Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 14 септември от 19 часа на Летния театър

Благотворителна боксова гала събира средства за онкоболни в Община Созопол

| обновено на 14.09.24 в 09:40

Първата в България благотворителна боксова гала вечер ще се състои днес в Созопол от 19 часа на Летния театър. Със събраните средства ще бъде създаден фонд за подпомагане лечението на онкоболни граждани на община Созопол.

Звездата на гала вечерта е роденият в Созопол Петър Драганов, който е записал до момента 9 победи от 9 мача. Той ще се боксира 8 рунда срещу ирландеца Франси Лозохо и ще предостави на търг чифт свои боксови ръкавици. Драганов коментира:

"Този път съм доста по-емоционален към мача, защото все пак е на родна земя. В същото време това изключително много ме мотивира и надъхва да се представя още по-добре. Вярвам, че ще успея и ще победя. Бих се радвал всички мои фенове, най-вече съграждани, да дойдат и да ме подкрепят."

Подглавното събитие ще бъде с участието на Здравко Попов, който излиза срещу Гилсън Гоис да Силва от Бразилия. Григор Саруханян също ще направи завръщането си на ринга, като този път слиза категория надолу, след като се възстанови от операция на лявата ръка.

В подгряващите срещи Никола Стоянов и Кирил Русинов излизат срещу молдовските боксьори Дмитри Блинов и Генади Гитлан, а преди тях на ринга в 4-рундов двубой ще стъпи и Слави Хараламбов. Гостите ще могат да видят и демонстрации по бразилско Жиу Жицу.

През цялата вечер на няколко места в Летния театър ще бъдат поставени и кутии за дарения. Входът за събитието е свободен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде няма да има ток днес:

Спиране на тока се предвижда в село Варвара -  ул. 10-та, 11-та, 12-та, ул. "Дарданели", ул. 17-та, ул. 1-ва, ул. "Васил Левски", ул. "Дико Джелевов", ул. "Лафина", ул. "Рене Шарон", ул. "Свети Никола". Причината е профилактика по ТП. Със смущения в тока ще бъде гр. Ахтопол в периода 09:00ч. до 10:30ч. и от 15:00 - 16:00ч. Без ток ще бъдат селата..

публикувано на 18.09.24 в 07:55

Затварят кръстовището при улиците "Ивайло" и "Раковски" в Бургас

Поради дейности по реконструкция на ВиК мрежата на Бургас днес от 09:30 часа до 17:00 часа се затваря кръстовището на ул. „Ивайло“ с ул. „Георги С. Раковски“ в Бургас, информират от Общината. Призовават се всички да спазват временната организация, която ще бъде въведена в участъка и да използват обходни маршрути.

обновено на 18.09.24 в 07:08

Отвори очи с БНР Бургас на 18 септември

Темите днес: Как ще бъде подреден политическият пъзел в област Сливен? Листите са неясни, смут хвърли изявление, че Румен Гайтански ще оглави една от формациите на ДПС. Това обаче той самият отрече, какви са нагласите на хората провери Стоян Радев. В сезона на паламуда този вид риба в момента на юг от Бургас е в малки пасажи и с по-малки размери. За..

публикувано на 18.09.24 в 07:00

Даровити бургазлии могат да кандидатстват за безплатно обучение в Центъра за млади таланти

Четири  години даровити деца от Бургас получават подкрепа и възможност да развиват заложбите си като се обучават безплатно в Центъра за млади таланти. 120 души са преминали през  това време в часове  по творческо писане, изобразително и приложно изкуство. Тази година фондация „Шанс за децата и природата на България", която стои зад..

публикувано на 17.09.24 в 16:28
Силвия Стефанова

Автосервизи горят отработено автомобилно масло и го превръщат в отрова за природата и хората

Един литър отработено автомобилно масло може да замърси 1 млн. литра вода, а при неконтролирано изгаряне на пет литра масло може да се замърси въздухът, вдишван от един човек за три години . Въпреки това автосервизи в България в разрез със закона горят отработено масло, използвайки го като гориво и така вредят сериозно на околната среда и създават..

публикувано на 17.09.24 в 16:55

Положиха първия асфалт по пътя Босна - Визица

Започна асфалтирането на първия участък от пътя Босна - Визица. Очаква се до края на есента да приключи полагането на първите асфалтови пластове в няколко участъка. Целта е да бъдат създадени подходящи условия за пътуващите по направлението преди настъпването на зимния сезон. Основният ремонт на трасето стартира през февруари т. г., а срокът за..

публикувано на 17.09.24 в 14:40

Организират в петък активен ден за мобилност, спорт и приключения

Събитието Байк Хъб Бургас ще се проведе н а 20 септември (петък) по време на Европейската седмица на мобилността. М отото тази година е „Споделени обществени пространства". Инициатива акцентира на толерантността, пътната безопасност, по-малко шум и замърсяване на въздуха и по-добро качество на живот. Програмата започва в 16:30 ч. пред Експо център..

публикувано на 17.09.24 в 12:41