молби до ВАС за отмяна на влезли в сила решения на съда

Във Върховният административен съд са депозирани две молби от партия ДПС с председател Джевдет Чакъров и от коалиция  "Демокрация, права и свободи - ДПС" с искане за отмяна на влезлите в сила определения на съда. Той задължи ЦИК да регистрира коалицията около Делян Пееевски  - "Движение за права и свободи - Ново начало" и да потвърди отказа на..

публикувано на 14.09.24 в 12:37

Четири декара растителност изгоряха в Свети Влас

Четири декара сухи треви и храсти изгоряха при пожар край курортното селище Свети Влас.  Два противопожарни автомобила са участвали в гасенето на огъня. Пожарът не е засегнал близката гора, информират от службата за пожарна безопасност и защита на населението в Несебър.

публикувано на 14.09.24 в 12:17

Новият шеф на ОД на МВР с коментар по темата рокади в РПУ-тата

"Който си върши работата-продължава да си работи! Колегите ме познават-всичко е спокойно"-така новият директор на ОД на МВР Владимир Маринов в първата си публична изява, начело на дирекцията, отговори на журналистически въпрос дали ще има кадрови смени в районните управления. Маринов присъства на церемонията, с която бе отбелязан в аванс празника на..

обновено на 13.09.24 в 17:47
Старши комисар Николай Николаев

Пожарът в сметището в Равадиново е голям колкото триетажна сграда

С пожар колкото триетажна сграда, който гори в дълбочина и краят на чието погасяване не се вижда бургаската противопожарна служба посрещна професионалния си празник. Гори последната работеща клетка от сметището, което обслужва три общини – Созопол, Царево и Приморско. Депото за отпадъци на Созопол, Царево и Приморско е почти пълно,..

публикувано на 13.09.24 в 15:31

С шествие пожарникарите в Царево отбелязаха професионалния си празник

Пожарникарите от Царево проведоха шествие по централните улици на града по случай професионалния си празник на 1 4 септември. В православен храм ,,Св. Цар Борис Михаил’’ отец Йордан Петков отслужи заупокойна молитва за загиналите служители по време за изпълнение на служебния си дълг, както и молитва за здраве на огнеборците и доброволците...

публикувано на 13.09.24 в 13:21