Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севим Али: Ахмед Доган е в Росенец, тук сме да го защитим

С български трибагреници и с викове "България без Пеевски" трети ден привърженици на Ахмед Доган продължават да стоят пред лятната му резиденция в парк "Росенец" край Бургас.

Почетният председател се намира вътре, съобщи бургаският депутат Севим Али, който пристигна преди минути в сараите от София. Преди него в сградата влезе и Рамадан Аталай. 

"Г-н Доган е тук, в сградата, в отлично здраве и настроение", уточни Али.


Той още веднъж подчерта, че той и остананалите активисти на партията са притестени за живота и сигурността на почетния им председател.

"Време е българските институции да се освободят от зависимостите на един човек", посочи Али и допълни, че са тук, за да не се случи това, което се случи в София. 


За пореден път хората пред сараите заявиха, че са се самоорганизирали и никой не ги кара насила да са в Росенец. Сред привържениците има много жени, те също казаха, че са там, за да защитят Ахмед Доган.

Бургаският депутат коментира и писмото от днес на Данаил Папазов, който по-рано призова Доган и приближените му да напуснат имотите му. В него той изразява притеснения за своята и на семейството си сигурност. 

"От вас научавам. Призовавам г-н Папазов да обяви публично дали му е оказван натиск и да каже кой нотариус е бил при него", посочи от своя страна Севим Али. 


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Локализиран е пожарът между "Каваците" и Созопол

Пожарът между къмпинг "Каваци" и Созопол е локализиран. Селскостопанска постройка, покрив на новострояща се сграда, част от широколистна гора, както и голяма територия сухи треви и храсти засегна огнената стихия. 4 часа продължи гасенето на огъня. Пожар гори край плаж Каваци (ОБНОВЕНА) Огънят е обхванал и гориста местност в района на бивше..

обновено на 14.09.24 в 21:20

Пожар гори край плаж Каваци (ОБНОВЕНА)

Изключително сложна остава ситуацията с пожара, разразил се по-рано днес край плаж "Каваци", община Созопол. Горят сухи треви и храсти. Сигналът е подаден около 14:30 часа днес.  Огънят е обхванал и гориста местност в района на бивше подделение на министерството на отбраната. Заради силно задимяване е затворен вътрешния път свързващ Созопол с..

обновено на 14.09.24 в 17:15

ДПС на Доган с две молби до ВАС за отмяна на влезли в сила решения на съда

Във Върховният административен съд са депозирани две молби от партия ДПС с председател Джевдет Чакъров и от коалиция  "Демокрация, права и свободи - ДПС" с искане за отмяна на влезлите в сила определения на съда. Той задължи ЦИК да регистрира коалицията около Делян Пееевски  - "Движение за права и свободи - Ново начало" и да потвърди отказа на..

публикувано на 14.09.24 в 12:37

Четири декара растителност изгоряха в Свети Влас

Четири декара сухи треви и храсти изгоряха при пожар край курортното селище Свети Влас.  Два противопожарни автомобила са участвали в гасенето на огъня. Пожарът не е засегнал близката гора, информират от службата за пожарна безопасност и защита на населението в Несебър.

публикувано на 14.09.24 в 12:17

Новият шеф на ОД на МВР с коментар по темата рокади в РПУ-тата

"Който си върши работата-продължава да си работи! Колегите ме познават-всичко е спокойно"-така новият директор на ОД на МВР Владимир Маринов в първата си публична изява, начело на дирекцията, отговори на журналистически въпрос дали ще има кадрови смени в районните управления. Маринов присъства на церемонията, с която бе отбелязан в аванс празника на..

обновено на 13.09.24 в 17:47
Старши комисар Николай Николаев

Пожарът в сметището в Равадиново е голям колкото триетажна сграда

С пожар колкото триетажна сграда, който гори в дълбочина и краят на чието погасяване не се вижда бургаската противопожарна служба посрещна професионалния си празник. Гори последната работеща клетка от сметището, което обслужва три общини – Созопол, Царево и Приморско. Депото за отпадъци на Созопол, Царево и Приморско е почти пълно,..

публикувано на 13.09.24 в 15:31

С шествие пожарникарите в Царево отбелязаха професионалния си празник

Пожарникарите от Царево проведоха шествие по централните улици на града по случай професионалния си празник на 1 4 септември. В православен храм ,,Св. Цар Борис Михаил’’ отец Йордан Петков отслужи заупокойна молитва за загиналите служители по време за изпълнение на служебния си дълг, както и молитва за здраве на огнеборците и доброволците...

публикувано на 13.09.24 в 13:21